Begir meg ut på småkryp. En øyenstikker -aner ikke av hvilket merke- som poserte villig. Synes det blir noe rett på, og er usikker på mørkt felt nede til venstre.
Bildet inngår i albumet Nymfer, øyestikkere og annet bøss -
Utstyr
  • D70
  • Nikkor 70-200
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger651
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_144239} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Bjørn H.
Bortsett fra de litt mørke feltet som jeg også er litt usikker på, er jeg ganske sikkert på, at du viser et meget lekkert stykke insektsbilde/macro her !!

Nydelig teknisk og en rolig behagelig komposisjon som er drops for øyet !!

Bjørn ;¤



Hans Jacob H.
Et virkelig flott macrobilde dette her! En enkel komposisjon og en rolig bakgrunn, og insektet er skarpt og fint. Synes forøvrig det lille gresstrået som stakk fram mellom forbena var en finfin detalj som hevet bildet. Det mørke feltet forstyrrer ikke meg nevneverdig, tror jeg.
Magnar B.
Nydeleg! Vakkert å sjå på og sylskarpt! Noko av det beste eg har sett på ei stund av makro. Likar stripene som går igjen i vengene og strået. Nei dette var supert!
Chr. G.
Takk for oppbyggende tilbakemeldinger, og anbefaling! Etter flere ettermiddagsturer opp i nærliggende elveløp endte jeg opp med dette. I mangel av makrolinse gjør denne eminente telezoomen en bra jobb med såpass store kryp, noe jeg med min begrensende erfaring ikke trodde på forhånd.
Thorfinn B.
Det mørke feltet du nevner er bare fint. Det gir bildet litt liv uten å være forstyrrende. Uten den ville det fort blitt ''studio-aktig''. Forøvrig et godt bilde.
Arne S.
Jeg er også usikker på det mørke feltet nede til venstre. På den ene siden skaper det liv i bakgrunnsflaten. På den andre siden blir bildet litt baktungt. Ideelt sett ville jeg hatt variasjoner i bakgrunnen litt annerledes, men duverden - flott dyr!
Rolf S.
Skarpt så det holder !
Kunne nok ønsket det omtalte mørke feltet litt lysere, men det er ikke veldig sjenerende.
Og jeg kunne ønsket en litt dypere grønnfarge på høyre del av strået.
Men også dette en bagatellmessig innvending.
Bra bilde.
Johan K.
Veldig flott macro, med veldig fine detaljer på insektet.
Angående det mørke feltet nede, synes jeg ikke det er plagsomt, heller skaper det litt mer liv til bakgrunnen.

Johan
Jan Frode A.
Jeg syntes dette ble veldig flott.

Skarpt og god gjengiving av detaljene på insektet.
Komposisjonen og utsnittet sitter; jeg syntes det var en fin detalj med med strået som bryter den buende linja.

Bakgrunnen føler jeg er helt ok, det mørkere partiet nede mot venstre forstyrrer ikke meg. Syntes derimot at det er bra med litt ekstra brytning i bakgrunnen.

mvh Jan Frode
Kjartan T.
Liker også det mørke feltet ned til venstre. Synes anntydningen til mørkere felt i høyre hjørne skaper en fin balanse. Behagelig bakgrunn, god skarphet og fine gjentagende farger i strået og insektet (virkelig et blikkfabg det metallgrønne partiet). Et vellykket bilde!
Stig E.
Knallbilde, ikke noe å utsette på dette.
Chr. G.
Takk karer(!) for nye kommentarer! Fint med deres synspunkter om det mørke feltet, tror jeg slår meg til ro med at det ikke trekker særlig mye ned. Til RS - du er inne på noe jeg også har lurt litt på, om det grønne ble en tanke for slapt. Men jeg synes det passer bra med de ellers 'vennlige' fargetonene. Makro og makro fru blom, jeg var i tvil om det var riktig å kategorisere det slik i og med at makroteknikk ikke er brukt, må nok ta teorien om dette temaet litt nærmere i øyesyn. Uansett, tilbakemeldingene fra alle inspirerer!
Odd Tore S.
Skarpt og fint, litt diagonalvirkning fra bladet gir liv, synes at dette ble svært så bra, og finner ikke noe å utsette på det på denne skjermen.
Odd Tore
Stine J.
Usedvanlig flott insekt som er usedvanlig flott avbildet! Syns forøvrig ikke det mørke feltet sjenerer. Godt jobbet!

mvh Stine
Finn M.
Dette synes jeg var meget bra. Skarpt så det holder med en behagelig bakgrunn.

Dette ser ut til å være en hunn av arten Blåvinget praktvannymfe (Calopteryx virgo)

mvh Finn
Inger-Lise S.
For meg er dette et knallgodt macrobilde. Usedvanlig skarpt. Jeg syns det mørke feltet på bakgrunnen gir bildet et løft og skaper samtidig balanse og liv. Jeg mener det ville blitt for teknisk sterilt / sjelløst uten..Men det er meg,da...Dyktig presentert.

Inger-Lise
Line Kristin W.
OK, nå hiver jeg macro, konverter, mellomringer, venderring, belg og hele kostebinderiet og lar 70-200'n overta! ;-)
Dette er nemlig råflott, - ikke minst teknisk!

Det mørke må jo være der når bakgrunnen ellers ikke er spesielt spennende. Sammen med nedtoningen i øvre høyre hjørne skaper den dessuten en fin omramming/avslutning. Imidlertid ville jeg lysnet det aller mørkeste en liten anelse, - som Arne sier er bildet bittelitt ''baktungt''.

Utover dét; toppers! Kjekk kar! :-)

(Men hvor i verden finner du strå som er ubevegelige i 1/60 sek? Kan jeg komme og besøke deg? ;-)

- Line småmisunnelig :-)
Cristina B.
Elegansen og skarpheten er det jeg er imponert over.
mvh Cristina
Chr. G.
Takk igjen! FM: Etter å ha sett unfangelsesakten og ved å legge kjente prinsipper til grunn fra pattedyrenes verden var jeg fast bestemt på at dette var et hanndyr til tross for de litt slapt fargede vingene. Din vitenskapelige utredning i tilknytning til ditt bilde bilde nr. 121519 slår bein under min hypotese tvert -og jeg er blitt en smule klokere!

LKW: De gangene jeg ikke har behov for å vite hvordan det ser ut inne i neseborene til insektet, og dersom insektet er av 'den store typen', er Nikons 70-200 flott. Angående lukkertiden så fikser koreanerne alt. Bladet er stemplet på undersiden med lengste anbefalte lukkertid ved flau vind. Så da er det bare å komme seg ut ved flau vind, sette blender, finne et strå som passer lukkertiden som kameraet foreslår og sette seg (evt. bli stående) å vente. Det går fly hit hver dag :-)
Ketil K.
Knallskarpt og flott øyestikkerbilde. Ikke mye å tilføye utover det som alt er sagt. Interessant at du har fått et så flott macrobilde med 70-200.
Avsluttet .
Synes ikke det mørke feltet drar for mye oppmerksomhet, jeg synes det lille strået forstyrrer litt, et meget flott makro. :)

TaS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu