Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Workshop med Magnumfotografen Jonas Bendiksen i London

Jonas Bendiksen har jobbet for det legendariske fotobyrået Magnum siden 2004 og ble tatt opp som fullverdig medlem i 2008 - det er han alene om som nordmann. Nå har du anledning til å jobbe tre intensive dager sammen med ham i London.
Urban fotografering med Jonas Bendiksen
Sammen med Jonas Bendiksen inviterer vi til tre intensive dager med fotoworkshop i London. Kurset er ment for alle som har et ønske om å bli en bedre fotograf og som vil sette sammen egne fotoserier. Deltagerne inviteres til å portrettere en selvutvalgt bydel i London, og å jobbe med utformingen av dette gjennom workshopen. Med den overordnede tematikken "Metropolis - Urban fotografering" i bakhodet, bruker hver enkelt deltager disse workshopdagene til å fokusere på sitt individuelle nabolag. Gruppen diskuterer og utvikler hver deltagers prosjekt sammen.

Jonas kommer til å innlede med å presentere sitt eget arbeid og sin tilnærming til fotografering. Deretter vil han følge opp de enkelte deltagernes prosjekter, gi veiledning, råd og vink underveis. Det forutsettes at deltagerne har utformet sine egne prosjektbeskrivelser før avreise, eller at de i det minste har tenkt gjennom hva de ønsker å gjøre og forsøker å bli seg bevisst sin intensjon og motivasjon.

Det kan være greit å lytte til Bendiksens kritiske stemme, når han sier at det som ofte mangler i dag er gode historier og ikke minst de gode ideene. De som kommer til å arve fotojournalistikken er de som klarer å komme opp med gode ideer og som har bilder som forteller gode historier, mener han.

La disse ordene inspirere deg til å tenke kreativt rundt urban fotografering!

Foreløpig programutkast
Mandag kl 10 - 12: Vi tar en rask bli-kjent-runde med presentasjon av deltagerne samt prosjekter, og lar Jonas sette i gang med en presentasjon av eget arbeid. Etter klokken 12 er det opp til deltagerne å prioritere tiden, fordelt på lunsj innsjekking og feltarbeid. Jonas er tilgjengelig for konsultasjon på konferanserommet kl 18-20, før gruppen går ut for å spise middag sammen.

Tirsdag: Workshopen begynner like etter frokost, kl 9. Teori og diskusjon av deltagernes foto fra dag 1. Hva fungerte bra? Hva kan deltagerne gjøre for å forbedre serien sin? Hvilke elementer mangler? Varighet frem til kl 12. Da går alle hver til sitt, eller for å spise lunsj sammen, og for å jobbe videre med sine respektive prosjekt. Oppmøte på hotellet igjen kl 18, gjennomgang og feedback frem til kl 20. Felles middag.

Onsdag: Workshopen begynner igjen like etter frokost, kl 9 og varer kun en liten time. Individuelt arbeid frem til kl 14, evt. felles lunsj for de som måtte ønske det. Gjennomgang av deltagerenes bilder og oppsummering frem til ca kl 17.

Nødvendig utstyr
Alle deltagerne må stille med egne laptoper, som kan kobles til prosjektor, for felles bildevisninger. Vi baserer oss på digitalt fotografi, slik at vi lettest mulig kan vise bildeseriene i gruppen. Alle må ha et redigeringsprogram på sin maskin hvor de kan redigere materialet ned til ønsket antall bilder (f.eks. Adobe Bridge, Lightroom, Aperture, iView, Photomechanic e.l.).

Pris og betalingsbetingelser:
Deltagelse koster kr 9.990 og inkluderer: Tre dagers worskhop med personlig oppfølging. To netter i dobbeltrom inkl. frokost (enkeltromstillegg kr 700,-)

Besøk i Magnum sine lokaler
Måltider og reise er ikke inkludert.

Reisetips

Norwegian, SAS, BA og Ryan Air flyr alle til Londons flyplasser flere ganger daglig. Kontakt oss for evt. assistanse, eller om du ønsker å utvide ditt hotellopphold.

Vi tar forbehold om mindre endringer i programmet.

Velkommen til en urban workshop med en av verdens fremste fotografer.

Følge denne linken for påmelding og informasjon:
http://www.inspiratour.com/events/event.php?id=243


 -
Jonas Bendiksen -
Jonas Bendiksen
Jonas Bendiksen -
Jonas Bendiksen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu