Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kamera som kunstnerisk verktøy

Vi prøver å bevege oss FRA KNIPS TIL KUNST. Går litt utradisjonelle veier for å skape kreative bilder. Ofte får vi fram motiver vi ikke ser med det blotte øyet.
KREATIVITET I MOTIV OG TEKNIKK.

Fotografering blir ofte brukt til å avbilde noe slik det er, så vi kan se hvor bildet er tatt, at blomsten er skarp, at personen smiler og «er heldig» på bildet. Det er for all del viktig å fortsette med det. Men kamera kan også være et verktøy til å få fram motiv som vi normalt ikke ser. Ved å «plukke ut» vinkle eller fokusere på motiv som vi kanskje ellers ikke ville ha lagt merke til. Vi skal utnytte eksperimentelle og utradisjonelle kamerateknikker til å lage motiv som ikke eksisterer, som vi ikke ser med det blotte øyet. Men som likevel har visuelle, estetiske og kunstneriske kvaliteter. Vi skal med enkle midler prøve å lage fotokunst med mer eller mindre grad av abstraksjon av ellers «vanlige» motiv der det visuelle uttrykket teller mer enn dokumentasjon.

Motivene henter vi fra miljøet omkring oss. Interiør, gården, dyr, landskap, fjell, lysvirkninger, elv, personer, utsnitt, bevegelse, og mye, mye mer. To av dagene skal vi konsentrere oss om aktfotografering og portrett. Vi søker det estetiske og kunstneriske i å bruke lys, skygge, utsnitt, abstraksjon i kroppens linjer og former. Vi jobber med kvinnelig modell og prøver lyssettinger med studiolys. Men mest tid bruker vi med naturlig lys inne og ute og i ulike miljøer, lysforhold og settinger. Du trenger ikke erfaring fra bruk av studiolys eller ha prøvd aktfoto fra før. Men du må ha et seriøst forhold til sjangeren.

Les mer her: http://www.fineartphoto.no/workshops-kurs/
R. Lyngstad -
R. Lyngstad
Kamerabevegelse på lang lukkertid
R. Lyngstad -
R. Lyngstad
Studiolys
R. Lyngstad -
R. Lyngstad
Zooming på lang lukkertid

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu