Gjennomtrekk
''Kaffidoktorhytta'' i gjennomsyn:
Inn gjennom restene av inngangsdøra, ut gjennom vinduet i bilde nr. 280656 .
Vinduet har neppe ramlet ut av seg selv, men siden gulvet var pillråttent, var det ikke sundt å undersøke nærmere.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-03 19:03:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-01-07 20:07:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger577
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_231568} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Bente K.
Veldig stemningsfullt med lyset som kommer gjennom det ruglete glasset. Gamle vinduene gir spennende lysbrytning. At det høyre vinduet var borte ble en fin kontrast.
Det som henger i høyre vinduskarm ville jeg nok fjernet, det tiltrekker ihverfall min oppmerksomhet mer enn solnedgangsstemningen.
Til slutt vil jeg ønske deg et riktig godt nytt fotoår Odd Tore.
mvh Bente
Kenneth K.
Dette var et stemningsfylt bilde. Litt skrekk stemning. Fine detaljer du har fått fram i vinduet. Jeg likte at lyset lyste bortover mot og på gardinen. Meget bra. Fin komposisjon og. Fint bilde.

mvh Kenneth
Stine J.
Hei

Denne versjonen likte jeg best i s/hv fordi det i fargeversjonen er så mye som slåss om oppmerksomheten. Gardinen en fin detalj.

mvh Stine
Inger-Lise S.
To flotte bilder! Kreativt, spennende og med farger som virkelig kler motivet.
Som du skjønner, liker jeg best v#1, selv om også v#2 ble flott.
Et annerledes bilde,-Bra! Og et bilde jeg har sansen for,som underteksten:)

Inger-Lise
Stig Børre E.
Hei og godt nytt år.
Bildet er absolutt annerledes og som vanlig er du en flink skribent
og fyller inn litt informasjon om motivet. Sliter med å få den store opplevelsen av dette.
- bildet blir alt for mørkt og gjengrodd på min skjerm. Komposisjonen er jeg også veldig usikker på. Beklager surmaga nyttårshilsen... :-)

StigB
Erik J.
Kaffidoktor gir meg mange assosiasjoner, og noen går også i litt råtten retning. Jeg lurer på hva som henger til høyre, men enten det er en potetsekk eller det er kvinneundertøy så passer det til temaet.
Jeg likte dette vinduet mye bedre enn ditt forrige, spesielt liker jeg s/h varianten. Forøvrig er det alltid interessant å lese det du skriver.
Odd Tore S.
Takk for kommentarer som går i nokså forskjellige retninger!
Min hensikt her var ikke å lage et pent bilde, men en heller dyster ramme preget av forfall om restene av solnedgangen.
Langtkommet forfall:
Vinduet med skittent glass av krisekvalitet, litt grønnskjær fra lav/mose sammen, koblet med hullet etter vinduet som hadde blitt fjernet (med vold?) og en trøtt flagrende og småmuggen gardin.
Litt HJ Haarseth setting, særlig s/h versjonen.
s/h var problematisk, den var mye mørkere i PS. v2 er tredje og mørkeste versjon av de jeg laget, men fortsatt ikke helt slik jeg ønsket den. Har ikke opplevd noe slikt med s/h før.
Odd Tore
ingeborg w.
Farger må det være her, den varme gule mot det kalde blå og den svake grønne. Jeg liker dette bedre enn ditt forrige. Her kommer forfallet bedre fram, med knuste ruter, grønn mose, fillete gardiner og møkkete vinduer.
Espen A. I.
Dette likte jeg svært godt. Fargene som beskriver en slags sinnstemning hos fotografen gir meg et bra inntrykk av bildet. Farvene sitter godt, også komposisjonen, uten farger = dårlig, ikke den samme stemninga og på langt nært like spennende. Kunne kanskje tenkt meg noe mer av interessepunkt i de svarte områdene.

mvh Espen
Jan Frode A.
Ser at du har beveget deg innomhus her. Bildet fenger meg nok ikke i den grad som det forrige fra denne hytta. Men sett i sammenheng, så blir det en fin skildring av forfall og noe som en gang var. Liker best fargeversjonen, da denne framhever lyset og gløden, samtidig som den yter mere rettferd angående detaljer i og rundt vindusposten.

mvh Jan Frode
Øyvind A.
Det er jo unektelig en viss stemning her. Men jeg synes det var mer snert over det forrige. Her blir det litt stivt, med karmer og sprosser som i større grad følger bildekanten. Fargeversjonen blir også i overkant tom nede. Men s/h varianten viser jo at det finnes mer detaljer der, så det kunne vel være et alternativ å jobbe fram noe mer fra nedre del av fargebildet. Jeg tror bildet tjener på det.
Ø.
Odd Tore S.
Takker for flere synspunkter!
Jo, jeg skulle gjerne fått fram flere detaljer i nedkant i fargeversjonen, særlig fugleredet som ligger i vinduskarmen.
Detaljene ligger i fila, problemet er fargestøy.
Jeg skal se på saken en gang til. Ikke særlig tilfredsstillende å legge ut et bilde hvor mørke partier er fulle av røde og grønne flekker, som blir til uregelmessige blokker ved .jpg-komprimering.
Bildet er forresten tatt tvers gjennom hytta, med kameraet mot restene av karmen til inngangsdøra. Mulig at det kan være flere spennende detaljer innendørs som kan utforskes en overskyet sommerdag, nå var det for mørkt. Jeg tar ikke sjansen på å trå på det pillråtne gulvet.
Odd Tore
Øyvind A.
Ok, da ville jeg satset på s/h versjonen, den er slett ikke ille. Ellers så ligger vel motivet der og venter på nye eksponeringer...?
Ø.
Ivar B.
Det blir absolutt fargeversjonen for meg her. En varm stemning kombinert med kalde toner i det falleferdige huset. Litt mystsik, nesten litt skummel stemning over det hele. Mvh Ivar.
Arne S.
Flatene med strukturer har en visuell appell. Like så den blå greia til høyre. Men jeg sliter litt med helheten og budskapet.
Torbjørn K.
Jeg liker dette best i farger, spesielt det blå til høyre. Fint lys og bra med de skarpe strukturene til venstre som viser at dette ikke er noe nymotens vindu. Jeg liker bildet godt, men det er litt vanskelig å sette ord på hvorfor. Kanskje det er litt fordi ting ikke er helt åpenbart, og at man må ''lete litt'' for å se noe.

Torbjørn.
Nils G.
Gjennomtrekk, rått, fuktig, dunkelt og dystert. Jammen er jeg glad jeg ikke bor der.
Jeg ser en skildring av noe gammelt og forlatt. Men jeg har nok litt problemer med å se fortellingen.
For meg er det litt vel mye kontrast, jeg savner konturene av flere dystre detaljer. Derfor synes jeg nok best om versjon 2 selv om jeg er tilhenger av farger.

Nils
Ann T.
Jeg blir trist og litt deprimert av å se på dette bilde - men det er muligens det du ønsket å formidle her? Særlig med V2. Det er fine detaljeri bildet som fanger interessen og for meg fungere begge versjoner bra på hver sin måte. Stemningsfullt og anderledes. Bra!

Mvh. Ann
Odd Tore S.
Takk for flere tilbakemeldinger!
Har lagt ut v3 hvor vinduskarmer og rammer er lysnet opp så langt fargestøy tillater.
Ann,
det var ikke meningen at du skulle bli trist og deppa av bildet. Men motivet er trist og litt typisk. Det er en rekke slike ganske små og enkle ''kaffidoktorhytter'' på kanten av skrentene på Køllen, vedlikeholdet er nokså begrenset, forsiktig sagt, og det kan gå mot slutten for disse bynære hyttene.
Slik er det også i andre bynære deler av Nordmarka. Kommunene legger ganske strenge restriksjoner på hytter i marka, det kan være bra, men kan også bli overdrevet. Rydninger og stier gror igjen, plasser faller sammen.
Odd Tore
Ann F.
V1 for min del.
hvorfor? Det forteller en historie, du aner knapt hva som henger til høyre - et forkle, en ødelagt gardin?, lyset speiler seg fint langs sprossene.
Det gjør forsåvidt og sv/hv-utgaven, men i mitt sinn henger fargene sammen med tolkningen i dette tilfellet, kveldsskumring er blå, og den er tilstede både på en ene og den andre måten.
Men jeg er sikker på at dette er et bilde som er veldig skjerm- og utskriftsavhengig, blir det for mørkt så detaljene ikke kan anes blir det bare en dårlig forsøk, nå inneholder det en historie du må lete etter og finne selv, der den anes i skyggene.
På en annen skjerm kan kanskje V1 være for mørk. Eller V3 for lys.

mvh Ann
Odd Tore S.
Ann,
Dette bildet er nok svært avhengig av skjermen. v3 er på grensen til å være for lys på PS-skjermen, men er bra på denne. Her er heller ikke fargestøyen synlig.
Bildet er eksponert for å unngå utbrenning i høylysene. Da blir resten mørkt, og så er fargestøyen der med en gang man lysner opp de mørke områdene. Gråvær hadde nok vært bedre for inventaret, men ikke for hensikten med bildet.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu