Om livet, skapertrangen og naturen

Ikke minst handler det om å koble seg på, for eksempel på en fotofestival.

My PhotoShop life

I lys av debatt rundt skjønnhetsidealet, kommentarer fotograf Rolf-Ørjan Høgset hvordan han jobber og hva som forventes av han som fotograf.

Leliënhof svarer på kritikken

- Jeg får en følelse av at Paul S. Amundsen ikke har lest boken og dermed gått glipp av budskapet.

Ubehaget i Rom 13

Marcel Leliënhof har fotografert kjendiser i et hotellrom til inntekt for Røde Kors. Det er blitt en klam opplevelse, skriver frilansfotograf Paul S. Amundsen i en kommentar.

Foto-Norge - et høyhus eller en reperbane?

Det er mange meninger om den nye fellesorganisasjonen Foto-Norge. Fotograf CF-Wesenberg mener organisasjonen må fremstå som et landemerke i landskapet.

Fotografi er fotografi, og kunst er kunst…?

Et sterkt engasjement i kjølvannet av Fotogalleriets siste utstilling, ”The Camera Show”, viser at brukerne på foto.no ikke står i veien for en lang diskusjon om fotografiets status som kunst, hva og hvem som avgjør såkalt ”god” kunst. Hva er det med et fotografi av et Kiev 88 som fremmer denne debatten?

Den fotografiske hukommelsen

Vi er blitt vant til krigsfotografier. Likevel venner vi oss aldri til dem. Det er hver gang like sjokkerende å se bilder av krigens ofre.

Ekeberg svarer på kritikken

Leif Preus har igjen reist kritikk mot driften av Preus museum. I en kommentar til foto.no svarer direktør Jonas Ekeberg på kritikken.

Fotomuseum for folket?

Leif Preus er kritisk til Jonas Ekeberg og driften av Preus museum. I en kronikk, først publisert i Gjengangeren lørdag 16. august, gir han uttrykk for hva han mener.

Fotografiet som et verktøy

I denne kronikken argumenterer fotograf og sosiolog Nils Olav Mevatne for hvorfor og hvordan visuelle studieteknikker kan skape større forståelse for og bedre analyse av livsverdener.

Marcel Lelienhof om Årets Bilde

Med jevne mellomrom vil Marcel Lelienhof skrive kommentarer for foto.no. I hans første kommentar tar han for seg kritikken mot Årets Bilde.

Årets bilde er årets beste pressebilde

Helge Skodvin, nestleder i PK, mener at Årets bilde er det beste pressebildet tatt av en norsk pressefotograf i 2007. I denne kommentaren svarer han på kritikken mot Årets bilde.

Kva er eit godt pressefoto?

Tidligere denne uken stilte redaktør Frank Hesjedal seg kritisk til kåringen av Årets bilde 2007. I denne kommentaren svarer Hilde Sandvik, medlem av årets jury og debattredaktør i Bergens Tidende, på noe av kritikken.

Roar Sandvik om konkursen

I en kommentar til foto.no skriver Roar Sandvik om konkursen til FotoVideo.
Åpne uskalert versjon i eget vindu