Hjem

I boka 'Hjem' har fotograf Kay Berg fotografert palestinske flyktninger i Libanon.
Fotograf Kay Berg har et brennende engasjement for fotografiet og ikke minst dets evne til å fortelle og formidle. Han har også et brennende engasjement for andre mennesker som lever under mye tøffere kår enn oss her i Norge. I boken 'Hjem' har engasjementet tatt han til Libanon hvor han har dokumentert palestinske flyktninger.

I boken møter man en rekke personer fra seks forskjellige palestinske flyktningeleire i Libanon. Vi møter mennesker som har bodd i flyktningleir siden de flyktet fra Palestina i 1947/48, mens andre av dem vi møter har kommet etter at krigen i Syria brøt ut. Det de har til felles, er at de er palestinere og at de er flykninger.

Kay Berg har portrettert menneskene han har truffet. Mange av dem har han også intervjuet. De får fortelle sin historie, de får fortelle om hvordan de lever sine liv. Berg sitt mål med boken er å vise situasjonen til hundretusener av mennesker og det tøffe livet de lever. Han setter søkelyset på hvilke rettigheter de har, og hvilke de ikke har.

Gjennom godt fotografisk håndverk tar Kay Berg opp problematikk rundt mennesker på flukt, og kanskje spesielt i lys av den ekstreme flyktningtrafikken til Libanon etter krigen i Syria. Betrakter får et nært møte med den daglige situasjonen til mennesker på flykt, og deres kamp for en bedre tilværelse, tryggere liv og lysere fremtid.

Boken er er designet på en slik måte at den har to forsider. Forsidene er nesten identiske. Det som skiller dem er at den ene er på norsk, mens den andre er på arabisk. Den forsiden som er på norsk åpner man på vanlig måte og blar seg mot høyre. Tekstene er da norske. Den som er på arabisk åpner man og blar seg mot venstre. Tekstene er da på arabisk.

Kay Berg har jobbet i 21 som fotograf.
Han har i løpet av disse årene blant annet jobbet med HIV/Aids-utfordringer, noe som har tatt han til alle kontinenter i verden. Resultatet fra dette arbeidet er publisert i to bøker og en katalog. Berg har også dokumentert Tuaregene i Timbuktu, Mali.

Boken 'Hjem' kan kjøpes hos norli og Japan Photo.
 -
Kay Berg -
Kay Berg
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg -
1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu