Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotoworkshop med Pål Hermansen i Pyreneene 10. - 16. mai

Pål Hermansen er en av Norges mest profilerte fotografer. Han har utgitt 21 bøker, vunnet en rekke priser og publisert sine bilder over hele verden i ledende aviser og magasiner. Nå ønsker han å dele på sin kunnskap og sine hemmeligheter med vanlig fotointeresserte på en eksklusiv workshop på Basecamp Pyreneene fra 10. til 16. mai.
I 2009 kapret han førsteprisen som ”The European Nature Photographer of the Year” for tredje gang på 5 år, i 2006 fikk han 2. premie i verdens mest prestisjefylte fotokonkurranse, WorldPressPhoto, og helt nylig gikk han som første norske fotograf til topps i Italia. I en internasjonal konkurranse arrangert av det store italienske fotobladet ASFERICO tok han seieren i klassen for dokumentarserier med bilder av keiserpingviner på isen i Weddelhavet i Antarktis. Til våren reiser Hermansen for å hente prisen i Italia og videre til sin egen workshop i Pyreneene.

”Kurset til våren skal gi en innføring i dagens fotografiske virkelighet – samtidig som vi knytter tråder bakover i tiden. De forskjellige fotografiske sjangrene blir berørt; landskapsfotografi, dokumentarfotografi og naturfotografi , samt klassisk modernistisk og mer postmoderne kunstfotografi. Det blir gitt oppgaver som skal løses i løpet av kurset. Ønsket er å skape en sterkere kreativ og etisk bevissthet blant deltakerne - og samtidig så kimen til en livslang prosess med egen utvikling,” sier Hermansen.
”Du vil selvfølgelig også få de raske og enkle tipsene for å forbedre bildene dine, med teori om bildekomposisjon, fargebruk med mer, men det viktigste er rett og slett å gi deg en bevissthet om hva det vil si å fotografere, lære deg å se og definere hva du søker. Dessuten; du må vite hva som er et bra bilde!”

Vi inviterer fotointeresserte på alle nivåer. Pål Hermansen har innledet et samarbeid med Basecamp – som er prisbelønnet innen ansvarlig turisme. Kursstedet er Basecamp Pyreneene, en 300 år gammel fjellgård som ligger midt i hjertet av Europas kulturelle og religiøse historie. Her er utsikt til katalanernes hellige fjell i vest og Middelhavet i øst. Gården er restaurert stein for stein – tømmerstokk for tømmerstokk – til et sted med sjel, ro og spennende designløsninger.
Her finner du det største private solcelleanlegget i distriktet og svømmebassenget svinger seg rundt fjellet med nyskapende økologiske løsninger. Den biodynamiske vinen du får servert på kjøkkenet reflekterer den nye trenden i Languedouc Roussillion, godt for deg – godt for naturen.

Ankomst skjer via en privat vei gjennom et urgammelt villsvinterreng og når du kommer til utkikkspunktet er det vanskelig å holde kameraet rolig.
Selv Hannibal og elefantene la veien om denne dalen, tempelriddere og katarer har skapt historier som gjør at folk ennå valfarter for å fordype seg i gralslegendene. En kort kjøretur unna finner vi den sjarmerende lille landsbyen Ceret som var bosted og inspirasjonskilde for Picasso, Soutinne og Matisse.
Vår fjellgård Can Rigall har egen yoga- og meditasjonsplattform for de som søker harmoni mellom ytre og indre krefter, og langbue- og petanquebaner fins for de mer lekne.

Mer info finner du på:
http://www.basecampexplorer.com/our_destinations/france/s...ers/130509
Kontaktperson. Ole Bernt Frøshaug, tel: 41420464, mail: obf@basecampexplorer.com
www.basecampexplorer.com
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu