Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotosafari på fiskeværet Veiholmen/Smøla

Spennende fotosafari på Nordmøre, Smøla er en av norges største og mest særegne øygrupper. Bli med lokalkjente og opplev den unike skjærgården, fiskeværet Veiholmen hvor “tiden har stått stille”, værbitte fyr, de særegne Tustnafjellene, det helt unike “prærielandskapet” og det magiske lyset.
Fotosafari på kystperlen Smøla

20-23. august 2021, kun 1 ledig plass

Vi vil ha fokus på landskap, natur, fugle- og nattfotografering. Havørnen ses ofte svevende over øya. Vi vil også jobbe med lys, komposisjon, perspektiv – og hva som gjør et bilde spennende. All teori vil bli satt ut i praksis, og du vil få konstruktive tilbakemeldinger på dine bilder på bildevisningene.

Hvem kan delta? Alle som ønsker å bli en bedre på å fotografere. I utgangspunktet tenker vi du kjenner til basisinnstillingene på kamera, men om du fotograferer på auto er du også velkommen.

Smøla er en av Norges største øyer, har ca. 2000 innbyggere og ligger mellom Kristiansund og Trondheim helt ytterst mot Atlanterhavet. Øya kan nåes både med hurtigbåt og bil (bilferge). Vi skal bo som de lokale på det idylliske fiskeværet Veiholmen. En liten øygruppe med ca. 200 fastboende, helt ytterst i havgapet i Smøla Kommune. Vi skal innkvarteres midt i fiskeværet Veiholmen, i gjestehuset på brygga og et par gamle hus som er pusset opp i lun og koselig stil.

I gjestehuset på brygga kan du få hotellrom med eget bad. I tillegg har vi et par hus med 3-4 soverom hver, med felles bad og stor stue.

Kurspris: kr. 7800

Overnatting, mat og transport kommer i tillegg til kursprisen:

Overnatting i dobbeltrom med frokost kr. 950 pr natt
Enkeltromtillegg kr. 590 pr natt
Tillegg transport/båt/utflukt ca. kr. 650,- pr. pers.
Du vil få info om beste reiserute og tidtabeller til Smøla.

Felles middag om kveldene (ikke inkludert i prisen).

Dette sier tidligere deltakere på Smøla:

”- Veldig lærerikt og morsomt kurs med dyktige fotografer og hyggelige deltagere. Fine utflukter med interessante fotomuligheter. Vil gjerne på flere kurs” Synnøve Lang, Lørenskog

”- Dere to er bare helt topp til å arrangere kurs. Utbytterikt og sosialt. Jeg har kost meg hele tiden. Har allerede meldt meg på to nye kurs!” Arne Kristian Wadahl, Oslo

Tilleggsvalg: HAVØRN FOTOSAFARI
Fotografer den majestetiske havørnen på nært hold i Smølas skjærgård, som har et av landets tetteste bestand av havørn.
Turen starter umiddelbart etter kursets slutt kl. 14.00, mandag. Anbefaler brennvidde 200-600 mm. Godkjent flytevest tilgjengelig. Kun 6 plasser, ca 2 timer. Havørnsafari er i regi av en dyktig, lokal guide på Smøla (kurslederne er ikke med på denne).
Pris kr 990,-.
Foreløpig program (endelig program sendes i forkant av kurset):

Dag 1:
kl 18.30 Oppstartsmøte, inspirasjonsforedrag om Smøla. Her får du et innblikk i hvilke steder du skal få oppleve og hvilke bilder du kan ta i løpet av kurset
kl 20.00 Felles middag

Dag 2:
kl 08.00 – 09.00 Frokost
kl 09.30 Forelesning natur-, natt- og fuglefotografering
kl 10.30 Fotografering under veiledning på det gamle fiskeværet Veiholmen
kl 12.30 Lunsj
kl 13.30 Fotosafari på Smøla
kl 17.00 Bildeutvelgelse
kl 18.00 Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
kl 20.00 Middag

Dag 3:
kl 08.00 – 09.00 Frokost
kl 09.30 Forelesning komposisjon
kl 11.00 Biltur over Smølaøyene til Edøya. Båt til det gamle fiskemottaket på Kattholmen hvor tidens tann har stått stille. Et helt spesielt sted hvor alt står slik eierne forlot mottaket og butikken en dag for nesten 40 år siden. Her står den gamle vekten på disken, innpakkingspapiret og de gamle papirposene til sukker og mel. Kasseapparatet og den gamle telefonen. Alt er intakt, og stedet er bare tilgjengelig for oss.
Videre båt ut i Trondheimsleia til Tyrhaug fyr som ligger med de majestetiske Tustnafjellene som et vakkert bakteppe. Vi nyter medbrakt lunsj i de herlige omgivelsene. På tilbakeveien finner vi noen av Smølas fotoskatter. Fotografering under veiledning gjennom dagen.
kl 16.30 Bildeutvelgelse
kl 18.00 Tid på egenhånd
kl 20.00 Middag

Dag 4:
kl 08.00 – 09.00 Frokost
kl 09.30 Bildevisning og tilbakemelding på dine bilder
kl 12.00 Avslutning, oppsummering og tips på veien videre
Lunsj eller lunsjpakke
kl 13.30 Avreise til Edøy og hurtigbåtavgang kl. 15.00 (Eller til bilferje)
Ekstra: Kl 14.00 Havørnsafari

Kursledere: Fotograf Tone Haugerud og Solveig Grande. Tone og Solveig har hatt fotokurs i Norge og utlandet siden 2013, og får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne. Begge er høyt premierte fotografer, Haugerud ble kåret til årets fotograf i 2016 og 2017, Grande er kåret til en av landets beste bryllupsfotografer og ble tatt ut på Norges landslag i fotografi med et landskapsbilde i 2019. Tone har tidligere bodd på Smøla, og er lokalkjent i området.

Reiseforslag:
Med bil eller fly/ferge.
Fra Oslo/østlandet er det en flott biltur til Smøla. Kjør til Kristiansund, og videre med ferge.

Fly: Sas eller Norwegian fra Oslo til Kristiansund (Kvernberget) og videre med buss/ferge. Eventuelt fly til Molde eller Trondheim og buss/ferge videre.

Spørsmål: Tone B. Haugerud, mob: 970 64131 tone.haugerud@online.no
Tone B. Haugerud - Fiskeværet Veiholmen
Fiskeværet Veiholmen
Tone B. Haugerud
Tone B. Haugerud - Fiskeværet på den ytterste holme
Fiskeværet på den ytterste holme
Tone B. Haugerud
Tone B. Haugerud - Ørn i fri flyt over Smøla
Ørn i fri flyt over Smøla
Tone B. Haugerud

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu