Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoreise med Torkil Færø i Panama

Fotografi og workshop om bord i 44 fots katamaran ved San Blas øyene!
PRESSEMELDING:

Fotograf Torkil Færø er på 4 års jordomseiling med familien, på båten "Kairos", en 44 fots katamaran. Kairos deltok blant annet i ARC'en fra Las Palmas til St. Lucia i Karibien. I august 2013 vil båten befinne seg i Panama hvor Torkil og Tone inviterer til en eksklusiv fotoworkshop! Du innkvarteres om bord i Kairos og får dermed tilgang til de eksotiske San Blas øyene rett utenfor kysten av Panama!

Torkil Færø; "Så hvorfor kalte vi båten vår "Kairos" og firmaet vårt "Kairos Works"? Ifølge de gamle grekerne, var Kairos guden for det flyktige øyeblikk. Et slik øyeblikk må gripes, ellers vil det være borte og kan ikke gjenskapes. Denne filosofien synes vi passer perfekt til både fotografi, arbeid og selve livet."

Bli med og grip øyeblikket i San Blas, Panama! Det er kun plass til 6 deltakere på denne workshopen.

Om kurset
Workshopen vil finne sted om bord i båten, rundt San Blas øyene som ligger på Panamas Atlanterhavsside. San Blas består av 378 øyer hvorav kun 49 er bebodd. Det er ikke uten grunn at Tone og Torkil ønsker å holde workshopen her. Kuna indianerne bosatte seg på øyene og har oppretthold sin egen autonome økonomi opp igjennom årene. Kokosnøtter og fiske har vært en viktig handelsvare. Indianerne har ivaretatt sitt eget språk, sin kultur og sine skikker, som du vil oppleve gjennom dans, musikk og fargerike klær. Sagt med andre ord - mange fine fotoøyeblikk venter! Øyene har vært avskjermet fra turisme i lang tid og har dermed også utviklet seg saktere. Navnet "Panama" har indiansk opprinnelse og betyr "overflod av fisk" eller "overflod av sommerfugler". Området er omgitt av noen av de eldste korallrevene i verden. Det er altså helt unike snorklemuligheter i dette øyriket!

Det er ikke nødvendig med store forkunnskaper i fotografering. Det eneste kriteriet for å være med er at du finner glede i å fotografere og har et ønske om å utvikle ditt fotografi videre. Det å fotografere trenger nemlig ikke bare være en hobby, men kan være en måte å møte og oppleve livet på. Du trenger heller ikke å ha noen seilerfaring, men må være komfortabel med å bo trangt. På dagtid bruker vi tiden på og mellom øyene. Vi har base om bord i båten, og benytter denne til å forflytte oss etter vær- og vindforhold, og for å komme til de rette fotostedene samt møter med lokalbefolkningen. Selv om vi har båten som base for oppholdet, kommer vi ikke til å seile mye. Vi disponerer 3 doble lugarer i katamaranen, dvs at hver deltaker deler lugar med en annen deltaker. Husk at det er begrenset med plass om bord.

Om bord finnes det en prosjektor slik at det blir mulig å ha felles billedgjennomgang på kveldene. Torkil vil også holde foredrag med lærerike bilder fra noen av verdens beste fotografer. Målet er at du skal komme hjem med ny kunnkap om fotografi og spesielt ditt eget ståsted, mange gode bilder (motiver i fleng), samt gode minner fra en eksotisk reise!

På grunn av workshopens art er det en forutsetning å fotografere digitalt, selv om du bruker analogt kamera med film til vanlig. Fokus er imidlertid ikke på de tekniske sidene ved kameraet, annet enn å kunne velge riktig blender, lukkertid og fokus. Noen uker før tur- og kursstart vil du få tilsendt oppgaver som er grunnleggende kunnskaper. Dette er viktig for raskt å kunne komme i gang med fotograferingen i San Blas og ikke kaste bort tiden.

Du bør ta med en egen portfolio på 10-15 bilder (printet ut) som du ønsker tilbakemelding på (det ligger ingen begrensning i motivvalg). Dette er svært viktig for å kunne jobbe videre og få mest mulig ut av oppholdet.

Om kursholder Torkil Færø
Torkil Færø kan kalles både frilans lege og fotograf. Som fotograf er det nærliggende å karakterisere ham som klassisk dokumentarfotograf med en klar humanistisk vinkling. Selv sier han at han tidvis lever seg så intenst inn i sine pasienters situasjon at han føler behov for å overføre sine mentale bilder til fotografiske bilder, for på denne måten å skape en balanse mellom inntrykk og uttrykk. Færø omtaler både kameraet og stetoskopet som døråpnere til lukkede rom. Jobben som lege lar ham få møte mennesker i hele spennet fra før fødsel til etter døden, ytterpunkter i en hverdagsdramatikk som opptar fotografen Færø like mye som legen Færø. Du kan se flere bilder og videoklipp på nettsidene: www.kairosworks.no samt www.massimo.no og følge reisen på facebook siden "Sea the world with Kairos".

Om Tone Elin Solholm
Tone Elin, gift med Torkil, vil under workshopen assistere med praktisk tilrettelegging. Hun er grafisk designer og fotograf. Hennes fotobok "The Giants´Living Room" kom ut i 2010 til gode kritikker. Hun er også representert internasjonalt i boken og vandreutstillingen "The View Project" – som åpnet i Naples Museum of Art, Florida i 2010, kuratert av Joyce Tenneson. Fotografiens Hus i Oslo stilte ut Tones bilder i en egen separatutstilling i februar 2012. Utover oppgaven som Torkils assistent i Panama vil Tone være en kapabel fotoressurs for deg som deltaker. Sammen har Tone og Torkil utgitt boken "Song of Seikilos", sept 2012. Boken kan bestilles hos Tronsmo Bokhandel.

Reisen
Vi flyr med KLM fra Oslo Airport Gardermoen 11. august kl 09.30 via Amsterdam og videre kl 13.10 med ankomst Panama City kl 17.10 samme dag. Vi får så transport til El Porvenir hvor Kairos venter. Returen går fra Panama City den 21. august kl 19.15 via Amsterdam med ankomst Oslo Gardermoen kl 16.30 den 22. august.

Pris og betalingsbetingelser
Turen koster 23.990,- per person og inkluderer:

  • Fly t/r Oslo-Panama City, Panama
  • Transfer t/r Panama City - El Porvenir / San Blas øyene
  • Overnatting på katamaran i delt dobbel lugar om bord i 10 dager
  • Workshop med Torkil Færø inkl. personlig veiledning
  • Dieselforbruk, vann, havneavgifter og sengetøy

Mat og drikke tilkommer.

Depositum på kr 6.000,- må betales senest en uke etter påmelding, og er en bindende andel av den totale betalingen. Resten av beløpet forfaller til betaling en måned før avreise.

Med forbehold om endringer i programmet.

Kursarrangør
Kurset arrangeres av Inspiratour og du kan finne mer informasjon og melde deg på via denne siden; http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=560

Velkommen om bord på Kairos og en uforglemmelig fotoreise!
 -
Tone Elin Solholm - Torkil Færø
Torkil Færø
Tone Elin Solholm
 - San Blas
San Blas

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu