Pirelli 2012

Pirelli-kalenderen har blitt gitt ut 39 ganger siden 1964, og har vært en like stor begivenhet hver gang. Store fotografstjerner som Richard Avedon, Herb Ritts, Annie Leibovitz og Mario Testino har tidligere stått bak kalenderen med en rekke utfordrende bilder av vakre kvinner. Denne uken ble 2012-utgaven av kalenderen sluppet, denne gangen med italienske Mario Sorrenti bak kameraet.

I Korsikas natur
Kalenderen fotograferes på et nytt sted hvert år, og denne gangen fant det hele sted på Korsika. Ute i naturen og uten en tråd, har ni modeller og tre skuespillerinner blitt avbildet, blant dem Kate Moss, Milla Jovovich og Lara Stone. Sorrenti er kjent for sine aktbilder, og har også selv vært modell.

- Den nakne figuren er et av de vakreste av naturens uttrykk og den reneste måten vi kan avsløre vår menneskelighet i møte med kunsten, forteller Sorrenti.

Årets kalender har fått tittelen "Swoon".

- Swoon: å bli henført av; å bli overveldet med glede; å besvime i ekstase; en følelse av å være forelsket og innen trygghet, skriver Sorrenti som forklaring på tittelen.

- Et intimt og ekte forhold
Sorrenti forteller at han jobbet alene med en assistent da han tok bildene og brukte lang tid på å bli kjent med de modellene han ikke kjente fra før.

- Da jeg laget kalenderen tilnærmet jeg meg modellene ved å bygge et intimt og ekte forhold som gjorde det mulig for meg å gi bildene et uttrykk av renhet. I "Swoon" satte jeg kroppene i direkte kontakt med Naturen, som huser dem som om de var deres forlengelse, i et sett med bilder der stener, land, trestammer, himmel og sjø alle blir til bakgrunner for kroppene, forteller Sorrenti og legger til at bildene i kalenderen er en kulminasjon av hans kreative energi.

Kalenderen består av 25 bilder, atten i sort/hvitt og syv i farge, presentert i en portefølje. Pirelli-kalenderen har vært et eksklusivt samlerobjekt helt siden starten og er ikke i salg. Kun utvalgte personer får et eksemplar av kalenderen.

Se et utvalg av bildene fra årets utgave under.

Mario Sorrenti/Pirelli
Edita Vilkeviciute

Mario Sorrenti/Pirelli
Margareth Madè

Mario Sorrenti/Pirelli
Natasha Poly

Mario Sorrenti/Pirelli
Saskia de Brauw
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Andreas R.
Flotte Bilder!
27.12.2011
Kristian K.
Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ser en eneste anorektiker i den kalenderen. Det jeg ser er tynne jenter. Noen av dem er litt tynnere enn det jeg personlig liker, men å gi dem en så alvorlig diagnose som anoreksi mener jeg er å gå over streken...
26.12.2011
Cedric A.
Helt enig med Vidar!!
11.12.2011
vidar m.
anorexia kalender ! damer skal ha litt former å ikke se ut som beinrangel
10.12.2011
Arne H.
Her kan man se alle bildene: http://www.side3.no/article3288999.ece
8.12.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu