Forbergskog vinner av åpen klasse

Dag-Arve Forbergskog er vinneren av åpen klasse/juryert utstilling på Fotografiets dag 2008.
I invitasjonen til konkurransen het det at "motivet velges på fritt grunnlag, det eneste vi ønsker er at bildene skal vise et personlig og estetisk engasjement!"
Over 160 innsendte bidrag ble vurdert av en bredt sammensatt jury bestående av 8 representanter fra følgende organisasjoner: Norges Fotografforbund, Norske Reklamefotografer, Forbundet Frie Fotografer, Institusjonsfotografenes Forening, Pressefotografenes Klubb, Norsk Selskap for Fotografi, Norske Naturfotografer og Preus museum.

1. premie: Dag-Arve Forbergskog

Juryen uttaler: Juryen finner serien gjennomført og spennende. Dette er ikke pene eller tradisjonelle portretter. Fotografen har arbeidet med "skudd fra hofta" og blits. Slik får fotografiene en intensitet som formidler et urbant tempo og som plasserer dem i en Street Photography tradisjon. Serien kan minne om Weegee eller Bruce Gilden, men har også en selvstendighet som gjør den annerledes.

2. premie: Nina Bratland

Juryen uttaler: Juryen finner at fotografiene har en felles nostalgisk tone som uttrykker seg gjennom fargene og fokus på hverdagslige detaljer. Fotografiene har snapshot karakter, men motivene er samtidig gjennomført i komposisjonen. Serien går inn i en etablert tradisjon, men Bratland har funnet sin egen vri.

3. premie: Erik Jørgensen

Juryen uttaler: Juryen finner at disse landskapsfotografiene er godt satt sammen til en serie til tross for at de har en noe forskjellig karakter. Jørgensen kan komposisjon, skyggebehandling og linjespill som gir fin bevegelse i bildet. Landskapene har en "eventyrstemning" som nesten gjør dem uvirkelige.
Dag-Arve Forbergskog -
Dag-Arve Forbergskog
Dag-Arve Forbergskog -
Dag-Arve Forbergskog

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu