Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Lightroom3 og Lightnett

Naturfotograf Kai Jensen inviterer til heldagskurs i Adobe Lightroom3.
Gjennom mange år har jeg holdt kurs i Lightroom. Jeg vet hvor skoen trykker for fotografer, som ikke får orden og oversikt over sine bilder. Dette kurset gir deg en ny start, hvor organisering, gjennfinning av bilder, samt behandling av raw-filer har fokus.

Lightroom er et fantastisk program for organisering og behandling av dine bilder. På kurset lærer du hva du skal gjøre, og hva du absolutt ikke skal gjøre. På kurset presenteres også nyheten LightNett, nå er det enklere en noen gang å publisere dine bildegallerier fra Lightrooom.

Alle kursdeltagere får et kompendium, som vil være til stor nytte for deg etter kurset.

Full kontroll med Lightroom3

Program

* 09:45 Velkommen til kurs, presentasjon av kursleder og program.

* 10:00 Hvordan arbeider Lightroom, vi ser på kataloger og hvordan Lightroom sin database er bygd opp. Metadata presets, backup av databasen og hurtigkommandoer i Lightroom.

* 10:30 Vi må ha en plan! Mappestruktur og organisering av vårt bildearkiv. Det er her vi legger hele grunnlaget for en effektiv og rask arbeidsflyt.

* 11:30 Import og export av bilder, raskere arbeidsflyt ved hjelp av presets og stacking.

* 12:00 Lunsj

* 12:30 Develop, hvordan hente det beste ut av dine raw-filer, ta gjerne med egne bilder som du kan eksperimentere med. Hva er riktig eksponering? Ved å bruke histogrammet bak på kamera aktivt under fotograferingen vil du få det beste utgangspunktet for videre bildebehandling. Selektiv bildebehandling, fjerning av støv, avtonet gråfilter. I Lightroom er det mange muligheter, vi går igjennom hele prosessen fra valg av hvitpunkt og svartpunkt til oppskarping og fjerning av støv.

* 14:30 LightNett, en stor nyhet som automatisk oppdaterer din hjemmeside med gallerier laget i Lightroom. Du trenger ikke gjøre noe på din hjemmeside, Lightnettmodulen ordner alt for deg. Vi ser nærmere på denne nyheten. LightNett er et samarbeide mellom Buskerud Web og kursleder. Ferdige hjemmesider kan inkluderes i kursavgiften, se priser. Vi ser også på tredjepartsleverandører av galleriløsninger til Lightroom, noe som gir deg en enda større fleksibilitet, en de medføgende galleriene som vi også går igjennom.

* 15:30 Organisering og gjenfinning av bilder. Stikkord her er collections og stacking, samt bruk av flagg, rating og fargekoder.

* 16:00 Utskrift, og gjennoppfriskning av dagens program.

* 17:00 Avslutning.

Hvem passer kurset for:
Kurset passer for alle som jobber med digitale bilder.
Både amatører og profesjonelle vil ha stor nytte av en praktisk gjennomgang av Lightrooms mange funksjoner. Det kreves ingen forkunnskaper, men det er en fordel om man har jobbet med data fra før. Alle deltagerne tar med egen bærbar pc eller Mac, det er også viktig at man har lastet ned siste versjon av Lightroom. Man kan få lastet ned en gratis 30 dagers prøveversjon fra Adobe om man ønsker det.

Sted og dato:

* Nittedal: PR Foto sine lokaler, Industriveien 16, 1481 Hagan
* Tid: lørdag 30. april klokken 09:45 til 16:45
* Antall: Maks 12

* Drammen: Buskerud Web AS sine lokaler, Gyldenløves plass 1, 3044 Drammen
* Tid lørdag 7. mai klokken 09:45 til 1645
* Antall: Maks 8

* Bodø: (nærmere beskrivelse av sted kommer)
* Tid lørdag 21. mai klokken 10:00 til 17:00
* Antall: Maks 12

* Pris: 2300.- inklusiv lunch og kompendium

Pakketilbud: Til deg som deltar på kurset og ønsker din egen hjemmeside med LightNett kan jeg gi følgende tilbudspris: 3450,- Tilbudet inkluderer Lightroomkurset verdi 2300,- LightNett grunnpakke verdi 1490,- og første årskostnad 1090,-. Årskostnaden inkluderer serverplass, support, oppdateringer, e-postadresser. Webhotellet administreres av et norsk brukervennlig kontrollpanel med tilgang til alt av funksjoner. Webhotellet driftes av Buskerud Web

Les mer om LightNett på LightNetts egen hjemmeside, klikk LightNett

Kursholder Kai Jensen sin hjemmeside: Villmarksbilder

Alle priser er eks MVA

Kontaktinfo og påmelding:
Kai Jensen
Ånebyveien 79B
1488 Hakadal

Tlf: 90 69 35 35
Mail: kai@villmarksbilder.com
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu