Høstkveld
En tidlig høstkveld i mitt eget nærområde. Det er 4. oktober 2006, og høstfargene har så smått begynt å vise seg. Jeg tok en rusletur egentlig for å prøve ut gradert gråfilter som jeg akkurat hadde kjøpt.
Bildet er tatt på frihånd, med gelenderet på ei gangbro som støtte .
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm f3.5~4.5
  • Brennvidde35mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRAW (NEF) ISO 200
  • Nei
  • AnnetCokin gradert gråfilter ND4
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger518
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215114} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Ellen Therese R.

Hei Jan!

Så deilig tekstur i trærne, nesten så det blir malerisk. Flotte jordfarger. Velvalgt komposisjon :-) Forsøkte meg på alternative utsnitt, blant annet et der mesteparten av himmelen var kuttet vekk. Det fungerte også, men din variant passet best.

Hilsen Ellen
Rune S.

Jeg synes dette er et meget fint bilde. Før jeg leste Ellen Thereses kommentar, tenkte jeg faktisk det samme. Hvilken fin tekstur i trærne. Tenkte også på et annet utsnitt mht himmelen. Ofte er det flere løsninger som er like bra, synes jeg.

Mvh
Rune S
Inger Anne Maritsdotter V.

Vakkert og med en poetisk stemning, bra eksponert.

Mvh Inger Anne (hva bruker du et gråfilter til?:)
Bente K.

Fløyelsmyk pastell tenker jeg på her. Er det gråfilteret som gir bildet slike farger? Høstfargene er helt fantastiske her.
Bildet er velkomponert, men selv om himmelen var flott denne oktoberdagen, blir det litt for mye himmel i dette bildet synes jeg.
mvh Bente
Inge S.

Hei.
Nydelig. Rett og slett et vakkert motiv. Det oser fred
og rod over motivet.
Meget bra

Mvh Inge
Avsluttet .

Hei Jan Frode

Vakker natur og en staselig bygning blant flotte ruvende trær. Jeg tror at det nye filteret er en medvirkende årsak til at lyset blir bra både i landskapet og på himmelen. Lurer på om ikke motivet (landskapet) hadde blitt mye mørkere med en lukkertid på 60 og blender 14. Sånt sett funker et gråfilter meget bra, men jeg synes du kunne ha kuttet det øverste av himmelen, den blir litt for mørk i forhold til det andre??

Ellers legger jeg merke til de spesielle skyformasjonene som nesten gjentar seg selv bortetter i bildeflaten, mektig.
Også bra at du har med fjellene i bakgrunnen som er en viktig brikke i bildekomposisjonen.

mvh arild
Arnhild A.

Hei

Behagelig stemning i bildet ditt og vakre farger.

Mvh Arnhild
Stig Børre E.

Sånt filter vil jeg ha!
Satt og funderte over hvordan du hadde fått til den utrolig flotte himmelen.
Bildet er flott komponert og fargene er midt i blink. Syns det er litt trangt i bunn.

StigB
Avsluttet .

Jan Frode...
Et mektig bildet du har fått frem her. Nydelig sammensatte farger i et velkomponert landskap. Fikk litt følelse av engelsk landskap her, manglet bare jegeren med rifle & sitt bytte av rype i sin hånd.
Meget bra bilde, meget bra..

''Arne'
Steinulf L.

Et utsnitt som fungerer svært så bra. Varme fine høstfarger.

Inger Anne: Et gråfilter reduserer lysinnfallet, her bidrar det til at himmelen ikke blir overeksponert.
Avsluttet .

Jeg må bare rette opp litt i min kommentar fra igår om filteret. Jeg sier alt for mye på en feil måte når jeg igrunnen bare skulle si det slik jeg ser at Steinulf forklarer:)
Vel,vel av og til flyr fingrene litt fort over tastaturet akkurat hva som tenkes og så blir det skrevet feil.

mvh arild
Ann T.

Jeg synes at du har fanget et veldig bra stemning i dette bilde. Stillheten og vakkert kvelds lyset. Fine dempet høst farger i trærene. Jeg tror kanskje det er litt for mye himmel for min del, men det er bra likevel. Likte dette.
Mvh. Ann
Tone A.

Hei
Eit vakkert haustbilde med eit malerisk uttrykk og flotte fargar. Trea har fin tekstur og bare litt av trea har haustfargar, som gir ein fin kontrast til alle dei grøntona trea. Der er også haustfargar i marka i forgrunnen som forsterkar fargane i trea. Den gråtona bygningen ligg flott plassert mest gøymt i alle trea i forgrunnen. Himmelen er nydeleg med sine rosatona skyer, som gir bildet eit luftig drag med sine formasjonar mot den blåtona himmelen bak. Skyene og trea gir bildet eit mjukt uttrykk. Himmelen må vera så stor pga at den gjer mykje for bildet.
Gradert gråfilter har eg bestilt 3 gonger nå, og dette er eit vakkert bilde som viser kva ein kan bruka det til.
:) Tone
Avsluttet .

Høsten har mange ansikter - ikke bare fjell og skog i høstdrakt. Høststemningen som du formidler her gir meg en klar fornemmelse av at vinteren er rundt hjørnet. Komposisjoner kan du godt og dette er intet unntak. Eller fine detaljer og fin inndeling av bildeflaten.

MvhJRH
Avsluttet .

Flott bilde med fine farger og herlige skyer.
Hilsen Tone!
Torbjørn K.

Er dette tatt i Brøset-området i Trondheim kanskje? I såfall har jeg bodd på hybel ikke så langt der i fra, for et par år siden. Synes fargene og toneforløpet ble veldig bra, og så uttrykker bildet en veldig fin ro. Får egentlig følelsen av at det har vært omtrent blikkstille, selv om skyene indikerer at det er veldig kraftig vind høyt oppe.

Torbjørn
Roger S.

Vakker stemning, med myke fargetoner.
Fint komponenert, men jeg tror jeg ville ha kuttet noe i toppen.
Jan Frode A.

Hei hei og takk for kommentarer og synspunkter :-)

Interessant å lese delte meninger om utsnittet, dvs. den høye himmelen. Selv er jeg fasinert av det spillet en ofte ser i form av skyer, lys og fargevalører på himmelen. I de rette øyeblikkene, bidrar disse til en helhetslig visuell opplevelse. Her syntes jeg for min del at skyer og lys bidrar til å male landskapet under, da spesielt med tanke på høstfarger. Føler at utsnittet må være som det er her.

Ang. gråfilter så nevner Steinulf det aller viktigste. Selv kan jeg føye til at gradtert gråfilter som jeg har brukt, brukes til å holde igjen lyset på himmelen. dvs. dempe dette slik at en får fram kontraster uten utbrente partier, samtidig som f.eks. landskapet under himmelen ikke gror igjen (blir undereksponert i forhold til lys himmel).
Dette filteret fra Cokin, er egentlig bare ei firkanta glassplate, helt klart glass nederst, men som på midten går over i en nøytral gråtone. Filterer brukes i en spesiell filterholder, og kan skyves opp og ned, altså tilpasse selv hvor du vil la overgangen starte. Mere info på denne siden: www.cokin.com

Torbjørn: Helt riktig, dette er fra Brøset. Bildet ble tatt fra gang- og sykkelbroa over omkjøringsveien E6, fra Angelltrøa til Brøset. Bygningen på bildet er nok bedre kjent som Reitgjerdet.

mvh Jan Frode






ingeborg w.

Hm, synd jula er over. Ellers ville jeg ønsket meg et slikt filter. Jeg skal dog ikke klage. Julenissen har vært snill i år. Koster det ikke for mye kjøper jeg et sånt filter selv. Høy himmel er greit når den er så pen som her. Jeg liker den koselige forgrunnen med de varme høstfargene mot pastellhimmelen.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu