Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto på alt

Vil du lære å kombinere det nyeste og det eldste innenfor fotografi? På dette kurset lærer du mye på kort tid om hullkamera, digitale negativer og fotooverføring på ulike materialer som akvarellpapir, tekstil, metall, glass, keramikk, tre osv. To ulike prosesser: cyanotype og van dyke. Kursleder Galina Manikova er en billedkunstner med lang undervisningserfaring og er kjent for sin ekspertise i feltet. Det kreves ikke forkunnskap til å delta på kurset, men kjennskap til mørkeromsarbeid og data er en fordel.
“Foto på alt" i LOFOTEN

August 20-24, 2016, lørdag til onsdag, kl.10 til 16 hver dag.

Kursavgiften: 6.500 kroner dekker en del materialer, men ikke reise eller opphold. Kontakt Kunstkvarteret direkte om priser for oppholdet om dette er relevant. (www.kunstkvarteret.no)

Kurset handler om fotooverføring på ulike materialer som akvarelpapir, tekstil, metall, glass, keramikk, tre osv.

Det kreves ikke forkunnskap til å delta på kurset, men kjennskap til mørkeromsarbeid og data er en fordel. Det blir gitt individuell veiledning til hver deltaker.

Vi trenger store negativer laget ved å forstørre små negativer i mørkerommet eller digitalt. Både A4 og en storformat printer er tilgjengelig. Hver deltaker får lage et stort og et lite negativ digital fra en fil. Ellers kan andre negativer, tegninger og objekter benyttes. Deretter overføres bildene til ulike underlag som er påført håndlaget fotografisk emulsjon. Vi lærer om og bruker to ulike prosesser: cyanotype og van dyke.

Det blir gitt informasjon og veiledning til produksjon av digitale negativer og produksjon av arkiverings dyktige kopier og utskrifter fra data og video.

Deltakere får med seg en mappe som inkluderer oppskrifter, leverandør- og litteraturliste, internett-adresser og mye annen nyttig informasjon.

Vi diskuterer historiske, estetiske og etiske aspekter i fotografi.

Kurset holdes i lokaler til Kunstkvarteret i Lofoten, som ligger mellom Leknes og Stamsund på Vestvågøy. Det er god plass og alt er tilrettelagt på en enkel måte. Det er mulig å bo på stedet, ta kontakt med Kunstkvarteret direkte for pris og alle detaljer.

Ta kontakt på e-post til galina@online.no om du har spørsmål om kurset.

Kursleder Galina Manikova er en billedkunstner med lang undervisningserfaring og er kjent for sin ekspertise i fotooverføring på ulike materialer, se mer om henne på websiden: www.galina.no

Påmelding: kun skriftlig på e-post med navn og adresse. Kun innbetaling av et depositum sikrer deg plassen, betal innen 15. juli et forskudd a 1.000 kr. til konto: 1503.64.43534. Kursavgiften bes være innbetalt i sin helhet før kursstart. Kursavgiften vil ikke refunderes ved en avbestilling fra din side etter den 15. juli, men blir refundert i sin helhet om kurset blir avlyst av arrangøren. Depositumet refunderes kun hvis arrangøren selv avlyser kurset.

Fremmedart as, Kiellandsgate 1a, 3189 Horten.
Tlf: 33 03 91 00. Mobil: 900 17 522. E-post: galina@online.no
Galina Manikova - Foto på keramikk
Foto på keramikk
Galina Manikova
keramisk skulptur

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu