Reisen mot solnedgangen
Da Ronald Reagan forsto at han hadde fått Alzheimers, sa han at nå hadde han begynt rittet mot solnedgangen. Han har nådd fram nå.
Disse ordene slo meg da vi fant denne ''kaffidoktorhytta'' på Krokskauen.
Taket delvis i nedfall, gulvet råttent. Restene ble nærmest holdt oppe av murt pipe og brannmur.
Mot veggen lente trett seg et vindu, som forlengst hadde gitt opp den oppgave det var tiltenkt. Og i det speilte restene av solnedgangen seg.
Bildet inngår i albumet Turorientering for alle, også fotografer - Turorientering er tingen for deg som liker å komme deg ut i naturen og bli kjent på nye steder. Typisk familieaktivitet, og tempoet velger du selv. Gode muligheter for den fotointeresserte til å oppdage nye motiver, både landskap og dyr.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Canon EF-S 17-85 mm IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger650
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_230224} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
Steinulf L.
Stillferdig reise mot solnedgangen med adskillig patina. Litt kornete, men det kler bildet.
Avsluttet .
Et bilde som umiddelbart skaper tanker og assosiasjoner i mitt hode. Spennende at du her gjør noe litt annerledes ut av din fjellmiljø-fotografering. Den fargemessig brennende speilingen av solnedgangen er jo hele greia her. Med underteksten får bildet en nærmest skremmende dobbel bunn. Virkelig bra og helt i min smak dette. Et bilde med innhold.
Torild H.
Utrulig fin tekstur du har fått til, og vises her på rammen, denne rammen har nok vært malt en del ganger gjennom årenes løp. (Spesielt på topprammen minner om når lut eller malingfjerner blir påført, malinglag på malinglag bobler opp, etterhvert)
Syns det er bra at du har kuttet inn litt på toppen av rammen, som sammen med skråstillinga gjør dette bildet med rette linjer mindre ustatisk.
Fin tekst lar seg lett relatere til bildet. Effektfull kontrast i farger, solilden innrammet av den kalde, blå rammen.
Mvh Torild
Torbjørn K.
Dette bildet får en ro i skjela å se på. Jeg synes du lykkes bra med plasseringa av vinduet i bildet. Det virker så tilfeldig og enkelt, men jeg tror nok at det ligger en del mer arbeid bak. Fargene gjør mye for dette bildet, de varme fargene i glasset er fine, men jeg liker spesielt det rød-magenta skjæret i øverste delen av vinduskarmen. Dette likte jeg godt, Odd Tore!

Torbjørn
Kjell Sigurd S.
Dette synes jeg var veldig fint! Det mørke, som med små fargeklatter rammer inn en vakker solnedgang ble det noe malerisk over. Tilten av vinduet skaper nødvendig spenning. Likte det veldig godt.

Kjell S
Espen A. I.
Absolutt pent, stemningsfylt og spennende utsnitt. Liker det svært godt for å være helt ærlig - er svak for solnedganglys reflektert i andre objekter.

mvh Espen
Øyvind A.
Her overlater du tilstrekkelig mye til betrakteren, slik at en kan bli sittende å se på det en god stund. Jeg liker tilnærmingen til motivet - enkelt, men samtidig også litt abstrakt og utydelig. Selvfølgelig fint med speilingen i glasset, men også lyset på vindusramma fenger.
Ø.
Hans Jacob H.
Fin kombinasjon mellom konkret og abstrakt, eller skarpt og uskarpt er vel bedre uttrykt. Fine glødende farger og likte også detaljen med vindushaspen. Er ikke sikker på om utsnittet fungerer 100%, det virker litt ubalansert. Kanskje litt mer av veggen på en av sidene hadde hjulpet, for å få litt tyngde i komposisjonen.
Odd Tore S.
Takk for kommentarene!
For meg var vinduet og vindusrammen mer interessant enn selve solnedgangen, det styrte valget av fokus og dybdeskarphet.
Vinduet står helt mot enden av en vegg, og til høyre er det rot. Jeg rører av prinsipp ikke slike saker som er i fritt forfall, de skal få dø i fred. Det setter naturligvis noen begrensninger mht vinkling og komp.
Odd Tore
Jan Frode A.
Det som fenger meg i dette bildet, er struktur med detaljer og fargenyanser i vindusramma. Dette sammen med et spennende utsnitt (bortsett fra et kanskje noe uheldig kutt av øvre venstrehjørnet), skaper liv i bildet. Lyset bryter opp i flata på en fin måte, og gir et godt helhetslig inntrykk. Mystikk er der i massevis, jeg tar meg selv i å lete etter et ansikt innforbi glassruta.

mvh Jan Frode
Tom A. T.
Fint bilde som gir rom for egne betraktninger og man kan fort begynne å fable om hvordan det står til med resten av bygningen. Sånn sett kunne jeg gjerne vært foruten din egen beskrivelse av akkurat det, det ville jeg helst fått lov til å tenke ut selv ;o).. Solnedgangen som speiles i ruta er et element som gir fortellingen et ekstra løft.
mvh Tom T
Arne S.
Symbolsk og effektfullt. Fargene på vindusramma er likevel litt i sterkeste laget.
ingeborg w.
Forfall og lys, mye å tenke på... Jeg tror ikke jeg er i det humøret idag, så dette er nok et bilde jeg blir fort ferdig med. Selv om det er lekre farger og dette skal være en tid for ettertanke.
Stine J.
Her har du fått mye ut av lite. Lyset som skinner i rutene ser ut som brann og lyset på rammen gir fin glød. Du er kreativ som ser symbolikken du presenterer i teksten, jeg hadde neppe kommet på de tankene selv. Men når jeg leser teksten din, så ser jeg det. Bra!

mvh Stine
Ann F.
Bortsett fra snaukuttet oppe i ordvest, er det mye bra her. Vanskelig å få orden på eksponeringen med disse kontrastene, en liten oppletting av mellomtonene kanskje? Hvis du ikke har mer å gå på oppover mot nordvest, ville jeg gått enda en tanke mer nedover for å få det til å virke mer balansert.

Mvh Ann
Odd Tore S.
Takk for flere kommentarer!
Vindusramma er tydeligvis av noe som er nær tyrived, feit og glinsende rødbrun i områder hvor malingen har festet seg dårlig. Selv om slik ved knapt råtner, har malekosten hatt det travelt, mest med nyanser av blått. Kveldssola demper ikke akkurat fargen her.
Snaukuttet i nordvest (faktisk i virkeligheten også) skyldes at fotografen ikke er kombinert slangemenneske og balansekunstner. Her måtte man stole på IS, stativ var det ikke tid til, og kameravinkel i forhold til speilingen var gitt. Ikke mer å gå på her, og mer kutt ville også betydd mindre vegg, og den er det lite nok av som det er. Jeg er helt enig i at det ble for snaut her, men ikke så snaut at jeg ville la være å legge ut bildet.
Odd Tore
Ole E.
Dette bildet traff godt. Nydelig samspill mellom ramme og refleksjonene i vinduet. Godt sett, og god utnyttelse av motivet. Godt nyttår!
Fred S.
Kaffidoktorhytte, du, det var ikke dårlig, tro hva som har blitt bedrevet der ? Kanskje det er en gylden eim av konjakk som henger igjen bak vinduet, eller
det gikk vel muligens helst på mindre edle dråper.
Her i Overhalla har vi et lite ''fjell'' som heter Brennvinshaugen, står til og med på gamle kart; har ofte spekulert på opprinnelsen til det navnet.
Bildet ja: Skråstillingen får du ta ansvaret for selv, men jeg går ut i fra at den ikke har sammenheng med for mange kaffedoktorer innabords. Ganske så spesielt ble det; trangt er utsnittet, men gløden er jo fin , og jeg har sans for fargene i den medtatte vindusrammen. Og utsnittet ? Er litt trangt, da, og normalt er ikke det likt deg, men hvorfor ikke.

vh fred
Ivar B.
Et bilde som formidler ro hos meg. Synes dette var godt å betrakte. Symbolsk med solnedgangen over noe som går mot sin ende. Jeg plages ikke av det noe stramme utsnittet. Kvadratisk utsnitt kler motivet godt. Bra! Mvh Ivar.
Rolf J.
Godt sett og fint vist. Et herlig bilde som viser noe vakkert midt i forfallet.
Her er allerede sagt så mye rosende om dette at mine ord ville måtte bli en gjentagelse av noe som allerede er skrevet, så jeg henger meg på Torbjørn Kjørlaugs ord.

Godt Nytt År

Rolf
Bergliot E.
Veldi bra dette. Et flott bilde med et spennede utstnitt. Teksten passet så utrolig godt til bildet.

Godt Fotoår til deg!

Bergliot:)
Kenneth K.
Meget bra syns jeg dtte her er. Litt anerledes bilde av solnedgang.. Dette likte jeg. Angående kornete så kler det bilde veldi at det er kornete. Beget kunsterisk dette her. Bra!

mvh Kenneth
Stig Børre E.
Har sansen for dette. Vellykket utsnitt og flotte toner.

Godt nytt år - og takk for fine bidrag i form av inspirerende bilder og konstruktive og ærlige kommentarer!

StigB
Ketil K.
Stillferdig, med patina - absolutt.
Jeg er enig med deg i det om turorientering. Holder på med Kjentmannsmerket for 8. gangen tror jeg det blir på 16. året. I høst har det jo vært helt spesielt i vinterskogen - uten snø. Så planlagte skiposter må tas til fots. Mange har fast søndagsrute rundt Songsvann, da synes jeg det er bedre å utforske nye steder fra tur til tur og slippå gå i kø. Det gir mange nye opplevelser og også gjerne noen fotomuligheter.
ingebjørg fyrileiv g.
Rittet mot solnedgangen.. En fin måte å si det på. Og solnedgangen kommer godt frem i dette slitte vinduet. Det er nesten så man ser en varme på innsiden og kulden utenfor og tenker man slik, passer jo det også godt. Skråstillingen er godkjent fra min side, men jeg savner mer luft over. Spennende lek med farger og lys. Teksten er også veldig god.

Godt nyttår til deg, Odd Tore. Takk for gode tilbakemeldinger og brukbar hjelp det året som har gått.

Hilsen Ingebjørg
Odd Tore S.
Takk for til dere siste også for hyggelige kommentarer, de varmer i en ellers ganske mørk og våt/trist tid.
Dette var rett og slett en happening, vi viste om disse ''kaffidoktorhyttene'' fra før, men var der vel sist i 1994.
Tittelen har nok også med det å gjøre at min far red inn i solnedgangen lenge før Reagan startet sin reise, og den reisen er ikke grei for hverken den som reiser eller omgivelsene.
Odd Tore
Lars-Anders M.
Stilfullt. Liker spesiellt lyset på selve vinduet. Ok.
Mvh
L-A M.
Rune S.
Enkelt og meget flott synes jeg. Liker utsnittet, komposisjonen, fargene, den flotte patinaen og den gode stemningen.

Mvh
Rune S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu