Bildet inngår i albumet K (ontrollerte forhold) - Så vakker. Så stolt. Og så hatet.
Hva er det vi gjør?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-20 23:11:30
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger784
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_127638} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Nils B.
Godt bilde Ann som faktisk gjør meg forb......... Teksten din understreker sammen med valget ditt av fokuspunkt. Selve beskjæringen din av bildet kunne nok vært mye tettere slik at vi fikk mer kontakt med dyret og enda mer følelse av å være frihetsberøvet. Likte bilde.
mvh Nils
Avsluttet .
Et flott fortellende bilde. Synes vi skulle ta enda mer vare på vårt største og flotteste kattedyr. Rett og slett frede det...

T
Christian I.
Flott bilde med et godt poeng.

Christian
Nils B.
#2, Ann, Jepp, men her må du nok fargejustere noe.
Hans Jacob H.
Fint og annerledes dyrebilde med sterkt budskap.

Hilsen Hans Jacob
Ole Walter S.
føler at bildet ville blitt enda bedre hvis du hadde latt det være igjen ørliten skarphet på gaupen også. ''fengselsfølelsen'' får man uansett.

Ole Walter Sundlo
Rune H.
Enig med OWS her - i forhold til #1.

Godt budskap!! Synes at #2 er best - både med tanke på at du er nærere gaupa og pga gaupas uttrykk!

Rune :)
Erlend J.
Synes kanskje gaupa i verson 2 ser mer deprimert og innesperret ut og understreker kanskje budskapet mer en vers 1. imidlertid synes jeg fargebalansen i vers2 ikke ser helt naturlig ut.

Hilsen Erlend
Tore B.
Hei, jeg synes bildet (v.1) sier akkurat det det skal, uten noe mer fixing eller mekking. Bra ''plakateffekt'', god assosiasjon og presist grafisk i formen! (Dog: Jeg ville kanskje masket en halv nettingmaske inn fra begge sider for å ''dempe'' det hvite lyset litt, men det er personlig pirk. Tore :-)


Reidun G.
Et bra fortellende bilde Ann.
Foretrekker v 1
Reidun
Odd Tore S.
Tragisk bilde av flott vill burkatt.
Budskapet kom klart frem, og hadde fortsatt vært til stede i sterk nok mon om gaupa var holdt litt skarpere.
Det jeg ikke er enig med deg i, er at du i begge versjonene har plassert en gjerdetråd over et av gaupas øyne. Om det er symbolsk ment, fremmer det ikke budskapet etter min mening. Det uutgrunnelige katteblikket er en så viktig del av personligheten at det ikke bør forstyrres.
Odd Tore
Ann F.
Takker så mye for kommentarer.
Jeg er fullt klar over at fargetemperaturen er ulik i V1 og V2. Det er ikke samme gaupe (og de har ganske ulik farge på pelsen avhengig av hvilken underart de tilhører), og bildene er tatt med ca. to timers mellomrum, noe som ga ganske ulike lysforhold fra samme standpunkt som bildene er tatt fra.

Selv sitter jeg med følelsen av at V1 og V2 gir to ulike budskap. I V1 er nettingen den mest fremtredende delen og gaupa sitter innesperret - et budskap jeg ønsker å sette fokus på det tragiske i.
I V2 er den så nær betrakteren at enkelte kan føle det ubehagelig og at gjerdet da er trygt. Stikk motsatt det jeg ønsker å formidle.
Skal noen gang ett av disse to bildene bli brukt i en seriøs sammenheng i rovdyrdebatten med det standpunkt jeg har i den, velger jeg V1 - eventuelt et utsnitt.

Hvis både gjerdet og gaupa hadde vært skarpe tror jeg bildet ville blitt mer forvirrende.
Ang. nettingen over øyet - ideéelt hadde det fotografisk sett kanskje vært best uten. På den annen side - nettingtråd over øyet viser ikke bare at gaupa er innesperret, men den hindrer også dyrets utsyn. Helt i tråd med mitt budskap.
Mvh Ann
Ketil K.
Norge er et sauebondestyrt U-land. Vi kunne lært mye av hvordan nasjonalparkene i deler av Afrika drives. Hardangervidda er et eksempel på hvordan en nasjonalpark ikke skal drives. Sauebøndene i Norge bør utnytte muligheten til rovdyrturisme og annen økoturisme. De driver pr. nå en økologisk ikke bærekraftig virksomhet, samtidig som økoturisme er noe av den hurtigst voksende industri i verden. Sauebønder: Snakker om uforstandige og fastlåste bedrevitere. Ikke rart ordet sauebonde nærmer seg et skjellsord i bymiljøer.
Ann F.
Ketil: amen.

(Og nå får vi vel påpakning begge to, for ikke å holde oss til saken - billedkritikk. :-) )

Mvh Ann
Ketil K.
Det må være lov å komme med en personlig tolkning av budskapet i bildet. Tilbakemeldingen er reaksjonen bildet og undertittelen vekker.
Arne S.
Støtter Ketil fullt ut. I tillegg til sauebøndene bør politikerne kjenne sitt ansvar. Kommentarer som dette - med tolkninger og assosiasjoner - er selvsagt helt greit under kritikken. Bildekritikk bør ikke utelukkende være en teknisk øvelse. Vi skal heller ikke kjenne redsel eler dårlig samvittighet ved kommentering. Problemet oppstår dersom diskusjoner utarter seg, eller ved personfokusering.

Bildet har ikke all verdens appell som selvstendig fotografi. Dersom budskapet må forklares er det et tegn på at bildet ikke fungerer. Skjult øye som forklaring framstår som en akademisk - ikke vellykket - tilnærming. Du skriver selv: ”Så vakker. Så stolt. Og så hatet.” Budskapet hadde vært sterkere dersom du virkelig framstilte rovdyret som vakker og stolt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu