Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Manikova workshop i Italia

Billedkunstneren Galina Manikova arrangerer workshop i Lunigiana, nord for Toscana, i september.
Mange tror at det er utstyret og teknikken som skaper bilder. Slik er det ikke! Er du gått lei av digitale kameraer og avanserte dataprogrammer? Vil du fornye deg, skjerpe ditt syn og sanser? Bli med meg til et øde sted på et grønt fjell i nord Toscana i Italia for en uke! Vi skal leve i en 0 km slow food kulturen, lære å lage bilder uten utstyr, gå tilbake i tid til de glemte gamle tradisjonene. Fokuset blir på hullkamera, fotogram, selvlagde lysfølsomme emulsjoner som kan legges på stoff og papir, eksponeres i solen og fremkalles i vannet. Du kan male både under og over bildene. Du kan også kombinere det gamle og det nye og overføre digitale bilder på ulike materialer. Slå ut vingene og lær deg å fly i en ny verden du enda ikke har sett!

"Foto uten utstyr", 8. - 15. september 2009 i Lunigiana, nord Toscana, Italia.

I en verden med stress og høyt tempo kan det være godt å trekke seg tilbake og leve for en kort stund som i gamle dager: nyte naturen, været, maten, vinen og skjerpe dine sanser, tanker og synet.

Bli med meg til et øde sted i nord Toscana i Italia, ikke langt fra sivilisasjonen, men isolert fra omgivelsene, vertet av ekte italienske ildsjeler. Du vil bo på alene på et dobbeltrom i en nyrestaurert liten landsby som er berømt for sitt "0 km slow food" kulturen med alt mat og vin produsert på stedet, frittgående kuer, grønne fjell og moderne svømmebasseng til avkjøling i siestatider.

Vi skal fokusere på det enkle, gå tilbake i fotohistorien, lage egne hullkameraer, blande lysfølsomme emulsjoner, som vi kan smøre på tekstiler og håndlaget papir, eksponere i solen og fremkalle i vannet. Du kan kombinere fotografi med maleri og tegning.

Kursleder Galina Manikova er en billedkunstner med lang undervisningserfaring og er kjent for sin ekspertise i feltet. Det kreves ikke forkunnskap til å delta på dette kurset.

Vi skal arbeide fra 10 til 12 og fra 16 til 18 hver dag. Det blir lange faglige samtaler også under måltider og ved bassengkanten eller mens vi er på tur. Skal du arbeide mer, er kurslederen tilgjengelig hele tiden.

Et påfølgende kurs blir tilbudt i Horten i Norge i oktober 2009.

Overnatting i dobbeltrom med fullpensjon med frokost, lunsj og middag med vin og kaffe er inkludert i prisen. Transporten fra og til flyplassen i Pisa og en dag med utflukt med engelsktallende lokalguide er også inkludert. Du kan kombinere kurset med å reise rundt videre selv eller bli boende lenger på det grønne fjellet. Du kan ha med en reisefølge eller flere familiemedlemmer. Ta kontakt for å avtale detaljer.

Flybilett Torp-Pisa koster 0 kroner med Ryanair, hvis du bestiller raskt. Norwegian flyr også til Pisa fra Oslo. Du må selv sørge for å skaffe flybiletter tur-retur og påkoste eventuelle ekstrautgifter eller overnattinger. Transporten fra og til flyplassen i Pisa er på et bestemt tidspunkt, ellers må du selv sørge for å komme frem til Apella. Se og les mer om stedet på italiensk her: www.montagnaverde.it,

Kursavgiften er 8.000 kroner. Forskudd på 3.000 kroner bes innbetalt innen 1.august til bankkonto 16071073711, dette beløpet blir ikke refundert ved en eventuell avbestilling. Resterende kursavgift må innbetales før 1.september.

For mer informasjon og påmelding kontakt Galina Manikova på e-post galina@online.no eller på mobilnr. 90017522.

Galina Manikova,
Alternative alternativ, Kiellandsgate 1a, 3183 Horten.
Tlf: 33 03 91 00. Mobil: 900 17 522. E-post: galina@online.no
Galina Manikova - FOTO UTEN UTSTYR
FOTO UTEN UTSTYR
Galina Manikova
Galina Manikova - Italia
Italia
Galina Manikova

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu