Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoreise til Sri Lanka – «Indias tåre»

«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav. Sri Lanka har blitt kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste årene. Denne fotoreisen gir deg anledning til å skape varierte bilder gjennom et heftig spenn av opplevelser: Rester av kolonitid, fjellvandring, kultur og safari – både til lands og til vanns!
«Den flotteste øya i verden» sa Marco Polo. Det vil nok flere med ham mene etter å ha besøkt den. Velkommen til «India’s tåre», tidligere Ceylon, den lille frodige tropiske øya i det indiske hav. Her finnes tropiske skoger med elver og imponerende fossefall. Fjellområder og endeløse strender med krystallklart vann. Sri Lanka har blitt kåret til det beste landet å reise til av Lonely Planet og mange andre reisemagasin de siste årene. Denne fotoreisen gir deg anledning til å skape varierte bilder gjennom et heftig spenn av opplevelser: Rester av kolonitid, fjellvandring, kultur og safari – både til lands og til vanns!

Den 30 år lange borgerkrigen med de Tamilske Tigrene var over for snart fem år siden og folket er samlet. Her lever hinduer, muslimer og kristne i harmoni, og vi blir møtt av et flott vennlig folkeslag.

Vi starter turen i Colombo der vi bor i det ærverdige hotellet Galle Face fra britisk kolonitid før rundreisen starter med besøk på det spesielle fjellplatået i Sigyria og deretter til Kandy, det kulturelle sentrumet for øya. På vei til Nuwara Eliya passerer vi de frodige teplantasje og det blir formiddagsfjellvandring på 2.000 moh. I nasjonalparken Yala blir det safari blant elefanter, krokodiller og leoparder og vi overnatter i en flott telt-camp. De siste dagene finner vi roen i Mirissa der det blir hvalsafari og vi kan nyte de vakre sandstrendene.

Denne fotoreisen er et samarbeid med Explore Travel.

«In Sri Lanka, when two strangers meet, they ask a series of questions that reveal family, ancestral village, and blood ties until they arrive at a common friend or relative. Then they say, «Those are our people, so you are our people.»

DAGSPLAN
Dag 1: 17. januar
Avreise Oslo Lufthavn Gardermoen med Emirates kl 1410 til Dubai der vi lander kl 23.55.

Dag 2: 18. januar – COLOMBO
Samme selskap tar oss den siste etappen kl 0235 og ankomst til endestasjonen Colombo kl 0825 om morgenen. Transport til Galle Face Hotel, et meget godt 4* hotell, bygget av engelskmennene på 1800-tallet. Hotellet ligger perfekt plassert ved sjøen og samtidig sentralt i byen. Siden borgerkrigens slutt har utviklingen i Colombo skutt fart. De store hotellkjedene bygger for fullt, men byen er fremdeles preget av fortidens sjarm. På vår rundtur i byen vil vi se praktfulle bygninger, moskeer, kirker og hindutempler i forening med travle markedsområder. Sightseeing i byen med kamera. Vil man bare slappe av, kan en solseng ved bassenget anbefales, og for de som vil kan en time på hotellets Spa avdeling friste. Om kvelden nyter vi en deilig middag med smakfulle retter fra Sri Lanka på en hyggelig restaurant i byen.

Dag 3: 19. januar – COLOMBO – DAMBULLA
Etter frokost går ferden med buss til Habarana. Dette er en liten by nord i den sentrale provinsen på Sri Lanka og er et godt utgangspunkt for å se det autentiske bylivet og et fint sted for å se et rikt dyreliv. Om ettermiddagen blir det safari i Minneriya National Park der vi vil se elefantene som kommer til den store innsjøen for å drikke vann. Vi kjører videre til Dambulla der vi sjekker inn på vårt hotell Amaya Lake og middag serveres der. Foredrag og bildegjennomgang før eller etter middag.

Dag 4: 20. januar – DAMBULLA – SIGIRIYA – HIRIWADUNNA – DAMBULLA
Det blir tidlig avreise til fjellplatået i Sigiriya. På avstand betrakter vi den 200 meter høye klippen der Kong Kasyapa bygget et festningsverk i det 5. århundre. Vi bestiger denne klippen ved å gå trappene opp til toppen der en fantastisk panoramautsikt venter i soloppgang. Dette er Sri Lankas største og mest særegne severdighet. Velger man å bli igjen ved foten av fjellet finnes der vakre vannhager man kan beundre. Om ettermiddagen vandrer vi gjennom en typisk Sri Lanka landsby der dagliglivet råder. Innsjøer, landbruksområder og vakkert landskap danner en fin ramme for gode fotomotiv. Her i denne tørre sonen finnes et rikt fugleliv og det blir også båttur på Kiriwadunna innsjøen. Om kvelden vil vi igjen nyte delikate lokale retter med spennende krydder, farger og smaker når middagen serveres på hotellet.

Dag 5: 21. januar – SIGIRIYA – DAMBULLA – KANDY
Etter frokost går turen til de berømte huletempelene i den historiske byen Dambulla. En liten vandring opp den bratte stien til utsiktpunktet. Her vil vi betrakte det enorme huletempelet med malte vegger og Buddhafigurer hugget rett ut av fjellet. Turen går videre til Kandy, Sri Lankas kulturelle sentrum. Et besøk på en krydderplantasje lærer oss mer om kryddernes egenskaper og bruksområder. Vi gjør også et kort besøk på et av byens mange «Gem Factories» der man kan lære om hvordan edelstener graves frem og slipes til de vakreste stener og smykker. Før middagen besøker vi Sri Lankas mest kjente tempel, «Dalada Maligawa», der tannen til Buddha skal være bevart. Deretter blir det foredrag og gjennomgang av bilder på bostedet vårt. Etter en dag med mange inntrykk ankommer vi Hotel Suisse der også middag serveres. Dette kolonihotellet gir oss et bilde av den gamle storhetstiden der kolonistene rådet grunnen.

Dag 6: 22. januar – KANDY – NUWARA ELIYA
Etter frokost og utsjekk fra hotellet besøker vi den store botaniske hagen i Kandy. Royal Botanical Garden har sin opprinnelse fra det 14.århundre og innehar et enormt antall ulike plantearter og trær. Vi kjører mot Nuwara Eliya gjennom de vakre fjellområdene med teplantasjer så langt øye kan se. Vi besøker en av tefabrikkene underveis og lærer mer om fremstillingen og helt til det ferdige produktet. Det blir selvsagt te smaking og mulighet for litt innkjøp. Vi stopper også ved et av de mange fossefallene for å nyte utsikten. Klima gjør fjellområdet godt egnet til landbruk, og de lokale bøndene selger friske frukt og grønnsaker langs veikanten, og vi tar gjerne en stopp for å handle og ta bilder. Vi ankommer Nuwara Eliya godt ut på ettermiddagen og det blir tid til å slappe av på vakre og lukseriøse Blackpool Hotel. Dette flotte hotellet ligger på nesten 1.900 moh og er en ombygget teplantasje. Middag og foto workshop på hotellet.

Dag 7: 23. januar – NUWARA ELIYA
Vi blir vekket tidlig, og tar med oss frokost i matpakke før avreise til fjellvandring. Vi kjører i soloppgangen mot Horton’s Plain National Park, og tar bildestopp underveis. Vandringen går i drøyt 2.000 moh i lett kupert vakkert terreng med flere flotte utsiktspunkter. Medbrakt frokost nytes i det frie. Turen tar 3 – 4 timer, er du dårlig til bens blir du i nærområdet. Ettermiddag fri. Ta gjerne en tur innom det lokale matmarkedet eller en spasertur ved den vakre innsjøen. Eller nyt tiden i det oppvarmede svømmebassenget. Middag på vårt hotell.

Dag 8: 24. januar – NUWARA ELIYA – ELLA – KATARAGAMA – YALA
Ferden går videre til lavlandet. Kort kjøretur til Nano Oya der vi går på toget. Vi kjører gjennom det spektakulære fjellandskapet, gjør et stopp i den vakre landsbyen Ella før vi slipper oss ned mot havet sørøst på øya. Toglinjen ble bygget av britene i kolonitiden for å transportere te til havnen i Colombo. Underveis benstrek og fotostopp ved et av de berømte fossefallene på øya. Vi ankommer Big Game Camp der vi skal bo de to neste nettene. Dette er en unik opplevelse å bo i disse luksusteltene i safariområdet. Middag serveres i teltleiren.

Dag 9: 25. januar – YALA
Tidlig avreise til heldagssafari med ferdigsmurt frokostboks i sekken. Vi kan glede oss til å se både elefanter, krokodiller og leoparder i tillegg til en mengde fargerike fugler og mere til! Frokosten nytes på en avsidesliggende vakker sandstrand i nasjonalparken. Foredrag og bildegjennomgang. Middag i teltleiren.

Dag 10: 26. januar – YALA – MIRISSA
Vi forlater Nasjonalparken Yala mot sørspissen av Sri Lanka og til Mandara Resort i Mirissa. Fotostopp underveis for å se å ta bilder av de kjente «Stilt fishers». Vi bor meget godt ved stranden og det er på tide med et deilig bad (eller tre) i havet.

Dag 11: 27. januar – MIRISSA
Vi forlater hotellet tidlig med ferdigsmurt frokostboks for å ta blåhvalene på sørkysten nærmere i øyesyn. Vår båt henter oss kl 0630 og vi er tilbake ved 12-tiden. Resten av dagen tilbringes i deilige omgivelser på standen og hotellet. Foredrag og bildegjennomgang på vårt bosted. Om kvelden nytes den meget rikholdige buffeten på hotellet.

Dag 12: 28. januar – MIRISSA – GALLE – COLOMBO
Frokost, morgenbad og solbading før vi setter nesen mot Colombo. Underveis et stopp i Galle der vi betrakter festningen som portugiserne bygget på 1500-tallet. Mye interessant arkitektur, her finnes også mange hyggelige kafeer og små designbutikker. Avskjedsmiddag inntar vi i Colombo og deretter transport til flyplassen der Emirates bringer oss tilbake mot Norge etter midnatt.

Dag 13: 29. januar
Avreise kl 02.55 til Dubai. Ankomst kl 05.55, videre kl 07.45 og vi lander på Gardermoen 1200. Siste etappe til Bodø med SAS kl 15.35 og fremme kl 17.05.

ER DETTE NOE FOR MEG?
Hvorfor dra på fotoreise? Fordi å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Med kamera er du mer til stede og du opplever møtene sterkere. Og så er det gøy! Du trenger absolutt ikke være en dreven fotograf for å få stor glede av en fotoreise. Du trenger ikke avansert utstyr heller. Tone Solholm og Torkil Færø vil gjennom foredrag og bildegjennomganger underveis inspirere og hjelpe til å utvikle deg til en bedre fotograf. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!

«Sri Lanka is an island that everyone loves at some level inside themselves. A very special island that travellers, from Sinbad to Marco Polo, dreamed about. A place where the contours of the land itself forms a kind of sinewy poetry.»
–Romesh Gunesekera


REISE– OG PRISINFORMASJON
Pris per person er 26.500 kr.

INKLUDERER
– Rutefly Oslo – Dubai – Colombo t/r med Emirates på økonomiklasse
– Flyskatter og avgifter
– Fotoworkshop
– Overnatting i dobbeltrom på gode hotell og tent camp
– Alle landarrangementer og måltider underveis i følge program
– Engelsktalende lokalguider

Reiseledere er Torkil Færø og Tone Solholm.

TILLEGG
– Enkeltrom kr 5.600
– Visum USD 35 (søkes på forhånd)
– Tips til guide og sjåfører USD 40

Forbehold om prisendring dersom endringer på valutakurs, i flyskatter og avgifter, og eventuelt andre uforutsette endringer. Forbehold om mindre programendringer. Depositum på kr 7.000 pr person faktureres ved påmelding. Sluttfaktura forfaller 6 uker før avreise.

AVBESTILLINGSREGLER
– Depositum med fratrekk av kr 700 betales tilbake ved avbestilling inntil 92 dager før avreise
– Ved avbestilling 92-62 dager før avreise må depositum søkes refundert fra kundens forsikring
– Ved avbestilling 61-32 dager før avreise må 50 % av reisens pris søkes refundert fra kundens forsikring
– Ved avbestilling 31-0 dager før avreise må 100 % av reisens søkes refundert fra kundens forsikring

Begrenset antall plasser/deltakere; maks 25, minimum 20.
Ansvarlig arrangør er vår samarbeidspartner Explorer Travel.

OM ARBEIDSFORMEN OG KURSLEDERNE
Dagene går med til opplevelser beskrevet i dagsplanen. Torkil og Tone vil holde foredrag om fotografi og gå gjennom deltakernes utvalgte bilder fra turen underveis. Begge er selvfølgelig også tilgjengelige for spørsmål mellom undervisningen. Du trenger en laptop til å redigere bildene dine. Angående utstyr så velger du selv hva du vil ha med, men vi anbefaler å ikke bære på for mye. Om du vil fotografere på natta så er det lurt å pakke et stativ. Nærmere informasjon og pakketips vil bli gitt når avreise nærmer seg. Torkil Færø (fotograf og lege) og Tone Solholm (fotograf og grafisk designer) har holdt fotokurs i mange land. Bli nærmere kjent med oss her. Dersom det er mest hensiktsmessig for programmet vil tid for bildegjennomganger og foredrag bli justert. Vi tilrettelegger slik at det passer inn med dagsturene og tiden vi har til rådighet på reisen.

DERSOM DU HAR SPØRSMÅL
Har du spørsmål angående det fotografiske sender du en epost til Tone: tone@kairosworks.no
Om du lurer på noe angående Sri Lanka, reisen eller overnatting kontakter du Explorer Travel: post@exploretravel.no

PÅMELDING
Sikre deg en plass ved å sende en e-post til tone@kairosworks.no
I emnefeltet skriver du «Påmelding til Fotoreise på Sri Lanka 2019», og så trenger vi ditt fulle navn, adresse og telefonnummer.

Velkommen til eventyret Indias tåre, kanskje den vakreste øya i verden!

Entusiastisk hilsen fra Tone og Torkil
 -
Velkommen til eventyret Sri Lanka – «Indias tåre», kanskje den vakreste øya i verden! Hvorfor dra på fotoreise? Fordi å reise med kamera er å ta inn opplevelsene mer intenst. Med kamera er du mer til stede og du opplever møtene sterkere. Og så er det gøy! Du trenger absolutt ikke være en dreven fotograf for å få stor glede av en fotoreise. Du trenger ikke avansert utstyr heller. Tone Solholm og Torkil Færø vil gjennom foredrag og bildegjennomganger underveis inspirere og hjelpe til å utvikle deg til en bedre fotograf. Kom hjem med ny kunnskap og visuelle minner for livet!

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu