Fisker på Orrestranda
Jeg er ikke alltid like sær i motivvalgene mine som på det forrige bildet (bilde nr. 275947), altså... ;-) Kjører litt standard av og til, hehe.
Bildet inngår i albumet Jæren -
Utstyr
  • Nikon D70s
  • AF-S NIKKOR 18-70mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/135s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger743
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226045} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
øystein S.

Et fint bilde som viser samspillet mellom hav og himmel. Jeg får en følelse av fred når jeg ser fiskeren står der tydelig oppslukt i sine gjøremål.

mvh.ø.s
Avsluttet .

Hei Hege
Er det noe fisk å få der da. Ser for meg en hval som rykker til seg både stang og stativ:)
Jeg synes bilde ditt er veldig bra, tross utbrent himmel som alle må mase om hele tiden.
Hege, himmelen er flott sånn som du har fanget den, i slikt intenst lys sørger solen for å viske ut mye av himmelens farver; overgangen til skylaget er også bra.
Sjøen er som på en vanlig dag ganske normal med små krusninger inn mot sandstranden.
Fiskeren er opptatt med sitt, har en mistanke om at han kanskje ruller seg en røyk:)
Flott bilde med breddeformat og fin inndeling med fiskeren sentralt plassert i bildeflaten.

Synes det er et meget behagelig bilde med ro uten oppskremte farver.

Glemte nesten å nevne det nest viktigste; solens glød i den våte sanden, den gjør utrolig mye for bildets helhetlige inntrykk.

mvh arild
Andreas S.

Heisann!

Et fint motiv dette her. Liker inndelingen mellom forgrunn og himmel samt at fiskere tilfører bildet det lille ekstra. Litt intens himmel fra horisonten og opp til skyene bare, men det er ikke så veldig plagsomt synes jeg:)

Mvh. Andreas D.
Lillian L.

Hei Hege.
Jeg gjør bare dine ord til mine når jeg skal beskrive deg og dine bilder:
''Lykken er å ha evnen til å SE det gode bilde, samt ha kompetanse og utstyr til å kunne lage det''.
Du har alt.
Mvh LillianI.

Hanne S.

Flott bilde, gjør seg absolutt i dette panoramaformatet. Lekre pastellfarger.

-Hanne.
Avsluttet .

Fint bilde Hege hvor lyset som speiler seg i sanden gjør mye for bildet.Ellers et rolig og fint motiv.
Hilsen Tone!
Tone A.

Hei Hege
Eit vakker strandbilde kor fiskaren gir bildet litt liv, der han står i det gyldne beltet av blaut sand. Bølgene er småe og har trekt seg tilbake, men dei er klare til å slå innover mot stranda.
I høgresida er det restar frå ei skummande bølge med meir gyllent lys som bryt med resten av det gyldne sandbeltet. Det er litt gylne tonar også på bølgetoppane nærast stranda.
Fiskaren har visst ein pause og dette avslappa gir ro til bildet. Fin komposisjon med sanden med diagonale spor med diagonalene elles i bildet som gir fin dybde. Her er det typisk regntung novemberhimmel med solnedgangsstonar nederst. Den lyse himmelen over horisonten har bittelitt gyllent, så den plagar ikkje meg heller. Flotte fargar på sjøen og eit flott komponert bilde.
:) Tone
Anne-Lise S.

Motivet kler dette formatet, og fiskeren forteller sin egen historie sammen med havet og himmelen, stranden, lyset, været og fargene. Flott fanget.

Anne-Lise
Hege J.

Takk for mange og fine kommentarer til dere. :-)
Bildet er ikke noe mesterverk, akkurat, men hyggelig at mange likte det. Lyset og stemningen denne kvelden (2. november) var en nytelse å oppleve. Jærstrendene byr på mye både for kropp og sjel, og selvfølgelig også for en fotoentusiast...

Ha en god kveld videre! :-)

mvh Hege
einar e.

Til min store glede ser jeg at området rundt Figgjoelvas utløp er rikt representert denne uværskvelden. Sitter folk inne og nyter stormen mens de venter på bedre vær? ... og bildet er bra, blant annet pga. lys og kontraster
mvh Einar
Avsluttet .

Hei Hege.
Så du hadde lagt inn bildet den 1. desember og kjente ikke igjen værstemningen. Den dagen var jeg jo selv ute og det blåste ''stikker & spann''. Fiskestangen hadde nok ikke stått der da...ler
Men så ser jeg at bildet er fra 2.november, og en nydelig, rolig stemning har du fått festet på minnebrikken. Har ingenting og pirke på, som vanlig kommer du i mål ''upirket'' Ha en fortsatt deilig helg.

vennlig hilsen
Arne
Jan Frode A.

Du har fått fram et flott spill i lys og linjer i bildets forgrunn. Motivet inviterer til noe fredfult avslappende, der fiskeren holder på med sitt, opptatt og oppslukt, som en kontrast mot vind og bølger. Flott plassert i bildeflata, og et element som skaper en handling. Så for min del blir det altså bildet fra nedre bildekanten og mot horisonten, som gir et fint inntrykk.
Desverre er jeg ikke så begeistra for himmelen i dette bildet. Den store lyse flata uten tegning, ødelegger mye av roen slik jeg ser det. Kanskje hadde det vært på plass med et gradert gråfilter her. Et slikt filter har i alle fall jeg gode erfaringer med. Jeg har skrevet litt om det under dette bildet mitt: bilde nr. 263609.

mvh Jan Frode
Fred S.

Hei igjen, Hege, lenge siden sist, og hvem er den flotte dama på profilbildet ?
Pent bilde, kan ikke si annet. Synes det vrimler av Jærbilder her for tiden, og Orrestranda går igjen mye. Må være et eldorado for naturfotografer.
Fint med sollyset reflektert på stranda, himmelen blir imidlertid litt i lyseste laget nederst.

vh fred
Hege J.

Hei og takk til dre siste også. :-)
Jærstrendene er jo et utømmelig eldorado for fotomotiv, noe jeg liker å benytte meg av. For de av dere som enda ikke har tatt turen, er det virkelig verdt en anbefaling, uavhengig av vær. Hver årstid og værtype har sin sjarm. :-)

Det er som vanlig lærerikt og interessant å lese betraktningene til dere alle.
Jeg er med på innvendingene deres, Jan Frode og Fred.

Mvh Hege
Anne Ø.

Et fantastisk lys og farger.
God komp. også.
Kjekt å se bilder fra steder jeg går ofte:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu