Workshop Fuglefjell Finnmark

7 dagers workshop / fotokurs på Alta folkehøgskole, Alta, Norge, med 3 dagers tur til fuglefjellet på Loppa øy og 2 dager med havsule og ørn på 71 grader N. Vi vil gi deg spennende, lærerike og avkoblende dager under midnattsola!

Husk å stemme på månedens bilde

Avstemningen pågår, så det er bare å finne sine favorittbilder

Dagskurs - med blikket på fokus

Sliter du med bilder som ikke blir helt skarpe? Da er du ikke alene. Mange fotografer sliter med fokus, og får ofte litt uskarpe bilder.

Skåbu - Jotunheimens forgård

Fjellbygda Skåbu ligger i Gudbrandsdalen og er nord Europas høyest liggende jordbruksbygd, og er omgitt av gjestmilde fjell. Vi er nå i Jotunheimens forgård, og herfra har du utsikt til Jotunheimen og Rondane midt i Peer Gynt`s rike.

Lancaster det autentiske England - VIsuelle Reiser

Opplev det autentiske England, vakkert og spennende og ukjent for de fleste nordmenn. Området byr på vakker og snill natur med bølgende grønne åser og tåkeslør tidlig på morgenen. Parker med herskapelige gods og bygninger, og historiske bygninger i sentrum.

BAROQUE GROTESQUE

Fotografi utstillingen Baroque Grotesque av norsk-amerikaneren Tom Garretson på Galleri Schaeffers Gate 5 åpner torsdag 14. mars. Velkommen!

Vinner av julekonkurransen er kåret

Vi laget en litt annerledes kåring av årsvinner fra konkurransen Månedens bilde. Nå har vi endelig kåret en vinner.

Nikon Lanserer 24-70 f/2.8 for Z-serien

Har du ventet på en mer lyssterk normalzoom for Nikon Z6 og Z7? Nå kommer den.

Fufjilfilm oppgraderer lillebror + nytt objektiv

X-T30 får bildekvaliteten og de fleste andre egenskapene fra X-T3. Er dette kongen av kameraer under 10 000 kroner? Samtidig lanseres en liten 16mm f/2,8

EOS R får en lillebror

Er EOS RP en fin inngang til det speilløse RF-systemet eller en overpriset billigmodell? Vi har lekt litt med kameraet for å finne ut.

Nytt værtettet Olympus 12-200mm

Olympus slipper en superzoom som passer for dem som vil ha det lett og fleksibelt.

Moskus workshop på snø

Bli med på en uforglemmelig workshop på Dovre med moskus i fokusen!

Vinterfotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Bli med på vårt populære fotokurs på Venabygdsfjellet 29-31 mars. Opplev det magiske blå lyset, bli bedre kjent med ditt digitale kamera, og få ny inspirasjon og fotoglede.

Årets nordiske naturfotograf er kåret

Jørn Bøhmer Olsen fra Halden i Norge ble lørdag kåret som Årets nordiske naturfotograf i konkurransen Nordic Nature Photo Contest under en seremoni i Oslo Konserthus. Simon Carrington fra Sverige ble kåret som Årets unge nordiske naturfotograf.

New York and Other Streets

Fotograf Martin Riggenbach (Sveits) åpner utstillingen «New York and Other Streets» på Galleri Eirik Jeistad (Hamar) lørdag 9. februar 2019.

Fotoworkshop på spektakulære Færøyene

Vil du lage landskapsbilder som skiller seg ut? Spektakulære Færøyene med stupbratte klipper, ville fosser, grønnkledde fjell og beitende sauer. To prisbelønte fotografer ønsker deg velkommen til fotoworkshop med læring, opplevelse og fasinerende landskap.

Bli en bedre actionfotograf

Med vinter og snø er det mange som vil prøve å ta noen actionbilder. Vi har snakket med fotograf Vegard Breie for å lære litt mer om hvordan.

Måneden bilde - Action

Vi er i gang med ny runde i vår faste konkurranse, Måneden bilde. Denne gangen er temaet 'Action'

Velkommen til en ny verden, Panasonic

Panasonic har i dag offisielt lansert sitt nye, speilløse fullformatsystem med to kamerahus og tre objektiver, og kaster seg med det inn i konkurransen med Canon, Nikon og Sony.

Lightroom (Classic) Grunnkurs med Terje Skåre 14/2

Få det aller beste ut av dine digitale bilder på en enkel måte! Lightroom er det perfekte programmet for å justere, arkivere og videreforedle bildene dine!

Morten Krogvold Workshop Trinn 2

For deg som har gått Morten Krogvold Workshop Trinn 1

Vinneren av 'Vinterlys' kåret

Det ble Nikolas Gogstad-Andersen fra Høvik som vant med bildet Vinterstillhet.

Olympus lanserer proffkamera for presse og naturfotografer

Vi har fått det første speilløse kameraet som tar mål av seg å konkurrere med Nikon D5 og Canon 1DX Mark II – Olympus OM-D E-M1X

Slik jobber de andre

Vi har vært på location med Fabulous Media for å se hvordan de jobber med video.

Fortsatt noen dager igjen å stemme på månedens bilde

Du har forstat mulighet for å stemme på måneden bilde. Ikke vent. Det er mye flott å velge blant

Natur & Foto-dagen 2. februar

Bladet Natur & Foto arrangerer også i år en minimesse full av foredrag og stands. I år har den også blitt mer familievennlig

MasterClass FineArt printworkshop 11. - 12. februar, Oslo / Høvik

Fine Art Masterclass Printing. Workshop i kunstfoto utskrift over to dager. Dette er en to dagers spesialworkshop. Målet er å lære deltagerne å oppnå perfekte printer i sorthvitt og farger fra digitale bildefiler. Du lærer hvordan du behandler digitale bilder, velger fargerom, justerer skjerm, velger riktig fargeprofil – og skriver ut på en moderne fotoskriver med arkivbestandig blekk og på kunstpapir.

Foto-utstilling

Fotografene May-Sylvi Nilsen og Bjørn Ingar Pedersen viser sine arbeider

Gate og reiselivs fotoworkshop i magiske Venezia 22-26 August 2019

Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordøst kysten av Italia – og er like fasinerende å fotografere - som hun kan være utfordrende. Jeg inviterer deg til en langhelg, tilsammen fem dagers intens opplevelse der du legger alle hverdagslige gjøremål til side og nyter tid og konsentrasjon til å gjøre noe du virkelig har lyst til. Jeg lover deg at du vil bli sett, hørt og oppmuntret av meg til å hente fram det aller beste du kan få til bak kamera. Dette blir det 6. året på rad som jeg inviterer til denne workshopen.

Nikon Z 14-30mm f/4 S og RAW-video

Nikon har lansert et nytt objektiv for det speilløse Z-systemet og varsler en spennende oppgradering av internprogrammet for Z6 og Z7.

Nikon Z6 – nær feilfri debutant

Nikon Z6 er en Z7 med lavere oppløsning, men det forteller ikke sannheten. Resultatet er mer spennende enn man skulle tro, for dette er ikke noe andrevalg.
Åpne uskalert versjon i eget vindu