Pressemelding
Dette er en pressemelding! Innholdet i denne teksten representerer ikke nødvendigvis foto.nos syn på innholdet.

Foredrag om rock og foto

Rock og fotografi er hovedtemaet når Preus museum presenterer tre foredrag på Fotografiets dag i Horten søndag 17. august.
Foredragene under Fotografiets dag byr på ulike perspektiver på den norske og internasjonale fotografiske kulturen, i år med rock og fotografi som hovedtema. Nytt av året er at foredragene blir flyttet fysisk nærmere resten av arrangementene, til et eget telt på festivalområdet.

13.00-14.00 Rocknroll fotografi
Morten Andersen, fotograf
Festivalutstiller Morten Andersen holder åpningsforedraget. Han vil ta utgangspunkt i rockefotografiet som er presentert på Fotografiets dag og vise de bøkene og prosjektene han har arbeidet med siden 1980-tallet. Hovedvekten er på rockebildene og storbybildene, men han vil også komme inn på andre sider ved sin kunstneriske virksomhet.

14.00-15.00 Rock, fotografi og fankultur
Magda Keany, kurator, National Portrait Gallery, London
Magda Keany vil ta utgangspunkt i Morten Andersens fotografi og det Australske bandet Sharpies for å beskrive tre ulike mytologiske posisjoner innen fotografi og fankultur.

15.00-16.00 Aperture Magazine
Melissa Harris, sjefredaktør
Aperture Magazine har hatt en ledende posisjon innen fotografi i mer enn femti år. Magasinet har vært en brobygger mellom dokumentariske, kunstneriske og teoretiske posisjoner. Sjefredaktør Melissa Harris vil i dette foredraget utdype magasinets historie og posisjon i dag. Hun vil også fortelle om sine visjoner for fotografiet og for Aperture Magazine.

Foredragene blir presentert av Susanne Østby Sæther fra Preus museum. Hvert foredrag koster 100 kroner. Tre foredrag koster 200 kroner.
Morten Andersen - Fire fæle fyrer, 1989
Fire fæle fyrer, 1989
Morten Andersen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu