Skarv
Ersfjordbotn i Tromsø kommune.
Utstyr
  • Canon EOS 400D
  • Canon EF 70-200 2,8L IS
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/40s
  • Filmtypeiso 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger472
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241606} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Knut L.
Fint - og hutrende kaldt - vinterlys.

Jeg synes det ble mye kai og dekk på tvers inn i bilde - og heller ''småe'' skarv.

Jeg vet jo ikke om det er mulig, men hadde standpunkt vært lenger til høyre og ytterspissen av kaia med skarvene lenger til venstre i bildet slik at de ''så'' inn i bildet, tror jeg komp'et var blitt bedre.

Fin rolig stemning i bildet.

mvh
Knut

ingebjørg fyrileiv g.
Bildet har et nydelig lys med gode farger, og fjellene er meget flotte. Men jeg er enig med Knut angående vinkelen; blikket går litt fort ut nå. Jeg får også et inntrykk av at bildet heller mot høyre, men det kan være at fjellsiden går ut.

vh ingebjørg
Odd Tore S.
Motiv med innholdmessige kontraster, nydelig lys.
Jeg synes ikke dette er pent, men interessant er det:
Imponerende natur.
Firkantet brygge med gjenntatte runde former. Verdt et næremer studie i seg selv.
Totalt uinteresserte skarv, enda de blir fotografert med Canon EF 70-200 2,8L IS USM. Hmmm, nå henfalt jeg nok til fotografens ønsketenkning et øyeblikk.
Og, som plommen i øyet, holmen som flyter for seg selv i lufta midt i bildet.
Jeg liker dette fordi det ser ut som skulle vært et tradisjonelt naturbilde, men det bryter med de fleste forestillinger om hvordan slike bør være.
Odd Tore
kåre l.
Personlig så synes jeg at skarvene ble for anonyme i forhold til tittelen på bildet :-)
Den kaia tiltaler meg veldig derimot...
Thorbjørn R.
Takk for konstruktive kommentarer.

Det fremstår nå for meg som klart at valget av tittel på bildet ble uheldig. Tittelen gir, naturlig nok, signaler om at det er skarvene som er det sentrale her. Slik jeg ser det er hovedmotivet her selve kaien og det mønsteret det skaper mot havet. Skarvene er en del av bildet, ja - men de spiller en mer perifer rolle, på samme måte som fjellene i bakgrunnen og den ''flytende'' holmen. Her burde jeg åpenbart ha droppet tittelen isteden for å ''tvinge'' betrakteren på leting etter den mer perifere skarven. Odd Tore og Kåre ''finner'' dóg likevel kaien.

For øvrig er det interssant å lese de forskjellige reaksjonene på mine konvensjonsbrudd. Jeg er ikke blant de som bryter disse ''reglene'' bare for å gjøre det - det er ikke uten grunn at de er blitt til. Men i gitte tilfeller funker det like bra - og kanskje også bedre - om man går litt på tvers av konvensjonene. Skarvene ser ut av bildet ja, men jeg mener det lar seg forsvare ettersom de er såpass perifere. Jeg synes dessuten at dette blir mer naturlig enn at de skulle se innover kaien.

Jeg lar også horisonten gå omtrent midt i bildet. Dette mener jeg fungerer her fordi kaien danner en ny horisontaldeling ikke langt nedenfor.

Tom R.
Titelen på bilde er nok ikke helt passende med skjenerer ikke meg, det er jo bilde man skal se på. Likte godt stemningen her, men ville ha dempet lyset litt.

Har nesten det samme bilde som du kan se her.bilde nr. 108709

Tom:)
Avsluttet .
Hei syntes bildet var veldig bra, skarven syntes jeg fremstår meget bra, hadde det kun vært en, hadde denne vært annonym, men når det er tre vekker de interesse.
Nydelig lys og en flott natur.

Veldig bra dette..

Rune
Svenn H.
Ersfjorden kan brukes til så mangt når det gjelder fotografering :-) Flott blåtone i bildet som virkelig fremhever den nordnorske skumringstimen. Skal jeg utsette noe på bildet er det at kaia blir litt for stor og dominerende og at skarvene ikke er i det gyldne snitt.

Mvh, Svenn
Knut H.
Hei Thorbjørn.
Et nydelig lys med gode fargetoner i et
vakkert bilde av flott natur.Hadde beskjert
nedre del av brygga da kommer den flotte
naturen til sin rett.Skarvene fremmer bilde
på en god måte.
Mvh Knut
Stian A.
Heisann! Flott motiv og fine farger. For å sette fingeren på noe hadde det kanskje vært bedre om du hadde senket deg bitte litt, da hadde du kun fått med plankene i brygga og pålene, ikke snøen imellom. Er litt usikker også, ser veldig bra ut slik det er!

Keep up the good work.
Hilsen Stian Aaltvedt
Ole-Kristian T.
Hei Thorbjørn! Takk for kommentar på et av mine (midre vellykkede) bilder :) Jeg liker dette bildet, og synes kommentarene du har fått er interessante. Mine tanker om komposisjonen går vel litt i retning av Knut L. sine: Jeg savner litt mer vannflate rett og slett, og ser for meg at forgrunnen kunne vært dratt litt til venstre, eller om du hadde et noe høyere kamerastandpunkt. Skarvene synes jeg er fine, de danner en artig gruppe der de ser ut til å ha fått øye på noe interessant. Brygga er veldig dekorativ i seg selv, og det er nesten så du har to bilder i bildet her synes jeg :)
Anne-Lise S.
Lekkert lys og fine farger her. Artig med skarven og fine linjer i brygga, men kanskje er det litt mye av den i nedre del slik at den blir for dominant?

Anne-Lise
Avsluttet .
Hei!

Et flott motiv du har fanget her, utrolig flotte omgivelser og lys også. Fint utført.

Med vennlig hilsen Jon Martin
Inger Anne Maritsdotter V.
Her er det miljøet rundt og det stemningsfulle lyset som fascinerer meg.
Fint formidlet.

Inger Anne
Eva Marie P.
Flott lys og nydelige farver:)
Fantastisk natur der oppe. Stilig med det lille berget som ''henger'' mellom disse to svære fjellene.Skarvene sitter så fint og gir bildet en god steming.
-epl
Are-Martin S.
Jeg er enig med de som ville pekt kameraet litt mer mot høyre. Resten av fjellrekka (som er utenfor bildet) er helt fantatisk, men Skamtinden er jo ikke så verst fotogen. Du har også fått frem et flott nordnorsk vinterlys. Kaldt og klart.
anne g.
hei thorbjørn!mange flottew bilder du har! dette var bare superflott! mvh anne
Thorbjørn R.
Mange takk for ytterligere kommentarer. Jeg dro egentlig til Ersfjorden for å ta nordlysbilder denne ettermiddagen, men var litt tidlig ute. Mens jeg ventet på at det skulle mørkne, ble jeg oppmerksom på skarvene og mønstret på kaien. Jeg synes dette ble en brukbar erstatning for nordlyset som aldri viste seg denne kvelden.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu