Maur som melker bladlus
Mye fascinerende foregår i buskene bare man ser etter
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-08-07 13:29:18
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeRAW, 400 ISO
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_204024} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ole Walter S.

Stilig!! Har etterhvert kommet veldig tett på slike små KRYP, de er motbydelige når de prøver å irritere deg mest mulig. Dette var et artig og fargeriktig bilde. Skarpt og fint. Fascineres veldig av fargene du har fått både i bakgrunnnen og på den ene grenen/stilken.

Ole Walter
Odd Tore S.

Joda, dette er en kjent, men ikke kjær, aktivitet, som bedrives i stor stil i hagen, særlig i morelltreet.
Det som undrer meg er at du har bare én lus på bildet. Det må skyldes tørken.
Spennende kryp, og tendens til framhaldssoge her. Som kommentert til det kjedsommelig skulle jeg ønsket mer dybdeskarphet her, i og med at jeg synes det kunstneriske uttrykket av delvis uskarpe bladlus og maur ikke er helt åpenbart.
Disse er vel ikke slike sprintere at 1/400 er nødvendig? Og, i så fall, skulle jeg nok klare å leve med noen bevegelsesuskarpe maurben eller antenner.
Når det er sagt, må jeg si at jeg snart blir grønn av misunnelse over de som har skikkelig makro, og det er ikke pent.
I går tilbragte jeg kvelden med motivet edderkopp i solnedgang med lånt 50 mm makro. Da jeg endelig fikk den (en av mange, fordi jeg hele tiden skremte de med å komme for nær) i søkeren og i tilnærmet fokus samtidig, var solnedgangen over!
Burde passet som tema for en sang av Knudvigsen og Ludvigsen.
Odd Tore
Kjell Sigurd S.

Ja det gjelder å ha øynene med seg nå om dagen med så mye spennende som foregår i buskaset. Liker utsnittet og bruk av dybdeskarphet her. Du har satt fokus på essensen i bildet nettopp ved bruk av smal dybdeskarphet. Fine naturlige farger. Komposisjonen er enkel og fin. Perfekt bakgrunn. Tommelen i været hos meg med andre ord.

Kjell S
Steinulf L.

Du har fokus på det vesentlige, og et utsnitt som får med det 'omliggende' miljø. Fint bilde.
John S.

Slike bilder drømmer jeg bare om å ta. Supert.

John
Tore B.

Hei, versjon 2 for meg. Artig liten historie med våre små venner. Personlig ville jeg nok ha masket bildet inn litt fra begge sider, mest fra venstre (du kjenner lusa på gangen? :-)
Bakgrunnsfargen kler bildet.
Ann F.

Tusen takk for positive kommentarer! De gjør at ryggen føles allerede bedre etter øvelsen med å stå bøyd for å få objektivets vinkel til å stemme med maurene. Og det var IKKE i øyenhøyde!
:-)

Av en eller annen grunn, forsvant teksten jeg mente å legge inn under V2, det skulle stå noe slik som som at det er samme gruppe maur og samme bladlus et par-tre sekunder etterpå, du ser ''melke''-dråpen klarere.

OTS: en gruppe med bare én bladlus ble valgt bevisst, det var lettere å få frem handlingen da. Og maur er så jæ.... raske, så 1/400 sek. var nødvendig, ja.

John S.: Ikke nøy deg med å drømme, du har samme objektiv, ut og lek. Husk stativ og snorutløser, og ved 105 mm bør du ikke bruke større forstørrelsesgrad enn 1:2, du kommer så nær at de forstyrres ellers, og de er så raske at du er vrient å få fokus i det hele tatt. Jeg drev på 3 kvelder, 10-20 bilder av ca. 200 er +/- OK, resten er uskarpe maur i ørten varianter.

Mvh Ann

Gro K.

Hei Ann.
Artig situasjon, og flott dokumentert. Sånt som dette foregår jo rundt oss på alle kanter, både på land og i by. men ikke alle registrerer sånt, langt mindre fotograferer det. Honnør til deg.
Er ikke enig med Odd Tore i at du burde brukt mindre blender. Det er bedre med noen uskarpe maur enn en altfor detaljert bakgrunn.( men jeg antar at det OGSÅ var nødvendig med 1/400 s., for maur er raske i bevegelsene, og det merkes ekstra god når utsnittet er så lite som her).
Her er bakgrunnen akkurat så soft som den bør være.
Liker den lille antydningen av et blad oppe i v. hjørne på vers. 1, så derfor vil jeg ikke anbefale masking på den siden, men kanskje litt på h. side ? Men det gjelder jo bare for versjon 1. Liker ellers v.2 bedre på grunn av den fine skarpe ''melkedråpen''.
Hilsen Gro.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu