Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Kurs i digitalfotografering på Jeløy – Oslofjordens perle (oppdatert)

Er du en ivrig amatør eller en begynnende profesjonell som har lyst til å komme litt videre og prøve noe nytt? Føler du at du har mer å lære når det gjelder digital arbeidsflyt?
Har du fortsatt ikke helt klart for deg hva et digitalt negativ er? Sliter du med å få dreis på fargestyringen? Vet du egentlig hva en ICC-profil er? Og hva med det grunnleggende – utstyr, motivvalg og komposisjon? Hvor mange megapixler bør du ha? Hvor viktig er det med stativ? Hva er det gylne snitt?

Alt dette og mye mer kan du få svar på i løpet av en helg på Jeløy – øya som i over hundre år har vært kjent som Oslofjordens perle. Jeløy er kun én mil lang, men svært variert. Her finnes et historisk kulturlandskap med lange alleer og ærverdige bygninger, men også rike løv- og barskogsområder og en tilnærmet urørt kystlinje med både sjeldne bergarter og oppsiktsvekkende formasjoner. Det er ikke for ingenting at Jeløy kan vise til nærmere ti større og mindre verneområder. Jeløy har kort sagt noen svært spennende fotomuligheter.

Lederen av workshopen er Edmund Schilvold, en 29 år gammel fotograf og forfatter som i 2006 gjorde stor suksess med sin praktbok om – nettopp – Jeløy. Schilvold har et ”fine art” print-studio i Møllebyen i Moss, og arbeider med opptil flere nye bokprosjekter. I 2007 hadde han sin første fotoutstilling – på Galleri Henrik Gerner i Møllebyen, og i 2008 arrangerte han i alt syv helgekurs på Jeløy. Schilvold har et stort engasjement for både fotografi og natur, og vil gjøre sitt ytterste for å gi deg en lærerik og minneverdig helg på Jeløy.

Kurshelger våren 2009

Lørdag 21. mars – søndag 22. mars (4/5 plasser ledige) (komprimert kurs, 08.00 til 15.00 lørdag og søndag, kr. 1.979 ved tre eller flere deltakere)

Fredag 17. april – søndag 19. april (1/5 plasser ledige)

Andre datoer vil bli vurdert på forespørsel. Grupper kan tas imot det meste av året.

Tider: 15.00 – 21.00 fredag, 09.00 - 15.00 lørdag og søndag (18 timer i alt). Forbehold om mindre endringer. En kombinasjon av praktisk fotografering i friluft og bildebehandling innendørs.

Pris: 2.479,- per deltaker. Enkel bevertning og utskrift av bilde i 40 x 60 cm er inkludert i prisen.

Påmelding: Helst minst tre uker før. Kursavgiften må være betalt to uker før workshopen starter. Ved avbestilling inntil syv dager før vil 50 prosent bli refundert. Etter dette har vi ikke anledning til å gi noen refusjon.

Antall deltakere: For at alle skal få tilstrekkelig oppmerksomhet, er tallet på deltakere begrenset oppad til kun fem personer. Det kan med andre ord lønne seg å være tidlig ute.

Overnatting: Må ordnes av hver enkelt deltaker. Hotellene Jeløy Radio og Refsnes Gods ligger på vestsiden av Jeløy. I Moss by finnes blant Moss Hotel, Mitt Hotell og Mossesia Kro og Motell.

Nødvendig utstyr: Digitalt kamera (speilrefleks anbefales) og fotostativ. Bærbar PC med mus, kortleser og programvare (fortrinnsvis Adobe Photoshop CS 2 eller nyere).

Møtested: Parkeringen på Alby (Galleri F 15), søndre Jeløy.

Mer informasjon om opplegget vil bli sendt deg på epost når du tar kontakt.

Påmeldinger og spørsmål sendes til edmund@schilvold.com

Se også http://www.schilvold.com/kurs_workshops.html

samt info om kurs i Vågå, http://www.schilvold.com/kurs_fotografiakademiet_vaagaa.html

og i Irland, http://www.schilvold.com/kurs_irland_coopershill_sligo.html

Hva deltakerne sier:

"Jeg synes kurset var veldig lærerikt. Det var en fin kombinasjon av teori og praksis både innendørs og ute i det flotte landskapet, og alt ble forklart på en grundig måte som gjør at det vil bli husket. Med bare fem deltagere fikk vi alle bra individuell oppfølging."

Arild Pettersen, Rygge
Deltaker på kurset 11. april – 13. april 2008

"Tusen takk for en svært lærerik og super kurshelg. Jeg er veldig fornøyd."

Therese Norman Andersen, Slemmestad
Deltaker på kurset 23. mai – 25. mai 2008

"Jeg hadde store forventninger til dette kurset. Noe kunne jeg fra før, men jeg lærte mye nytt. Kurset var fint lagt opp med en god kombinasjon av læring inne og fotografering ute. Det var også en stor fordel at vi kun var 5 personer slik at enhver fikk den hjelpen som var nødvendig. Kurset innfridde mine forventninger og kan varmt anbefales til andre med interesse for fotografering."

Erik Solberg, Porsgrunn
Deltaker på kurset 26. – 28. september 2008


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu