Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digital fotografering på Venabu fjellhotell sommeren 2011

Bli med på fotokurs på Venabygdsfjellet. Vi fortsetter våre populære fotokurs på 9-ende året med grundig teknisk innføring i kamerafunksjoner, praktisk fotografering ute i høyfjellet, bildegjennomgang med personlig tilbakemelding, digital etterbehandling, - samt hyggelig sosialt samvær på et koselig familiedrevet hotell.
Grunnkurs 24 - 26. juni 2011
Grunnkurs Makro 1 - 3. juli 2011
5 fotodager Ukeskurs 4 - 8. juli 2011


Lær å kjenne ditt digitale kamera bedre! Kursene er beregnet på alle som ønsker å utnytte flere av kameraets mange muligheter. Vi går igjennom grunnleggende teknikk og fototeori, bildekomposisjon og valg av utstyr, samt lærer tips og triks for å få mest ut av motivene. Det blir også etterbehandling av digitale bilder i Photoshop Elements. Med oppgaver som skal løses ute på tur i fjellet, får du mulighet for direkte personlig oppfølgning og hjelp i praktisk bruk av innstillinger. Vi legger stor vekt på høy sosial trivselsfaktor!
Som kursdeltager får du øvelse i å se motiver og lærer å ta bilder på en kreativ og bevisst måte. Bilder vises på storskjerm og kursleder gir konstruktiv og lærerik tilbakemelding. Dette er en glimrende måte å lære av både egne og andres løsninger. Deltakerne vil i løpet av kurset bli mer fortrolige med eget kamera og kunne utnytte mange av de mulighetene et moderne digital-kamera byr på. Du vil få oppgaver som skal løses ute på tur, samt få bedre kontroll på komposisjon, fokusering og eksponering.
Grunnkursene er basert på å gi deltagerne bedre kontroll og kjennskap til eget kamera, komposisjon, forståelse for lys. Med en blanding av teori og praktisk fotografering lærer vi å bli mer bevisst på hva som skal til for å få bedre bilder. Visning av bilder på storskjerm og personlig oppfølgning er en viktig del av læringsprosessen.

Kurset 24-26 juni gir deg generell grunnleggende kunnskap om digitalfotografering, i tillegg til at vi vil se litt på hvordan du kan få bedre bilder av mennesker ute på tur i fjellet.

Kurset 1-3 juli tar for seg både generell fotografering, samt hvordan du kan ta bedre nærbilder og finne spennende makromotiver.

Ukeskurset 4-8 juli er temabasert og vi får god tid til å fordype oss i ulike motiv både på høyfjellet og nede i dalen. Mandag går med til å bli bedre kjent, finpusse teori og teknikk, samt praktisere ny lærdom rundt hotellet. Tirsdag tilbringer vi på seteren med fokus på makro motiver. God tradisjonell seterlunch med rømmegrøt, rømmevafler og spekemat er en del av opplevelsen. Fotografering av bygninger og lokalmiljø tar oss onsdag bl. a. til en av områdets flotte kirker, Ringebu stavkirke, eller Sollia kirke fra barokktiden. Torsdag er vi ute i fjellet på fottur med landskaps- og panoramamotiver som vår utfordring. Vi koser oss med kaffe på bålet og mange flotte fjell-motiver. Fredag er det portrettfotografering og vi ser på hvordan du kan få gode bilder ved hjelp av riktig teknikk og utstyr. Det blir også tid til å lære en del viktig grep og knep i etterbehandlingen med Photoshop Elements.

PS; Minner også om Fototreffet 19- 21. august! Workshop og fotokonkurranse med flotte premier, deltagelse av profesjonelle fotografer, visning av utstyr og diverse aktiviteter. Mer informasjon kommer!

Kursleder er fotograf Olav Erik Storm, som til daglig arbeider som reklamefotograf og holder en rekke ulike kurs og workshops blant annet i Oslo og på Venabu. Olav har utarbeidet et godt kursmateriell og er en inspirerende kursleder. Normalt er det inntil 12 deltagere på hvert kurs slik at den enkelte kan få individuell veiledning. Vi er ute og fotograferer i all slags vær, så ta med klær og utstyr for årstiden. Vi har også digitale speilrefleks kameraer til leie for kr 250,-. Ta med egen laptop eller lei en PC på hotellet for kr 400,-. Venabu fjellhotell har 56 rom, og ligger sør for Rondane ved riksveg 27, midtveis mellom Oslo og Trondheim. Gjester som kommer med tog eller ekspressbuss kan avtale henting på Ringebu stasjon, kr 150,- pr person en veg.

Helgekurs; pris kr 4000,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag kveld til og med lunsj søndag. Ukeskurs; kr. 6600,- inkludert opphold og alle måltider fra mandag lunch til og med lunsj fredag. Fototreff, kr. 3600,- inkludert opphold og alle måltider fra fredag aften til og med lunsj søndag.

Velkommen til fjells og et uforglemmelig kurs med andre fotoentusiaster!
Du finner mer informasjon og bilder fra tidligere kurs på nettsiden; www.venabu.no

Hilsen fotograf Olav Erik Storm og hotellvert Lars V. Tvete

E-post: olav@stormphoto.no og lars@venabu.no


Venabu fjellhotell, 2632-Venabygd. Tlf 61 29 32 00 E-post: venabu@venabu.no
Ved bestilling innbetales et depositum på kr 500,- pr deltaker til konto 2100.05.00116.

Noen tilbakemeldinger fra tidligere kurs;

- Dere har virkelig laget et flott kurs - for meg fungerte det fint og det var akkurat passe antall deltagere. Jeg lærte mye nytt, nå går jeg med "jukselapp" og tar bilder på forskjellige innstillinger, - for å lære. Kjempemoro - så snart blir det et album fra fotokurset å finne i hylla mi snart. Nok en gang takk for sosialt og inspirerende kurs - din entusiasme smitter!

Hei!
Vil takke for et strålende og inspirerende kurs. Føler at en del av meg (som jeg har savnet mer enn jeg visste) har falt på plass med dette fotokurset og at fotografering er noe jeg vil jobbe med og utvikle videre.
Tusen takk.

Takk for et supert fotokurs!
Du gjorde en flott jobb, og jeg er veldig fornøyd med å ha fått en "crash" start med digital fotografering! Veldig, veldig bra! Jeg lærte utrolig mye, og har nå mye materiale å tenke på, teste & utforske videre når det gjelder fotografering & digital håndtering.
Vennlig hilsen & Kind regards,

Tusen takk for en hyggelig uke vi hadde sammen på fjellet. Håper dere alle sammen hadde et rikt utbytte av kurset, jeg for min del lærte en masse nye ting som jeg akter å trene mer på både i foto og i Photoshop.

”Det var gøy og lærerikt på kurs, og jeg fikk mange ideer. Takk for kompendium. Innholdet var jo glimrende. Nå har jeg litt å pusle med i mitt eget tempo.”

 -
 -
 -
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu