McCurry ble ny Pirelli-fotograf

I 2013-utgaven av den eksklusive kalenderen har Steve McCurry fotografert påkledde modeller og lokalbefolkning i Rio de Janeiro.
Dekkprodusenten Pirelli har gjennom flere tiår fått oppmerksomhet for sine eksklusive kalendere, som gjerne er fylt med bilder av lettkledde modeller knipset av stjernefotografer som Patrick Demarchelier og Mario Testino. Neste års kalender, som er den 40. i rekken, skiller seg derimot fra de tidligere utgavene.

Fotografert av Steve McCurry, som er medlem av Magnum Photos og er mest kjent for bildet "Afghan girl", består kalenderen av en blanding av påkledde modeller, lokalbefolkning og øyeblikksbilder fra Rio de Janeiro.

- Jeg forsøkte å portrettere Brasil, landskapet, økonomien og kulturen sammen med det menneskelige elementet. Dette var historien jeg ønsket å fortelle gjennom min linse. For meg er fotografi en viktig måte å fortelle store og små historier fra dagliglivet på, uttaler McCurry i en pressemelding.

Modeller med egasjement
I forbindelse med kalenderen valgte McCurry å fotografere 11 modeller som er engasjert i veldedighet og humanitære prosjekter, deriblant den gravide modellen Adriana Lima og den 62 år gamle brasilianske skuespillerinnen Sonia Braga.

- Dette handler om deres veldedighetsorganisasjoner, derfor fotograferte jeg dem ikke nakne. Det handler ikke om kroppene deres. Eller deres seksualitet, forklarer McCurry i pressemeldingen.

- Dette er målrettede og idealistiske mennesker. Så jeg ville fotografere dem på et spesielt sted, og Rio var perfekt.

Dette er tredje gang Rio utgjør bakteppet for bildene i kalenderen. Totalt består kalenderen av 34 bilder, hvorav 23 er av modeller og skuespillerinner, ni er bilder av dagligdagse situasjoner og lokalbefolkning og to er av graffitivegger. Bildene har blitt tatt i favelaer, på barer og markeder.

Pirelli-kalenderen har blitt gitt ut 40 ganger siden 1964, og har blitt et attraktivt samlerobjekt. Den er nemlig ikke i salg, men deles kun ut til en utvalgt gruppe mennesker.

Et utvalg av bildene kan du se ved å trykke på fanen over. Se flere av bildene på www.pirellical.com/2013

Under arbeidet med kalenderen ble det også laget en 30 minutter lang bak-scenen-video der du kan se hvordan McCurry jobbet. Se den under.

©2012 Steve McCurry - Summer Rayne Oakes
Summer Rayne Oakes
©2012 Steve McCurry
©2012 Steve McCurry -
©2012 Steve McCurry

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Georg K.
thumbs up for Pirelli for having invited / hired / accepted a new approach for this "sterotype" thing.
5.1.2013
Rune S.
Velig inspirerende kombinasjonen med videolys, reflektorer og selvfølgelig stativ! - Ingen blitzer! Oså denne rolige behagelige fyren:) Velig bra
5.1.2013
Vidar J.
Veldig inspirerende film, McCurry er virkelig en av de store.
13.12.2012
Ernst V.
Etter å ha sett videoen og bildene fra kalenderen er jeg bare enda mer fan av McCurry. Hvert eneste bilde er i verdensklasse!
12.12.2012
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu