101 gode råd fra Liodden

Ole Jørgen Liodden har gitt ut bok med 101 gode tips for naturfoto av fugler og dyr.
Ole Jørgen Lioddens Naturfoto – Digital kameraglede Naturfoto – Digital kameraglede som kom ut i 2008 er en bibel for dem som vil lære mer om naturfotografi. Er du en av dem som har hatt nytte av den boken eller som bare ønsker (natur)fotografisk inspirasjon, er det verdt å ta en nærmere titt på Lioddens nye bok: ’101 gode råd for naturfoto av fugler og dyr’.

Boken er ikke en ny lærebok i naturfotografi og heller ikke resirkulering av gammelt materiale, men en samling av forfatterens og den erfarne naturfotografens beste tips for fotografering av dyr og fugler med speilreflekskamera.

Tipsene er fordelt på 7 kapitler: utstyr og innstillinger, ute i felten, spill på lag med lyset, komposisjon og bildeuttrykk, på fotoreise og safari og noen siste tips til slutt. Uten fasit, men med flere års erfaring, gir Liodden direkte og personlige tips til hva som er lurt å tenke på og gjøre når man fotograferer fugler og dyr. Blant de 101 tipsene kan man blant annet lese om hvordan finne dyrene, dårlig vær og bekledning, motlys, sikkerhet, hvordan være effektiv på flyplassen (!) og hvordan selge bilder. Pluss mye mer. Med andre ord: stor variasjon.

Gjennom hele boken kommer det tydelig frem at Liodden er en av våre fremste naturfotografer. Men det er selvfølgelig ikke nok til å skrive en bok med 101 tips som også treffer leseren. Man må kunne skrive også. Og det kan Liodden. På en lettfattelig, ærlig og direkte måte, uten å være belærende, kan enhver som driver med dyre- og fuglefotografering finne en rekke gode tips i denne boken.

Kanskje det aller beste tipset Liodden kommer med er nummer 47 i rekken i boken:

”Du blir ingen mesterfotograf av bare å lese fotolitteratur, kjøpe det beste utstyret eller visualisere hvordan du skal ta drømmebildene. Du må også ta deg tid til å dra ut i felten og praktisere det du har lært eller ønsker å lære.”

Med boken ønsker Liodden å inspirere leserne til å løfte på baken og komme seg ut for å fotografere. For dem med en interesse for naturfotografering tror jeg nok han vil lykkes langt på vei.

Boka kan kjøpes gjennom de største fotobutikkene og bokhandlene, samt bokklubben: Bokklubben
Den kan også bestilles direkte fra Naturfokus
Ole Jørgen Liodden -
Ole Jørgen Liodden
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Hjalmar E.
Sikkert en nyttig bok for nybegynnere, men bildene han tar er helt alminnelige bilder, som folk flest kunne greid.
14.10.2011
Øistein B.
Spennende bok, fikk den fra biblioteket i går, her er det mye inspirerende bilder, spennende lesning og nyttige tips
13.10.2011
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu