Ny tittel: drømmer
Forsøk på portrett i miljø.

(Tittel endret etter at jeg leste Eli B.'s kommentar. Ser at det ikke stemte med ''Har jeg råd?'' som tittel.
Og dere kan jo ikke vite at den unge bare er på besøk og bor på 40 kvadrat hybel til blodpris.
:-)
Takk for innspill, Eli.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-08 16:28:44
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Filmtypedigital RAW 200 ISO
  • Nei
  • AnnetSvak blitz på bakre gardin. Hvitbalanse cloudy.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger785
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129816} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Eli B.
Synes ikke bildet stemmer helt overens med teksten. Jeg tror neppe denne damen har dårlig råd når hun kan sitte i en vinduskarm av denne typen og se ut på alle villaene rundt. Sorry. Bildet er liksom ikke fattigslig nok til det. Ellers er det et pent portrett. Jeg hadde kanskje gått nærmere innpå for å få frem den stemningen du antageligvis ønsker å formidle. Synes ikke formidlingen ble så god slik den er nå. Huff av meg, nå er jeg ikke snill, men det er mine tanker om bildet.
mvh Eli
Dag T.
Pent lys! Hodestillingen i versjon 1 ser en smule anstrengt ut, så jeg liker versjon 2 bedre.
Caroline M. S.
Jeg er enig med Dag (pent lys og v2), men jeg tror ikke på dette bildet. Det ser for arrangert ut. He, he - jeg tror ikke det finnes mennesker som sitter med store tekopper i vinduet under et så rent og pent teppe, med oljelampe i vinduet, snø ute og reisekatalog/reiseblad i hendene (og særlig ikke slått opp på Kanariøyene - i hvert fall ikke om man er i 20-30-årsalderen *S*).

Jeg hadde trodd mer på et bilde som ikke var så ''tydelig'' som dette, og da tror jeg du måtte gått nærmere bare såvidt hatt med en liten flik av innekos (teppe, lampe, tekopp, brosjyre) og bare så vidt skimtet utemiljøet. Eller.... egentlig hadde jeg trodd mer på et bilde av henne på gulvet med reiseguider spredt rundt, kart, prislister, penner, men mulig det hadde blitt mer ''planer'' enn ''drømmer''. :-)
Avsluttet .
Synes dette hadde vært et flott bilde til Bo Nytt. En eller annen vindu produsent hadde garantert kjøpt dette...
Dette er positivt ment Ann..ikke ironisk...

T
Grethe B.
Fint lys i bildet, lunt og koselig. Stemning med bladet og en kopp varmt...Liker versjon 2 best, enig i det er noe med stillingen på hodet i versjon 1. Men #2 utsondrer ro og kos i en travel hverdag for meg!

mvh
gt
Lars L.
OK lys, men for mange detlajer som trekker bort oppmerksomheten fra bildets innhold. Bakgrunn og omgivelser bør etter min mening her bare være med å gi oss et hint om hvor vi er o.l. Så bør vi assosiere med drømmene gjennom dette hintet om omgivelsene og motsatsen i feriebrosjyren.
Tettere utsnitt, færre detaljer, mindre dybdeskarphet er virkemidler for som kan være med å bøte på problemene.
André M.
Joda, fin stemning og teknisk godt bilde. Men Lars og Caroline setter ord på mye av det JEG også føler: Mange element som er overtydelig. Jeg vil ha abstraksjoner som understrekter ''kosen'' (detaljer uskarpt i forgrunn eller bakgrunn som bidrar til stenmningen, eller lysspill på veggen som antyder at det er en peis i nærheten). Settingen blir liksom for konkret (enig i assosiasjonene til brosjyre, - og for meg er det den største svakheten ved bildet). Og, jeg ville definitivt klonet bort håndtakene og beslagene på vinduene.
André M.
PS: Jeg tilhører mindretallet som liker v1 best (vakkert ansikt som fortjener profil og behagelig lyysseting).
Hans Jacob H.
Mindre dybdeskarphet tror jeg også. Lyssetingen var fin og behagelig.
Hvis du vil ha frem at hun drømmer seg bort til syden, mener jeg v2 er best.
(Sydenkatalogen la jeg faktisk ikke merke til før jeg så på den versjonen.)
V1 fungerer fint den også, men da blir budskapet litt annet synes jeg. Hun trives litt bedre hjemme da føler jeg, for det ser jo ut som hun har det veeeldig koselig der hun sitter...

Hans Jacob
Ann F.
Mange takk for kommentarer og innspill.
Dusere bakgrunn, færre detaljer - signalet er oppfattet og notert. I etterkant ville jeg selv beskåret ned til øverste tversprosse av de små rutene. Alt i alt ikke så aller verst, men fortsatt med rom for forbedring. Bra!

Terje: :-). Det går an å skjule både sprekker og skjeve linjer ved å plassere modell og utsnitt ''riktig''. Hadde ikke kjøpt fra denne vindusprodusenten i dag.

André: hun er ganske fotogen, faktisk, og dertil sporty nok til å stille opp på mutterns sprø fotoinnfall. Når jeg ringer og sier at jeg trenger henne som modell, er svaret alltid: ''Å ære for no' rart du skal lage nå, da?''

Og bildet er i høyeste grad arrangert, ikke minst mht lyset som vi jobbet mye med, men også hennes stilling og arrangementet rundt som skulle fortelle at hun drømte seg til Syden en vinterdag. Og det har faktisk forekommet at karnappet ble brukt slik i hine hårde dage da jeg bodde i dette huset med unger i heimen, det var det som ga meg ideen.

Det ble laget spesielt til Asker KK's månedskonkurranse i mars 05, temaet var Drøm. V1 av dette, bilde nr. 164207 og V1 av bilde nr. 161609 var mine bidrag. Dette og det andre portrettet av den unge damen ble begge antatt.
Med litt av de samme kommentarene til dette fra de andre medlemmene i AKK som ble gitt her.

Mvh Ann


Odd Tore S.
Jeg løper litt etter trikken når det dotten for tiden, eller kanskje er det toget, for enkelte ganger går det for fort for meg.
v1 har det drømmende ansiktsuttrykket i seg, og passer til tittelen.
v2 passer bedre til drikk mens du leser eller omvendt.
Første reaksjon på v1 var at dette så da oppstilt ut. Men så kom jeg på at slik tilbrakte Kristin mye av tiden da vi var i Whistler, krøllet sammen i et karnapp, helst bak gardine, og helt i sin egen verden, som garantert ikke var det Ford V8-møtet vi brukte som unnskyldning til å dra dit.
Man må da ikke være ubemidlet for å drømme? Koz er også på sin plass, kanskje litt vel mye med oljelampe, men ....
Jeg tror at jeg ikke ville bidratt til å senke snittet om jeg hadde vært dommer på AKK, men det er best å scrolle slik at himmelen blir borte.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu