Skamtinden
Fra Skamtinden, Kvaløya.
Bildet inngår i albumet Tromsøfjell - Diverse topper i Tromsøs nærområde. Se også serien om Lyngsalpene.
Utstyr
  • Canon EOS-1D Mark III
  • Canon EF 17-40mm 4,0L
  • Brennvidde17mm
  • Blenderf/10
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRaw ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_332453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Geir R. L.

Hei, Thorbjørn.
Et utrolig flott og stemningsfullt bilde av et stort og vakkert landskap. Tåken og skyene er med på å lage spennende effekter og skape god dybde. Veien som slynger seg innover midt i bildet er også med på å skape flott dybefølelse.

Mvh Geir
Are-Martin S.

Veldig flott dybde i dette bildet. Du får ekstra hjelp fra tåka og skyene for å få frem dybden, ellers er det et flott lys og klar luft, nesten unormalt tørr og klar til å være tatt en nordnorsk sommerdag (?) Et flott naturbilde som på en god måte viser hva slags utfordringer som venter en tindevandrer på norges tredje største øy.

Han turkompisen din ser litt stiv ut. Smart å ha med et menneske for å vise proporsjonene, men han burde kanskje stått litt annerledes? F.eks med siden til deg, skuende utover herligheten. Men ikke rart han ser litt stiv ut, det er bratt....jeg har vært på Skamtinden flere ganger. Dette bildet er vel ikke tatt på selve tinden, men fra fjellet rundt?
Og om du har bilder som viser Ersfjordtraversen også, så er jo det et spektakulært skue *hint hint*
Trygve K.

Dette synes jeg er et praktfullt bilde fra et flott fjellområde. Og jeg må si at jeg synes bildet er velkomponert over det heile...
:> T
Bjorn F.

Mektig bilde fra en storslått natur.Liker godt tåka som gir spenning og liv i bildet.
Hilsen Bjørn.
Monika Frisvold V.

Dette likte jeg..flott komp..herlig natur..
Skulle jeg pirke litt kunne du ta bort linselus...
mvh monika
Avsluttet .

Flott exponert dette, majestetiske fjell, liker tåka, er forøvrig enig i
Arne-Martin sin betraktning! Bra jobba!

Eirik
Per Einar G.

Hallo Thorbjørn!

Mektig og imponerende skue, liker godt skydekket!
Synes du har lyktes 100% med dette bildet, inslaget med turkameraten passer ypperlig inn i komposisjonen.

Jeg var selv på toppen august i fjor....spektakulert og vakkert!

Anb.

Per E.
Anne-Lise S.

Nydelig og fortellende om en flott fjelltur med tindebestigning! Kompisen ser noe oppstilt ut siden han står med fronten til deg og med hendene på hofta, men han er godt plassert. Fjellene innover, kystlinja, veien som svinger seg, disen og skylaget på himmelen skaper dybde, og viser øyet vei. Suverent! :) Jeg synes også det er en artig detalj med fjellene til venstre og veien som pekeri samme retninger, og som blir gjentakende linjer! Gode detaljer også i skyggepartiene, og ok farger. :-) Pirk: Burde du ha ''rydda noen stein'' her og der? Siden lyset faller på dem kan de til forveksling ligne pixellering og oversharpning?

Anne-Lise
Håvard S.

Hei natta Thorbjørn!

Et rått bilde fra en sikkert like rå tur.
Nydelig dybde og personen står flott i bildeflaten.
Herlig hvordan vegen slynger seg oppover fjellsida og ender til slutt ved vannet.
Får nesten litt vulkanfølelse av all tåka rundt.

Mvh. HåvardS
anders s.

her var det vrikelig flott,og det samme var bildet
terningkast5:-)
mvh anders
Thorbjørn R.

Tusen takk for kommentarene, og for anbefalingen, Per Einar.

Jeg synes selv jeg hadde maks klaff med skylaget og tåken her. Om jeg selv kunne bestemt hvordan tåken og skyene skulle lagt seg, så tviler jeg på at det hadde blitt så mye anderledes.

Flere av dere påpeker at turkompisen ser litt oppstilt ut. Jo, kanskje det. Jeg har i det siste forsøkt å bruke mennesker mer aktivt i fjellbildene. I bilde nr. 387336 har vi vel den posituren som du snakker om Arve-Martin. Et annet alternativ er å avbilde fjellvandreren mens han går, se bilde nr. 375561. Det kan nok være litt smak og behag, men jeg er enig i at man bør unngå at det blir for oppstilt.

For øvrig har du rett, Arve-Martin, i at dette ikke er fra selve toppen. Det er fra en av de små fortoppene til venstre for ura, kanskje 2/3 av distansen opp.

Monika: Jeg var så opptatt av fjell og skyer her at jeg først ikke så noe linselus, men så ser jeg minst ei - litt til høyre i bildet. Flott at du gjorde meg oppmerksom på dette.

Anne-Lise: Jeg skjønner hva du mener med pixellering og oversharping - og det er veldig fint at du påpeker dette. Ved nedskallering og oppskarping får en lett denne effekten på små objekter med stor kontrast. Steinene kan selvsagt klones bort, men en bedre løsning tror jeg hadde vært å maskere de ved før oppskarping slik at de slapp å få juling av USM-filterert.

Vi får se om det blir flere bilder fra turen. Hva angår Ersfjord-traversen så synes jeg å huske at Per Einar hadde liggende ute et flott bilde av denne fjellrekken, med sågar røyksignaler over Hollenderen. Også dette tatt fra Skamtinden. Men jeg kan ikke finne igjen dette bildet nå.

Mvh Thorbjørn

Andreas S.

Hei

Et nydelig landskapsbilde. Synes dybdeskarphet og toner er meget bra. Personen står også behagelig plassert i bildeflaten. Godt utført.

Mvh. Andreas
Daga R.

Wow! Dette var tøft.
Avsluttet .

Henger meg på her,flott dette.
Hilsen Gunnar.
Pål E.

Snu kameraten helt om, og du løfter bildet mange, mange hakk

mvh Pål
ingebjørg fyrileiv g.

Det er utrolig hvor spennende tåke kan gjøre et bilde. -Her synes jeg at veiens ende/start er spesielt fiffig, og ellers rammer den inn landet der nede bra. Personen er fint plassert, men jeg er enig i at han kunne stått den andre veien, eller til siden. Savner bare litt mer futt og kontrast, så er dette veldig bra.

vh ingebjørg
Fredrik S.

Hei

Mektig landskap og bilde.
Syntes det meste stemmer her. Flott med skyene og tåka, og veien som forsvinn i tåkehavet. Tøft!

Enig i kommentarar om ''oppstilt'' person. Ville heller hatt han andre vegen, eller i profil. Det beste hadde kanskje vært å tatt bildet når han ikkje sjølv ikkje var klar over at du fotograferte.

Ellers meget flott.

Mvh Fredrik S
Fred S.

Tøft: Tåka skaper en pussig illusjon; ser nesten ut som om hele øya/halvøya svever. Spennende detaljer i bildet også: den buete veien gjør mye, likeså de tre toppene som vendt ut mot havet har en nesten majestetisk reisning.
At personen i bildet har ansiktet vendt stikk motsatt vei er også et interessant poeng; han skal videre opp...

vh fred
ingeborg w.

Denne ble flott! Personen er et naturlig blikkfang. Veien leder en til havet... De duse fargene gjør seg godt.
Ingunn T.

Her var Kvaløya knipset fra en spennende vinkel. Jeg er dessverre ikke den som er første man opp på Skamtind, men ser jo her at det kan være verdt strevet. Du formidler det mektige landskapet på en bra måte.

Mvh Ingunn Teigen
Ole-Kristian T.

Hei Thorbjørn, det meste er vel sagt her, så vil bare si at jeg synes dette var et knall tøft, dramatisk og flott naturbilde, der det mørke feltet ned til høyre med mannen plasssert mot den lyse tåka, deretter veien bakover, vann og fjell og skyer tilsammen skaper ikke minst en fantastisk dybde i bildet. Storslagent er vel kanskje et dekkende ord :).
elin a.

Heisann.
Så vakkert land vi har... Og du formidler det strålende.
Ha en vakker helg.
elin
Helge A.

Landskapet på yttersida ble fint innrammet i tåka og skyene forøvrig. Ville kanskje klonet bort veien... Og jeg likte måten fjellene ved Tromvika stuper ned i havet. Pluss for at man kan se Sandøya, og likte også at skyene dekker noen av de andre toppene i området, så blir det ikke så statisk.

helge
Espen R.

Innertier dette, Thorbjørn. Tåke lager en fin innramming av det mektige landskapet, og gjør bildet spennende. Personen er godt plassert i billedflaten. Ikke noe å utsette på det tekniske heller.
Veldig bra.
Espen
Jon K. L.

Riktig så spennende komposisjon fra et barskt landskap der tåkesløret virkelig er med på å fremheve dette.

Jon K.
Ivar B.

Komposisjonene er suveren. Tåka skaper mye av bildet. Skylaget i toppen er virkelig lekkert. Personen greit plassert i bildeflaten, men forstår at enkelte synes han ser litt oppstilt ut, uten at dette plager meg så mye. Lekkert fjellfoto. Mvh Ivar.
Frode F.

Heftig bilde du viser oss her, storslått landskap og godt løst både komposisjonsmessig. Oppstilt ja, men det kan også være med på å løfte bildet :)

FF
Ingunn S.

Hei:)
Her er det meste sagt så jeg henger meg på all rosen du allerede har fått:)))
Et mektig bilde som absolutt fortjener en anbefaling:)

Hilsen Ingunn:)
Esben U.

Godt landskapsbilde dette med mye i seg. Jeg er enig i at skylaget/ tåken gjør jobben og skaper enda mer høydefølelse. Visst er personen oppstilt, men det kler bildet.
Thorbjørn R.

Tusen takk for ytterligere kommentarer og innspill. Det er både nyttig og inspirerende.

De fire toppene i bakgrunnen er Brosmetinden, Sørtinden, Mellomtinden og Tromtinden - hvorav Sørtinden er høyest (724 m.o.h.).

Skamtinden (884 m.o.h.) er for øvrig en flott introduksjon til Tromsø-områdets fjellverden. Den er lett tilgjengelig og kan bestiges av alle, men er samtidig luftig nok til å gi god høydefølelse og flott utsikt. Oppstigningen skjer fra Rekvik på Kvaløya, 1 timers biltur fra Tromsø. Turen kan greit gjennomføres på en ettermiddag. På bilde nr. 293437 er Skamtinden ytterst på fjellrekken til høyre.

Mvh Thorbjørn
Vegard L.

Litt av et bilde dette. Kjempebra.
Vegard
Avsluttet .

Paradis! flott bilde. Helt vilt!

minner meg om Lofoten:)
Bjørn H.

Dette er bare supert,knall
mvh.Bjørn
Nina E.

Et fantastisk utsikt-bilde. Gode farger, bra lys og ikke minst et vakkert landskap. God eksponering og flott dybde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu