12 tips til hjemmeprosjekter

Sitter du hjemme hele dagen og begynner å bli lei. Her kommer 12 tips til prosjekter du kan kaste deg over for å gjøre dagene mer interessante.

Kamerakur for karantene i koronatider

Her er noen tips til hvordan du, ved hjelp av kameraet, takler brakkesyke og koronavirus.

Prosjekt: “Menneske. Flater”

Det har vært et langt opphold, men her presenterer vi en ny episode i serien vår om "Mitt prosjekt". Denne gangen er det Tom Erik Smedal som slipper til.

Havørn, Haliaeetus albicilla

Havørnen har egentlig et misvisende navn. I de siste årene har jeg fotografert dem på Dovrefjell og i andre fjell – og skogsområder som ikke er synonymt med «hav». Er det store sjøområder med tilgang til mat – så kan de hekke også der.

Jagende slagugle

Når jeg skal fotografere ugler – bruker jeg kikkerten min først, for å observere hvor og hvordan den jakter.

Avslappende forhold

Når høstmørket senker seg kjenner jeg at depresjonen kommer krypende. Dagene blir kortere og kortere og fotolyset blir mindre og mindre. Og der har du årsaken til min lille «fotodepresjon»

Oter Vs. Havørn

Ser du en havørn som sitter på et svaberg – eller på enn stein langt nede i fjæra – så er det enn god indikasjon på at det finnes en oter i nærheten.

Touch down!

Denne motivserien har jeg drømt om lenge. Har fotografert rødrev i mange forskjellige situasjoner – men «stupet» har uteblitt: inntil i forrige uke.

Fotolek i eventyrskogen

Det er viktig/riktig å leke. Både fordi det morsomt og fordi det er fin måte å utvikle sin kreativitet fotografiske horisont.

Det nøtter med kornkråke...

Kan man bli glad for å se/fotografere en kornkråke? Til det er svaret ganske enkelt JA!

Moskus i snøstorm

Vinteren kom til Dovrefjell forrige fredag kl. 10.13! Det kom det ti centimeter på en halvtime – til moskusen besvær og til min (foto)glede.

Høstfarger inkludert fjellrev

Det er flotte farger på Dovrefjell om dagen!

Da er nordlyssesongen i gang!

Når nettene blir lange og kulda setter inn – så tar jeg frem stativet, 14mm og fjernutløseren!

The autumn is coming

Høsten er på vei – og ofte med dårlig… Men dårlig vær kan også være bra «fotovær»!

STOR natur

Noen ganger er natur så «stor» at vi ikke får med alt i en eksponering. Da er det fint å kunne sette sammen flere eksponeringer og lage et panoramabilde.

Aftenstemning inkl. hornugle

På senvinteren hadde jeg mange flotte møter med hornuglene. De var mest aktive på kveldstid – og det var noen kjølige, men spennende kveldstunder!

Bjørk i motlys - inkludert brunbjørn

Jeg kom hjem fra Finland denne uken etter å ha brukt 12 døgn ute i felt, på fotojakt på bjørn, ulv og jerv.

Dobbeltsidig jerv

Jeg har sett jerv i den norske fjellheimen – men aldri på ”fotoavstand”. Tok derfor turen til de finsk/russiske skoger for å treffe dette skye dyret. Her kan dere se hvordan det gikk.

Høy puls – lavt perspektiv!

Dette er en helt ufarlig buorm – så den høye pulsen kom ikke av at jeg var redd for ormen, men for å gå glipp av motivet jeg ønsket!

Bade-bjørn

Det er ikke bare vi mennesker som liker å bade når det er varmt ute! Denne bjørnen traff jeg i Finland sommeren for to år siden – etter flere dager med tropevarme hoppet den ut i skogstjernet og svømte rundt for å avkjøle seg – og fjerne insekter fra pelsen.

Rådyr kl. 05.05

Med 30 grader og hardt sollys – får en bruke tiden før - og etter gradestokken er fylt opp med kvikksølv til å fotografere

Fiskeørn – abbor: 1 - 0

Jeg vet om tre hekkende par med fiskeørn i nærheten av der jeg bor - og jeg besøker disse habitatene når ungene er flydyktige så jeg ikke forstyrrer fiskeørnene under selve hekkingen.

Lappugle i Trollskogen

Det er noen uker siden sist jeg besøkte lappuglene – og jeg fikk meg en stor overraskelse i går – selv om lappugla var liten...

Ukens naturbilde - Moskus

Jeg liker både moskus og fullmånen – og for noen uker siden fikk jeg begge to!

Gjøk, Cuculus canorus

Hvis en står under treet der gjøken galer så betyr det lykke – jeg var ganske lykkelig når jeg lå bak nabosteinen til gjøken…

Prikken over i-en

Roger Brendhagen er på Dovre denne uka. Der pleier han å se etter moskus, slik som denne

Ukens naturbilde - Lappugle

Det har vært en god uglesesong i Värmland så langt - og i går fant jeg en ny lappugle-hekking!

Rødrevvalp vs. Nikon D4

Nå er tiden snart inne for at valpene kommer ut av hiet og utforsker det umiddelbare nærområdet.

Jeg trives best i åpne (kontor)landskap!

Tiden er inne for sommer – og regn... Men etter regn, eller på samme tid om du vil, så kan regnbuen gi oss noe å bryne oss på!

Vil du seile langs norskekysten med workshops underveis?

Roar Bekkelund og kona har solgt huset, sagt opp jobbene og seilt jorda rundt. Nå er de i gang og seiler hele norskekysten, og vil gjerne ha med mannskap.
Åpne uskalert versjon i eget vindu