Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Foto Workshop i Romsdalen

Bli med på en foto workshop i Romsdalen!
PRESSEMELDING:

Foto Workshop i Romsdalen.
Dato:
16 - 19 april 2015
Fremmøte: Torsdag klokken 18.00
Avslutning: Søndag klokken 15.00
Instruktører: Øyvind Martinsen og Zizza Gordon
Maks. antall deltagere: 6
Pris:3.500

Romsdalen er et av de mest spektakulære stedene i verden, og er kjent blant fjellklatrere for store fjellvegger som Trollveggen og fjell som Romsdalshorn. Elven Rauma er også en av de vakreste elvene i Norge, og også en av de beste for laksefiske. Jeg har utforsket dette området først som fjellklatrer, deretter som fotograf. (les også min artikkel ”Romsdalen - stedets ånd” i september nummeret 2013, av magasinet Natur og Foto)

Det er i dette dramatiske landskapet vi skal være på denne fotoworkshopen, og det er fjerde gang vi holder workshop der. Workshopen blir en fin blanding av fotografering, leksjoner, og bilderedigering. Det er maks 6 deltagere så vi skal få tid til å hjelpe alle, gjennom både fellesleksjoner og en-til-en leksjoner. I tillegg til fotograferingen er det også veldig hyggelig og sosialt!

Du vil lære å ta dynamiske og kreative landskapsbilder, og vi vil også undervise i nattfotografering, og makrofoto. Å ta gode landskapsbilder er en kunst. I tillegg til fototeknikker og komposisjon, vil du også lære landskapsanalyse som omfatter årstider, lysskiftninger, værforandringer, og hvordan det påvirker landskapet og dine fotografier. Du vil også lære å kontrollere og balansere lys under forskjellig lys- og kontrastforhold.

I Romsdalen trenger man ikke å gå langt for å komme i gode fotoposisjoner, og vi skal gå lette turer i variert terreng både nede i dalen, og oppe på fjellet.
Vi skal bo i komfortable hytter på Trollveggen Camping, se www.trollveggen.com
Fra hyttene har vi utsikt rett opp på den gedigne Trollveggen, Romsdalshorn, og fjellene rundt. Den vakre elven Rauma ligger bare et steinkast unna, og byen Åndalsnes ligger bare 10 kilometer unna Trollveggen Camping. Det er bilvei helt frem til hytteveggen.
Hyttene er allerede booket, og dere betaler selv hytteleie. Leien er på 830 kr pr. døgn pr. hytte.
Hver hytte har plass til 4 personer, men vi har regnet med 2 personer i hver hytte. Og prisen pr. hytte blir da 415 kr pr døgn pr. person.
Sengeklær og dyner/soveposer kan dere ta med selv eller leie på Trollveggen Camping.
Ta med egen mat og drikke som dere tilbereder på kjøkkenet i hyttene. Hyttene har komfyr og kjøleskap, og alt dere trenger av kopper, tallerkener, kjeler, og bestikk.

Vi er to profesjonelle naturfotografer, undertegnede og Zizza Gordon, som holder kurset. Vi har arbeidet som profesjonelle naturfotografer og undervist i en årrekke med base i Norge, og vi flyttet til Panama, Mellom Amerika, i 2012.

Håper vi sees i Romsdalen, og vi skal gjøre alt for at du skal få et flott og lærerikt opphold.

Påmelding til E-mail: tours@panamaphotoexplorations.com

Fotohilsen
Øyvind Martinsen

Les uttalelser fra tidligere workshop deltagere:

"Jeg har deltatt på to av Øyvinds work-shops, først på Dovre og deretter i
Romsdalen. Stor grundighet og erfaring og respekt for naturen og deltakerne
kjennetegnet Øyvind. Han var svært godt forberedt med tanke på fotosteder,
dyreliv og lysforhold. Enda viktigere var Øyvinds evne til å veilede og
undervise gjennom samtale både ute i felt og inne. Øyvind har bidratt til å
gi meg en dypere forståelse av landskapsfotografi som jeg aldri har opplevd
på andre kurs eller work-shops. Jeg anbefaler Øyvind og Zizzas work-shops på det
varmeste og kommer garantert til å delta på flere."

Bjørn Gjervan, Trondheim, Norge
30.12. 2014


"Etter å ha funnet Øyvind Martinsen og erfart hans formidling av fotoglede , har jeg strukket min egen følelse for foto til nye høyder …
Ingen jålefaktorer (!) hva utstyr angår , men tålmodig veiledning i komposisjon og teknikk ut fra hver enkelt sitt utstyr.
Ydmyk for naturens storhet og et genuint ønske om å invitere oss inn i friluftslivets gleder , kombinert med fotografiets mysterier, gjør Øyvind enhver workshop til et lite eventyr. Og at hans kone Zizza ofte deltar, bidrar absolutt til å gjøre kurset om mulig ENDA bedre !
Øyvinds rolige måte å være på , hans tilsynelatende uendelige kunnskap om teknikk og komposisjon og evne til å løfte hver enkelt opp og frem , gjør at jeg absolutt vil anbefale hans workshops. Selv har jeg deltatt på flere kurs , og vil absolutt bli med igjen når muligheten byr seg."

Hilsen

Rønnaug Frithjofsdatter Roald

«Etter å ha deltatt på flere av Øyvind’s kurser, har jeg generelt hatt stort utbytte av Øyvinds evne til å formidle og forenkle fotofagets/kunstens kompleksitet. Mitt inntrykk er at han klarer å se og veilede alle – uansett hvilket nivå den enkelte måtte være på. Personlig liker jeg hans nedtoning av utstyrets betydning for det gode bildet. Isteden understreke han øyets og blikkets betydning for å skape kvaliteten i bildet( valg/avgrensing av motiv lyssetting, m.v). Dette var temaer som sto helt sentralt i det første kurset jeg deltok på («Lys og landskap»). Dette kurset, og for så vidt alle kursene jeg har deltatt på, har en fin balanse mellom teori(inne-undervisning) og praktisk prøving ute.
Ellers vil jeg berømme Zizza og Øyvinds evne til å få deltakerne til å trives og inspirere hverandre.»

Helge Støwer

Øyvind Martinsen - Trollveggen
Trollveggen
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Foss i Romsdalen
Foss i Romsdalen
Øyvind Martinsen
Øyvind Martinsen - Trollveggen
Trollveggen
Øyvind Martinsen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu