Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fototreff på Venabu Fjellhotell - "Hvordan bli en bedre fotograf?"

Bli med på en fotografisk langhelg i et fargerikt høstlandskap på Venabygdsfjellet. Fotografene Jørn Areklett Omre, Erik Damsgaard og Olav Erik Storm inviterer deg i år til en praktisk foto-workshop over 4 dager!
Fototreffene på Venabu Fjellhotell har siden starten i 2008 blitt en årlig mønstring for fotoentusiaster fra hele landet, med foredrag og bildevisninger, utflukter i et vakkert fjellandskap og fotoutstilling, med flotte premier.

I år som i fjor starter vi opp torsdag etter middag, og får mer tid både ute og inne enn det vi gjør på en vanlig fotokurshelg. Hovedfokus i år blir å gi våre deltagere tett personlig oppfølgning og praktiske råd på veien mot det å kunne bli en bedre fotograf.

Det blir en aktiv langhelg hvor vi kommer til å bruke tiden godt både ute og inne med teori og teknikk, demonstrasjoner, oppgaver som skal løses, samt bildevisning med konstruktive og lærerike tilbakemeldinger. Vårt ønske med Treffet er å gjøre hver enkelt mer bevisst på hvordan den fotografiske prosessen fra opptak til ferdig print, kan gi deg bedre bilder og bedre kontroll på sluttresultatet. Hva du bør tenke på før, under og etter opptak.

Vi vil ta for oss viktige temaer innen kamera og innstillinger, valg av og utnyttelse av ulik optikk, eksponering, komposisjon, forståelse for lys, programvare, etterbehandling, printing med mere. Dette blir en praktisk helg med mye fotografering og bildeanalyse.

Våre 3 kursledere har alle lang og allsidig kompetanse og erfaring innen fotofaget, og vil denne helgen legge vekk sitt eget kamera for å kunne gi alle personlig oppfølgning. Du får en PT - som vil hente ut ditt kreative og tekniske potensial.

Fotograf Jørn Areklett Omre har vært med på Fototreffet flere ganger og kjenner også området rundt Rondane godt gjennom flere års arbeide med egne prosjekter. Han har mer enn 30 års erfaring som naturfotograf, har gitt ut flere bøker og vært presentert i de fleste norske og nordiske fototidsskrifter, og har også holdt en rekke separatutstillinger. Han er offisiell Canon fotograf og medlem av foreningen Norske Naturfotografer (NN).

Fotograf Erik Damsgaard har vært fast medhjelper og bidragsyter på alle våre Fototreff. Med solid fotograferfaring fra eget fotostudio og i sitt daglige arbeid hos Scandinavian Photo, allsidig fagkunnskap innen digital arbeidsflyt, og et spesielt talent for printing og klargjøring av bilder, er Erik en viktig del av Fototreffene på Venabu.

Fotograf Olav Erik Storm, har vært fast kursleder på Venabu gjennom 13 år, og vil guide deg gjennom en innholdsrik workshop. Olav har lang bakgrunn som reklamefotograf fra både USA og Norge, samt som engasjert fotolærer, foredrags- og kursholder rundt om i Norge.

Våre aktive kursledere vil gi deg personlig oppfølgning, med hjelp og råd i løpet av fire spennende høstdager. Med god kontroll på det tekniske, og det kreative visuelle uttrykket får du bedre styring på prosessen frem til det bildet som skal printes, monteres og henges på vegg til vår fotoutstilling.
Har du ikke anledning til å være med oss fra torsdag, - men ønsker å bli med fra fredag, - så går det selvfølgelig også helt greit! Det er bare å henge seg på og du vil uansett få et godt utbytte av oppholdet og innholdet frem mot søndagen.

Fotoutflukter hver dag, oppgaver som skal løses, demonstrasjoner og visning av utstyr, hyggelige måltider ute og inne, bildegjennomgang med konstruktive personlige kommentarer, visning av teknikker og arbeidsflyt i etterbehandling, tips og triks for å få en best mulig print, samt sosialisering med likesinnede er viktige deler av Fototreffet.

Venabu Fjellhotell blir vår base for helgen og med god mat og fantastiske turmuligheter vil vi få stor variasjon i motiver og fotografiske utfordringer. Helgen avsluttes med fotoutstilling og premiering! Ønsker du faglig påfyll, inspirasjon, fotoglede og sosialt samvær på et tradisjonsrikt familiedrevet hotell, - så legg turen til Venabus Fototreff.

Venabu Fjellhotell har 56 rom, og ligger sør for Rondane ved veg 27, Nasjonal Riksveg Rondane, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 170,- pr person en veg.

Kursavgift, opphold full pensjon på dobbeltrom. Fra middag torsdag - lunch søndag Kr. 5.700,- Kursavgift, opphold full pensjon på dobbeltrom. Fra middag fredag - lunch søndag Kr. 5.200, Tillegg for enkeltrom kr. 500,-

Begrenset antall deltagere. Depositum på kr.1000, - betales for å reservere plass.
Informasjon og bestilling pr. e-post: olav@stormphoto.no


Vi forutsetter at alle deltagere har med egen datamaskin med oppdatert programvare for organisering og bildebehandling. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med regntøy, sitteunderlag og tur-utstyr for årstiden. Ta med kamerastativ og gjerne en blits om du har.

NB! Alle deltagere tar også med 2 stk. fotos som man ønsker tilbakemelding på!

Vi ser frem til å se deg i september!

Venabu fjellhotell, Rondevegen 860, 2632-Venabygd. Tlf 6129 3200.
Se også nettsidene;
http://www.venabu.no/norsk/startside.htm
http://www.storm-photo.net

Med fotografisk hilsen fra
Jørn, Erik og Olav & vertskapet på Venabu Fjellhotell

PS; Her er noen tilbakemeldinger etter fjoråret Fototreff;

Det er ganske så rart å tenke tilbake til første treffet, som jo også var kjempebra, men for en utvikling! Årets var bare helt konge Hvis dere bare visste hvor mye dere lærer bort i løpet av den korte tiden Dere kursledere renner over av ideer, kunnskap og entusiasme For meg er den helga her den største inspirasjonsinnsprøytningen jeg får. Jeg kommer hjem, hvert år, med ideer til nye motiver og ideer til hvordan jeg kan forbedre endel "gamle motiver". Og har fått fornyet lyst til å plukke opp kamera Tusen tusen takk for nok en fantastisk helg på Venabu

Takk, for fire inspirerende fotodager på fjellet! Dette var en vitamininsprøytning av de sjeldne. Jeg anbefaler dine årlige fototreff på Venabu på det varmeste til alle fotoentusiaster!

Tusen takk for tidenes fototreff på Venabu! Fantastisk plass og flotte kursledere, dette måtte bare bli supert. Masse lærdom har jeg tatt med meg, og nå gleder jeg meg til å trene på dette frem til neste høst. Da kommer jeg jo på treff igjen.

Jeg har hatt noen fantastiske dager på Venabu Flotte mennesker, mange gode læremestere, inspirasjon til 1000, nydelig mat, opplevelser som er lagret i minnet og en enda større lyst til å fortsette å bruke kamera videre Jeg er heldig og veldig glad for at Fototreffet gir meg så mye.

PROGRAM FOR FOTOTREFF- HELGEN 17-20 september


Torsdag 17. september

Kl. 20.00 - Velkommen til fjells! Oppstart av Fototreffet 2015.
• Presentasjon av helgens program og aktiviteter
• Presentasjon av Venabu og kursledere
• Presentasjon av Fototreffets deltagere!
• Hvordan bli en bedre fotograf?
• Bildevisning og åpen diskusjon v/ Jørn
• Peisen er tent i dagligstuen - sosialisering!

Fredag 18. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost
• Presentasjon av dagens oppgaver og location
• Noen tanker rundt fotografering og arbeidsflyt v/ Erik
• Komposisjonslære v/ Jørn
Kl. 10.30 - Ut på fototur
Kl. 14.00 - 15.00 Lunch på Venabu
• Personlig hjelp og oppfølgning med innlastning, organisering og bildebehandling
• Våre 3 kursholdere gir deg PT timer og privat oppfølgning
• Vi er der for deg!
Kl. 18.30 - 20.00 - Middag
• Deltagerbilder fra dagens fotografering vises på storskjerm med tilbakemeldinger
• Foredrag og bildevisning v/ Jørn
• Sosialisering og fagprat

Lørdag 19. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost
• Presentasjon av dagens oppgaver og location
• Visuell kommunikasjon v/ Olav
Kl. 10.30 - Ut på tur - Lunch ute på location!
Kl. 16.00 - Retur Venabu og innlastning av dagens bilder
• Organisering, redigering og utvelgelse av ett utstillingsbilde
• Printing av utstillingsbilder
• Montering av fotoutstilling
• Mulighet for PT oppfølgning og privattimer!
• Fast og flytende Nattmat og høy trivselsfaktor uti de små nattetimer....!

Søndag 20. september

Kl. 09.00 - Oppstart etter felles frokost
Kl. 09.00 - 09.30 - Avstemning av konkurransebilder
Kl. 09.30 - 11.00 - Bildegjennomgang og tilbakemelding på konkurransebilder
Kl. 11.00 - 13.00 - 3 Fotografer - 3 Poster;
• Vi gjør alle en runde med 3 stopp;
• Portrett i Studio fotografering
• Action Fotografering
• Kreativ Dobbel Eksponering
Kl. 13.00 - Premiering, oppsummering og avslutning
Kl. 14.00 - Felles lunch på Venabu

NB!
Programmet er en ramme for den agenda som Fototreffet vil ta for seg i år. Tider og innhold vil kunne variere avhengig av vær, vind og føreforhold!
Arrangøren.
Jørn Areklett Omre -
Jørn Areklett Omre
Linda Bjørgan -
Linda Bjørgan
Olav Erik Storm -
Olav Erik Storm

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu