Sjøvold nominert til Magnumstipend

I 2008 var Marie Sjøvold portrettert på foto.no. Siden den tid har hun pakket sin koffert i Berlin, flyttet til Oslo og blitt mamma. Som et direkte resultat av det, har bildene hennes nå gjort seg bemerket hos giganten Magnum.
Nå er nemlig Marie med sin billedserie ”She is” nominert til stipendet ”The Magnum Expression Award”, - et stipend som er ment å skulle inspirere til styrket bevissthet og endring gjennom fotografi.

Hennes bidrag "She is" tar utgangspunkt i fotografens eget svangerskap og fødsel, og kretser rundt tid som eksistensielt tema, noe Marie Sjøvold lenge har vært opptatt av i sine fotografiske arbeider.

- Gratulerer med nominasjonen, Marie. Hvordan føles det å være sett av selveste Magnum?
- Det er veldig overveldende, og veldig, veldig gøy. Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å komme med i det hele tatt, men jeg tenkte at jeg måtte i det minste forsøke, da jeg sendte inn bidraget mitt, forteller Marie. - Det er selvsagt veldig morsomt å bli nominert, og så er det også veldig deilig at denne historien nå er ute og lever sitt eget liv, legger hun til.

-Du er nominert med et bidrag som består av svært personlige bilder, noen av dem også veldig private og intime, - hvordan er det å eksponere disse bildene til et verdenspublikum?
-Selv om det er private bilder, er det en fortelling om en prosess som veldig mange har vært gjennom, og som har en allmenn betydning. Fordi jeg selv gjennomgikk prosessen, kunne jeg bruke meg selv og få en annen tilgang til det. Men jeg tenker ikke på dette som et selvportrett. Dette er en almmenn historie som jeg tror angår mange mennesker. At jeg har brukt meg selv synes jeg er fint, jeg liker å jobbe med det som er nært.

Nært er også et stikkord for Magnums ideologiske varemerke, som alltid har vært fotografens personlige samfunnsengasjement og særegne uttrykk. Med The Magnum Expression Award ønsker byrået å bidra til å både oppdage og motivere fotografer som gjennom sitt arbeid representerer disse kvalitetene. Det er derfor en stor anerkjennelse når Marie Sjøvold som eneste norske fotograf er blant dette årets 20 utvalgte.

Til sammen 170 land var representert gjennom de innsendte bidragene. Det er med andre ord et internasjonalt nåløye den unge fotografen har passert når hun nå er nominert. Vinneren kåres 24.oktober, og får blant annet 10.000 dollar, og tilbud om faglig veiledning fra en Magnumfotograf for å ferdiggjøre prosjektet.

Billedserien «She is» skal også stilles ut i Paris i november i år, etter at Marie Sjøvold stilte til portfoliegjennomgang under den internasjonale fotofestivalen i Perpignan tidligere i høst og ble antatt av et fransk galleri.

For tiden jobber Marie Sjøvold med en film som skal være en del av prosjektet "She is". Opptakene skjer i besteforeldrens hus i Asker utenfor Oslo, hvor hun har tatt flere av bildene i den prisnominerte serien, og hvor hun også tidligere har hatt utstilling.

http://www.mariesjovold.no/

http://expression.magnumphotos.com/expression_award/index...=the_theme
Marie Sjøvold - Fra billedserien
Fra billedserien
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra billedserien
Fra billedserien "She is"
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra billedserien
Fra billedserien
Marie Sjøvold
Marie Sjøvold - Fra billedserien
Fra billedserien "She is"
Marie Sjøvold

Relaterte artikler Relaterte artikler:
Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu