Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop med Torkil Færø under fotofestivalen i Perpignan

La deg inspirere av den internasjonale fotofestivalen i Perpignan, Visa pour l'image! For fjerde året på rad loser fotograf Torkil Færø oss gjennom festivalen under en 6-dagers intens workshop med dokumentarfoto i fokus. Vi har lagt opp til at du skal få med deg både festivalens høydepunkter og samtidig selv fotografere og utvikle ditt eget fotografi gjennom workshopen.
Vi har lagt opp til at du skal få med deg både festivalens høydepunkter og samtidig selv fotografere og utvikle ditt eget fotografi gjennom workshopen.

Torkil Færø:
"Jeg vil gjennom kurset ha fokus på HVA og HVORDAN du skal fotografere og ikke minst HVORFOR og for HVEM. Jeg ønsker å legge fokus på det å gjenkjenne dine egne styrker og svakheter og legge vekt på dette i både motivvalg og måten du fotograferer på. Gjennom at vi viser hverandres bilder lærer du også mye av de andres prosesser. Min rolle er å vise veien til ditt eget uttrykk og ståsted innen fotografiet uansett nivå.

Om kurset
På grunn av workshopens art er det en forutsetning å fotografere digitalt mens vi er i Perpignan, selv om du bruker analogt kamera med film til vanlig. Fokus er imidlertid ikke på de tekniske sidene ved kameraet, annet enn å kunne velge riktig blender, lukkertid og fokus. I de fire ukene før kurset starter vil du få oppgaver som lærer deg det jeg mener er grunnleggende kunnskaper. Dette er også viktig for raskt å kunne komme i gang med fotograferingen i Perpignan og ikke kaste bort tiden der på enkle feil.

Du bør ta med en egen portfolio på 15-20 bilder (printet ut) som du ønsker tilbakemelding på (det ligger ingen begrensning i motivvalg). Dette er svært viktig for å kunne jobbe videre og få mest mulig ut av oppholdet.

Undervisningen vil foregå som foredrag der jeg viser lærerike bilder fra noen av verdens beste dokumentarfotografer, samt et eget foredrag om kunstnerne som har jobbet i Collioure som vi skal besøke. Etter foredragene går vi igjennom dagens bilder, dette er den sentrale delen av kurset. Målet er at du skal komme hjem med en ny kunnkap om fotografi og spesielt ditt eget
ståsted, mange gode bilder (her er motiver i fleng), samt gode minner fra møter med andre fotografer (som alltid er interessante)."

Program dag for dag
Tirsdag 4. september.: Vi reiser fra Gardermoen kl 10.25 med ankomst i Barcelona kl 13.45 og har derfra en ca 2-timers transportetappe nordover med egen buss. Så snart vi er fremme i Perpignan går vi igjennom de medbrakte bildene og legger opp til felles middag.

Onsdag 5.sept.: Fotografering i Perpignan på morgenen (latinerkvartalet er spesielt spennende, der livet leves på gaten) Besøk av utstillinger/lunsj på formiddagen. Kl 15-18: foredrag om dokumentarfotografer/billedkritikk.
Kl 19: middag.

Torsdag 6.sept.: Fotografering i strandbyen Canet Plage på morgenen, hvor vi også spiser lunsj. Kl 15-18: billedkritikk. Kl. 19: middag.

Fredag 7.sept.: Fotografering i Perpignan. Besøk av utstillinger/lunsj på formiddagen. Kl 15-17.30: foredrag om Picasso, Matisse, Derain, Chagall som alle har jobbet
i Collioure/billedkritikk. Kl 19.00: middag, og fra kl. 21.30: Billedshow på Place de la Republique.

Lørdag 8.sept.: Etter frokost tar vi toget til Collioure for fotografering i denne lille, sjarmerende strandbyen. Tilbake til Perpignan på ettermiddagen. Kl 16-18: Billedkritikk. Kl 18.30: Denne kvelden inviterer Gunnar Strøm til felles middag på Café Vienne for den norske delegasjonen, hvor Nikon Norge er hovedsponsor. Kl 21.30: Billedshow på Place de la Republique.

Søndag 9.sept.: Fotografering i Perpignan på morgenen, besøk av utstillinger/lunsj. Kl 15-18: Foredrag om mine bilder/ endelig billedkritikk. Kl 19: Avslutningsmiddag!

Mandag 10.sept.: Retur til Oslo via Barcelona, avreise like etter frokost. Flyet går kl 10.05 fra Barcelona, med ankomst Oslo Gardermoen kl 13.30.

Visa pour l'image
Dette er en av de fremste internasjonale festivalene, og vi har lagt vår workshop til den profesjonelle uken som også sammenfaller med åpningsuken. Perpignan syder av liv disse dagene, og deltagerne våre får en unik anledning til å oppleve flere av verdens fremste fotografer både på utstillinger og under stemningsfulle kveldsarrangement.

Om kursholder
Torkil Færø er utdannet lege, og det har blitt påpekt at dette er noe som skinner igjennom i hans fotografiske arbeid. Færø selv benekter slett ikke denne sammenhengen, men fremhever nettopp betydningen av det å bli seg bevisst egne fortrinn og særegenheter. Dette kan hjelpe deg til å bli en bedre og mer original fotograf.

Om reisen og oppholdet
Vi flyr direkte med Norwegian fra Oslo Gardermoen mandag 4.september kl 10.25 og ankommer Barcelona kl 13.45, felles transport fra flyplassen til hotellet vårt i Perpignan.

Kursets teoridel kommer til å avholdes i hotellets konferanserom. Felles middager kommer til å bli en sosial bærebjelke hver kveld. Etter en tidlig frokost søndag 2.sept arrangeres det transport fra hotellet til flyplassen i Barcelona. Flyavgang kl 10.05 med ankomst kl 13.30 på Gardermoen.

Vi skal bo på Hotel Ibis, der også en større delegasjon av fotografer og journalister kommer til å oppholde seg.

Pris og betalingsbetingelser
Turen koster 14.990,- per person og inkluderer:
Fly Oslo - Barcelona tur-retur
Transport fra flyplassen til hotellet i Perpignan t/r
Overnatting i dobbeltrom inkl frokost (enkeltrom på forespørsel mot et tillegg på 2.500 kroner)
Akkreditering til fotofestivalen
En intensiv workshop med Torkil Færø

Eks. fly koster turen 12.990,-

Det er plass til 12 deltakere på denne workshopen.

Følg denne linken for påmelding og informasjon:
http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=473
Torkil Færø -
Torkil Færø

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu