Bildet inngår i albumet Nymfer, øyestikkere og annet bøss -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger817
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178579} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Marion N.
Pent:) Skulle gjerne sett litt meir dybdeskarphet på insektet, men ellers var dette veldig bra fanga. Fin og roleg bakgrunn som passar godt til hovedmotivet.

Mvh Marion
Johan K.
Enig. Pent! Med en herlig grønnfarge.
Fin linje, bladet danner. Bakgrunnen er topp

Johan
Carsten A.
Velberegnet bruk av selektiv fokus, meget pent gjort.

Art, funnsted?

MVH CA
Christian H.
Dette var svært bra. Kunne kanskje tålt ørlite mer oppskarping, men det er ingen vesentlig innvending for å si det forsiktig.

Er også interessert i svarene på spørsmålene som CA stiller.
Torbjørn K.
Veldig bra og elegant komposisjon. Flott med den diffuse bakgrunnen. Harmoniske farger. Ser at skarphet er nevnt, jeg sitter akkurat nå på en skjerm som er for dårlig til å vurdere dette. Jeg ville kanskje vurdert å fjerne den uskarpe linja helt nederst.

Torbjørn
Inger-Lise S.
Enkelt, elegant og stilrent. Meget flott macro med topp komposisjon. Godt valg av fokus. Dyktig jobb utført her.

Inger-Lise
Frank N.
Skikkelig bra! Her stemmer alt.
ingebjørg fyrileiv g.
Kjempefine farger og linje gjennom bildet.
Sylskarpt, ikke noe negativt å si.

vh ingebjørg
Odd Tore S.
Her har du valgt rett insekt til bakgrunnen!
Svært lekkert, bra plassering av insektet og valg av fokus.
Odd Tore
Anne J. B.
Flott bilde, men ville også fjernet den diffuse streken nede.
Øyenstikker av en eller anne art vil jeg tro.
Finn M.
Nydelig vannymfe-bilde med god skarphet og en behagelig diffus bakgrunn. Også jeg er litt kritisk til det uskarpe strået.

Skulle jeg tippe art, ville jeg si det er en Blåvingevannymfe (Calopteryx virgo) som har en utbredelse fra Europa til Japan.

mvh Finn
Frank K.
Stilig!

Kan ikke komme på noe å forbedre på dette bildet. Plassering i flata, bakgrunn og fokusdybden, posistur og belysning. Alt sitter veldig godt! Kanskje det strået som kommer opp under? Mulig det må være der for å fylle dette rommet..
Carsten A.
Det er nok temmelig klart en Calopteryx virgo, selv om vingen har er noe mer grønn enn blå til blågrønn. Formen stemmer også bra, se:

http://www.habitas.org.uk/dragonflyireland/5616.htm

MVH CA
Espen A. I.
Her er det bare å bøye seg i støvet og virkelig nyte et macrobilde av råskap;-)

mvh Espen
Anne-Cathrine B.
Virkelig lekkert! Komposisjon sitter, fargene, bakgrunnen og lyset likeså.. er dog litt usikker på det lyse strået i nedre del av bildet.. med det er også det eneste jeg trolig ville gjort noe med :-)

AC
Tone A.
Kjempebra jobba med å få denne blåvingevannymfen skarp og med fine detaljar. Vingene har jammen spesielle linjer og flott litt lysande grøntone på ryggen. Komposisjonen med grasstrået som vrir seg litt gjennom bildet, og plasseringa av insektet er flott. Bakgrunnen med dei duse grøntonane framhevar både insektet og grasstrået. Enaste pirket er det vesle strået som stikk opp nederst. Elles eit blinkskudd av dette vesle insektet!
:) Tone
Chr. G.
Takk til alle for kommentarer! Ja dette er nok en nymfe av arten Calopteryx virgo, og er truffet på i Korea (bilde nr. 181532 viser motsatt kjønn, hun). Har også fått med meg at nymfer legger vingene langs kroppen i hvilestilling, i motsetning til øyenstikkere, derav er det forholdsvis lett å skille disse. Muligens er det unntak. Og takk til 'fagfolkene' CA og FM for utfyllende opplysninger angående arten.

Sliter en del med å skape bilder som går litt lengre enn å bare være teknisk brukbare og pene å se på, men det er allikevel oppløftende å erfare at noen 'avbildninger' (for det er vel det er) i denne sammenhengen treffer en del.
Carsten A.
CG: En annen viktig egenskap som gjør det lett å skille mellom zygoptera (vannymfer) og anisoptera (øyenstikkere, egentlig libeller) er øynene. På zygoptera står øynene som kuler ut fra hodet, mens hos anisoptera ligger øynene nærmest som kaker formet på begge sider rundt hodet, se f.eks. bilde nr. 44795 og bilde nr. 43780 - dessuten er kroppen til anisoptera mye kraftigere bygget enn hos zygoptera.

MVH CA
Steinulf L.
Særdeles vakkert og teknisk meget bra.
Nina S.
Opplæring pågår?
Du har ihvertfall lært noe, dette var vakkert, klarer ikke å se at det er noe galt med det tekniske heller.
Mvh Nina
Magnar B.
Svært vakker sak… og fint fotografert! Likar den korte dybden og strået som lagar ei enkel og visuelt god linje i bildet. Fin skarphet…
Syns der er mykje fint i bilda dine…  dyktig… men også kreativ syns eg. Min erfaring ellers er at kreativiteten ofte kjem når ein har god tid og ro, og har gjort seg ferdig med dei teknisk gode bilda… då kan ein leika litt… trur den leiken er viktig. Ofte blir det ingenting, men av og til smeller det… 
Chr. G.
Mange takk for de siste kommentarer! Følger deg, MB, som regel 'spises' de innlysende blinkskuddene (subjektivt sett) først, der hvor det meste sitter bra i utgangspunktet. Og bilder som ikke umiddelbart sitter får plass nederst i skuffen. Allikevel viktig å ikke glemme disse, som kan få nytt liv ved litt kreativ tenkning, modning og tålmodighet og overraskende komme sterkt tilbake.
Arne S.
Lekker sak. Jeg har sans for strået under. Det er tydelig bevisst og ganske vågalt. Det vitner om en avansert visuell tilnærming. (Det perfekte er ei det perfekte :)
Oda Lystrup H.
lekkert!
flott lys, dus bakgrunn.
skarpt og flott insekt.
god komp.
veldig bra!

Oda:)
Ketil K.
Takk for din kommentar til mitt nattbilde der stenen øverst er et forsøk på en del av den visuelle tilnærmingen - som med strået under i dette bildet.
Chr. G.
KK: Jeg kjøper den :-)
Ketil K.
Takk for det! I ditt bilde her er det jo opplagt og bevisst gjort, det kommer ikke like godt frem i det bildet jeg har, med så mye å forholde seg til i bildet. Og det skal jo også samtidig fungere i bildet. Jeg skal prøve å lage en begrunnelse og legge inn på steinbildet, bilde nr. 242730.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu