Kom, kyra
Maur som forbereder melking av bladlus. Se også bilde nr. 251053
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger468
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273800} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Odd E. k.

Hei Ann!

Et nydelig innslag fra macroverden. Flott fanget der mauren er i ferd med å lokke og det å melke bladlusene. Liker godt lyset her, noe som frembringer flotte varme farger. Mauren har en fin skarphet skarp, men savner noen skarphet (eller mer i fokus) på bladlusene. Liker godt fotovinkelen, men skarpheten avtok sikkert noe på grunn av den lange avstanden til bladlusene. Flott bakgrunn som fint fremhever det som foregår på kvisten. Fin stemning i bildet Ann!

Ha en fin macrodag!

Mvh

Odd E.
Wenche J.

Hei Ann
Et flott makrobilde som forteller sin historie:) Skarpt med et godt lys som får frem de fine fargene meget bra. Jeg liker bakgrunnen oppe bedre enn den nede. Tror jeg hadde forandret på den ''gule'' delen nede. Ellers et spennende bilde:)
Mvh Wenche
Avsluttet .

For liten dybdeskarphet/feil plassert skarphetsplan i forhold til motivet, slik jeg ser det. Ville ventet til mauren var plassert mer parallelt med kvisten, slik at også flere av lusene kom i fokus. Flott lys bakgrunn, men et rart fargeskille på undersiden.

Inge
Geir Arne M.


Ann , dette synes jeg er bra .. meget bra ...både diagonalen på kvisten , bakgrunnen og den røde bladstilken. I tillegg er krypa skarpe.

BRA

mvh geir
Tore B.

Hei Ann, dette var et bra macrobilde og -motiv. Jeg har noe småtteri å pirke på, men det har jeg glemt :-)
Bente K.

Et herlig situasjonsbilde. Skarpheten på disse småkrypene er ganske brukbar , særlig med tanke på hvor små de er.
Godt gjort å finne dette motivet synes jeg, du må ha et godt syn når du ferdes ute.
Hilsen Bente
Odd Tore S.

Her har du vel fanget en aktiv kombinasjon av budeia og den gode hyrde. På morelltreet vårt nøyer ikke disse seg med å melke, de forsvarer kveget sitt mot små og store fiender også, så kveget blir ekstra mange og ekstra sukkerseige.
Bra sett, teknisk vanskelig, og du har vel kommet sånn 90 % i mål. De siste prosentene kunne kanskje blitt hentet inn om mauren hadde plassert bakkroppen oppe på kvisten, slik at fokusplanet kunne forskyves litt bakover så flere bladlus ble skarpe. Men dette er vanskelig nok om man ikke skal ha med levende aktører i bildet og ta bildet i friluft.
Kunne du mettet fargene litt mer og samtidig holdt igjen (og vel så det) grønnfargen?
Odd Tore
Ann F.

Takk for tilbakemeldinger, meninger og ''kritikk''.
Jeg er nok selv også egentlig klar over at dette ikke er et 100 %-bilde, men vurderte det som bra nok til å kunne vekke interesse, til å publiseres, og til å gi litt lærdom og vekke nysgjerrighet om ett av naturens mange undre. Som jeg ser som ett av målene med mine naturbilder.
Mer DOF ville betinget skarpere lys, og også da et i mine øyne dårligere bilde.
Fargediskusjonen tar jeg til etterretning, det ble kanskje vel mye under kvisten, men ikke over.

mvh Ann
Kjell Ivar Ø.

Fargerikt og fortellende bilde og en veldig god tittel .
Mvh Kjell ivar
Zett Alexzander E.

Hei.
I mine øyne så er dette bildet det optimale hva man kan få til med maur. Jeg har selv forsøkt å fotografere disse små krypene, men de vil jo ikke stå stille, sukk. Topp bilde.

Hilsen Zett
Inge S.

Hei.
Et artig og fint motiv der mauren kommer fint frem. Vet hvor vanskelig
dette er så dette er bra syns jeg.
Noe grums i rasterovergangen under kvisten er nevnt :-)

Mvh Inge
Steinulf L.

Ikke lett dette, men synes du kommer bra fra dette. Den grå dingsen nede til høyre på kvisten trekker litt mye oppmerksomhet.
Tove Å.

Utrolig å se hvor flotte maur egentlig er :)
Liker godt både komposisjon og farger.
Bra jobba!
Ann F.

Tusen takk også til dere som kommenterte etter mitt tilsvar 5.9.
Maur beveger seg uventet raskt, og jeg er glad i farger. Av og til kan jeg kanskje trekke det litt for langt.
:-o
Det er utrolig fascinerende å betrakte en kvist med maur med bladlus, hvordan det skjer med samhandling maurene mellom, vaktmaur på andre kvister i umiddelbar nærhet, og bladlusmelkere.
Mvh Ann
Sven Tore L.

Synes du har kommet rimelig greit i mål her. Fine farger på maur og en ryddig bakgrunn. Skulle kanskje ønsket meg noe mer dybdeskarphet eller fokuspunktet litt lenger bak. Du har sikkert vært tålmodig og tatt ganske mange bilder for å få noen som blir bra.

Har tatt en god del maur bilder selv. Ja, de flytter seg veldig raskt i varmen. Men prøv en dag det er litt kjølig i luften. Da skal du se de beveger seg mye tregere. Og det blir ganske mye lettere å fange et motiv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu