Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fotosafari i historiske Irland

Har du lyst til å oppleve noe av det beste Irland har å by på, og samtidig lære mer om både praktisk fotografering og bildebehandling?
Fotograf og forfatter Edmund Schilvold lanserer med dette en sjelden mulighet til å bli med på et ukelangt eventyr i Irlands jomfruelige nordvest. Basen for arrangementet vil være den historiske herregården Coopershill i fylket Sligo. Coopershill er et av Irlands mest unike overnattingssteder, et forsiktig restaurert hus fra 1700-tallet, omgitt av flere hundre mål med parkskog, der vårblomstene står i fullt flor i april og mai, og dådyr går på beite. Sligo var hjemstedet til en av verdenshistoriens mest berømte diktere, William Butler Yeats, og har en enestående kombinasjon av frodig løvskog, markante kalksteinsfjell og idylliske innsjøer.

Fra Sligo er dessuten ikke veien lang til nabofylkene Mayo, Leitrim og Donegal, som ennå er lite påvirket av masseturisme og modernisering. De vide utsynene, de smaragdgrønne beitemarkene, de myteomspunne høydedragene, klippene som stuper ned i Atlanteren – alt dette kan vanskelig formidles i ord, det må oppleves.

På dette kurset med Edmund Schilvold får du muligheten til å utforske disse historiske landskapene i lag med en guide som har tilbrakt flere måneder i Irland siden han besøkte landet for første gang i 2001. Schilvold regner Irland som sitt andre hjemland, og har opparbeidet seg betydelige kunnskaper om irsk kultur og historie.

Schilvold har publisert to praktbøker med egne fotografier, og har ti års erfaring med Adobe Photoshop, standarden for profesjonell bildebehandling. Han ble Adobe Certified Expert i 2000, og studerte grafisk design i Australia i 2002–2003. I desember 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Moss. Siden våren 2008 har han arrangert 15 ulike helgekurs i digitalfotografering, både for nybegynnere og ivrige hobbyfotografer.

Hva du får

For det første vil det bli satt et tak på kun syv deltakere per gruppe. Dette gir en rolig og personlig atmosfære, og gode muligheter for individuell oppfølging.

For det andre vil det bli leid en stor og trygg bil som sikrer deltakerne gratis transport både morgen og kveld. Å ha egen transport er av vital betydning når man befinner seg på landsbygda vest i Irland, der offentlige kommunikasjoner kan være nesten ikke-eksisterende. Mange vil også være skeptiske til å kjøre bil på egen hånd i et land der veiene er venstrekjørte. Schilvold er kjent med både venstrekjøringen og andre sider ved irsk kultur, og vil fungere som gruppens sjåfør. Han vil også sørge for henting og bringing i forbindelse med ankomst og avreise.

For det tredje er syv netter på Coopershill inkludert i prisen. Alle får et eget, herskapelig innredet rom på dette vidunderlige overnattingsstedet som har vært eid av den irske familien O’Hara i åtte generasjoner. Overnattingen inkluderer alle frokoster, samt en femretters middag på ankomstdagen og på kvelden før avreise. Vertskapet på Coopershill er kjent for å være vennlig og imøtekommende, og det faktum at hotellet kun har åtte gjesterom i alt, sikrer oss utmerket service. Coopershill er dessuten medlem av prestisjetunge organisasjoner som Ireland’s Blue Book og Historic Hotels of Europe.

For det fjerde får du en hel uke med undervisning, utflukter og sosialt samvær i én solid pakke. Vi blir ikke sittende foran PC-ene inne på overnattingsstedet, men kombinerer læring med turer til noen av Irlands vakreste og mest uvanlige destinasjoner, steder som bare sjelden ser turister. Så tar vi en runde med bildebehandling på Coopershill på ettermiddagen, før dagen avsluttes med en utflukt til koselige spisesteder der det kanskje spilles livfull irsk musikk. Ispedd hele opplegget vil dessuten være hyppige referanser til irsk mytologi, historie, litteratur og spiritualitet, og for hver dag vil det være bestemte temaer og mål.

Dette blir med andre ord noe langt mer enn et vanlig fotokurs – det blir en helhetsopplevelse der fotografering og læring kombineres med friluftsliv, kulturinntrykk og en særegen atmosfære, og der innlevelse i det ene beriker det andre. Det blir en opplevelse du aldri vil glemme.

Kurs i 2010

Fredag 23. april – fredag 30. april 2010

Pris: Kr. 10.879,- (Denne prisen forutsetter minst fire påmeldte. Overnatting er som nevnt over inkludert i prisen.)

Påmelding senest 15. januar 2010

Spør gjerne om muligheten for kurs på andre tidspunkter dersom datoen over ikke skulle passe.

Deltakerne bestiller selv flyreise til Dublin Airport, og tar derifra buss/taxi til sentralstasjonen Connolly og direktetog til Ballymote i Sligo (der de blir hentet av kursleder).

Et forslag fra vår side er at du benytter anledningen til å kombinere deltakelse på kurset med et par dager i sentrum av Dublin.

Påmelding

Løpende, til edmund@schilvold.com. Tlf: 454 12 458. Når du melder deg på, vil du bli bedt om å betale et depositum på halvparten av prisen. Resten av kursavgiften vil bli fakturert ca. en måned før kursstart. Deltakerne anbefales å tegne reise og avbestillingsforsikring.

Hvem dette kurset passer for

Du har en sterk interesse for fotografering, men føler at du har mye igjen å lære, ikke minst om digitale muligheter

Du er kjent med grunnleggende bildebehandling i Adobe Photoshop

Du har lyst til å oppleve det Irland som så mange reisende har latt seg fascinere av, og er forberedt på å møte irsk natur og kultur med nysgjerrighet og entusiasme

Hva du bør ta med

Et digitalt speilreflekskamera

Et solid og stabilt stativ

En bærbar PC med Adobe Photoshop CS 2 eller nyere fullversjon (ferdig installert og oppdatert). Hvis du ikke har fullversjonen av Photoshop, kan du laste ned en gratis prøveversjon fra Adobes nettsider, og bruke den på kurset. Er du student, kan du kjøpe Photoshop til studentpris

Tøy for alle værforhold

Vanlig grei form (du er i stand til å gå en times tid i lett kupert terreng

Oppsummering

Syv netter på historiske Coopershill i Sligo, vest i Irland

Seks hele dager med undervisning, utflukter og sosialt samvær

Ikke kun et fotokurs, men også en natur- og kulturopplevelse

Maks syv deltakere

Leiebil til transport

Kursleder som kjenner irsk kultur og historie

Arrangeres på våren, når Irland er på sitt aller vakreste

En intensiv læringsprosess

Et minne for livet

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

For mer informasjon, se http://www.schilvold.com

Hva noen av deltakerne sier (om Jeløy-kursene):

"Takk for en strålende helg på Jeløy, med en perfekt blanding av teori og praksis! Har fått både ny kunnskap og inspirasjon."
Anne Gunn Pedersen, Søgne
Deltaker på kurset fra 2. til 4. oktober 2009


"Takk for en kjempe fin helg J Jeg har lært masse og gleder meg til å eksperimentere med alt jeg har lært. Jeg synes kurset var veldig godt lagt opp med to dager 'ute i felt' og en dag inne med redigering."
Ann-Kristin Bræck, Moss
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009


"Vil takke for en veldig lærerik, inspirerende og morsom helg i fint vær og vakre omgivelser. Kunne litt da jeg kom, men dro hjem med nye kunnskaper, ny inspirasjon og ny giv."
Stian Halvorsen, Jessheim
Deltaker på kurset 18. – 20. september 2009


"Tusen takk for flotte dager på vakre Jeløy. Kari og jeg var enige om at vi hadde hatt stort utbytte av dagene på ditt kurs. Nå er det opp til oss."
Reidun Hovind Haugland, Asker
Deltaker på kurset 28. – 30. august 2009


"Tre intense dager med en fin blanding av både teori og praktiske øvelser i naturskjønne omgivelser på Jeløy. Kurset var for meg en veldig god repetisjon av gammel fotokunnskap i kombinasjon med at det ga meg en veldig god innføring i den digitale verden og fikk meg i gang i Photoshop. Kurset gav meg også en masse inspirasjon til å se motiver og "bilder" - anbefales!"
Dag Erik Storberget
Deltaker på kurset fra 17. til 19. april 2009



For mer informasjon, se http://www.schilvold.com


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu