Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop på Halsnøy Kloster!

Sunnhordland Museum inviterer til fotografisk workshop med Øyvind Hjelmen på Halsnøy Kloster 10. – 14. August 2011. Det blir noen spennende dager i spesielle omgivelser!
WORKSHOP PÅ HALSNØY KLOSTER MED ØYVIND HJELMEN
10. – 14. august 2011
Digitalt, eller svart/hvitt filmbasert.
Maksimum 10 deltakere, minimum 7.


ØYVIND HJELMEN har arbeidet med fotografi i 20 år, han har hatt utstillinger i 12 land og hans arbeider er innkjøpt til samlinger både i Norge og i utlandet. Foruten å undervise ved egne workshops er han foredrags- og workshopholder ved Bilder Nordic School of Photography i Oslo, og han holder workshops for bedrifter. Han har også vært gjesteforeleser ved American Intercontinental University i London.
Øyvind Hjelmen har gitt ut tre bøker; "Sentimental" med Sunnhordlandsforfattarane (Eide Forlag, 2005), "Ri Vinden" med Per Jan Ingebrigtsen (Bokforlaget Publica, 2009) og "Elsewhere" (Kehrer Verlag, 2010).
SE FOTO.NO s ANMELDELSE AV "ELSEWHERE" HER:
http://www.foto.no/cgi-bin/articles/articleView.cgi?articleId=43752

HALSNØY KLOSTER ble grunnlagt som Augustinerkloster i 1163, og mellom klosterruinene ble det i 1841 oppført et hus som i dag er hovedhuset på klostertunet. Halsnøy Kloster er en del av Sunnhordland Museum, og ligger i praktfulle omgivelser ved innløpet til Hardangerfjorden. Klosteret har i de senere årene vært et senter for kunst og kultur, med konserter, utstillinger og andre typer arrangementer.
Klosteret er også i ferd med å opparbeide seg en posisjon når det gjelder formidling av fotografi, både ved å tilby både internasjonale kunstneropphold og workshops. Vi har et nært samarbeid med Sunnhordland Folkehøgskule som tilbyr studier i teater, musikk, dans, billedkunst, lyd og spilldesign. Skolen ligger kun 5 minutters gange fra klosteret. Under workshopen vil det være mulig å benytte mørkerommet ved skolen for de som ønsker å jobbe på svart/hvitt film.


WORKSHOPEN vil fokusere på den enkeltes vei mot et eget personlig fotografi, enten man leter etter et slikt uttrykk, eller man ønsker å rendyrke det man har.
Det blir foredrag, utfordringer, og 3 ½ interessante og spennende døgn. Vi forsøker å få til at alle bor i hovedhuset, og at alle måltider inntas sammen. Slik tror vi på at en intim atmosfære for workshopen vil bidra til gjensidig kreativ inspirasjon hos alle.


PRIS: Workshopen koster kr. 4500,- og det inkluderer alle måltider og overnatting! Det eneste du trenger å tenke på utenom, er reisen din.

Dersom du ønsker å jobbe på film, er mørkeromsbruk og all kjemi inkludert i prisen, men du må selv sørge for å ha med film og papir til eget forbruk.


REISE: Halsnøy er forholdsvis lett tilgjengelig med bil, eller om man kommer med fly til Haugesund, Stord eller Bergen. Det går båt fra Bergen, og fra Haugesund eller Stord regner vi med å kunne organisere transport fra flyplassene til klosteret dersom det er behov for det.

Overnatting blir som nevnt i hovedhuset, som var Juel-familiens hjem i flere hundre år. Huset er et museum, men der er 4 to-manns rom og 2 enkeltrom med brukbar komfort. Man må dele bad. Om nødvendig, eller om noen har ønske om det, har vi også rom tilgjengelig ved folkehøgskolen.

All undervisning og alle måltider blir i stuene i huset.


Vi ønsker velkommen til en intim og interessant langhelg i svært spesielle omgivelser.

For mer informasjon og påmelding, kontakt hkl@sunnhordland.museum.no
eller ring Helén Petersen på 481 30 020.
Se også www.halsnoykloster.wordpress.com

Du kan også ta kontakt med Øyvind Hjelmen på oh@oyvindhjelmen.com
 - Fra Halsnøy Kloster
Fra Halsnøy Kloster
Øyvind Hjelmen -
Øyvind Hjelmen
 - Hovedhuset
Hovedhuset

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu