Fine art

Hvorfor er det ikke mer fokus på fine art fotografering i Norge?
Kjære fotovenner!

Etter snart fire år på min vei i fine art verden har jeg ofte lurt på hvorfor det ikke er mer fokus på og interesse for fine art fotografering i Norge. I det store utland er fine art stort. Det er utrolig spennende å følge med i utviklingen som skjer, hvor det ikke er noen grenser for kreativitet. Den grensen er det eventuelt du selv som setter. For meg er fine art og fotokunst så utrolig mye mer enn redigering. Redigering er ofte det jeg bruker minst tid på.

Det er en fantastisk og evig reise i fotograferingens verden. Det er mye planlegging, mye fotografering, drømmer, kreativt arbeid, komponering og redigering. Er vi litt uerfaren på området? Er vi redde for kritikk? Godtar vi ikke at fotografering også kan være kunst? Dette er spørsmål jeg stiller meg når jeg ser det er lite fokus på fine art, og når jeg flere steder ikke finner det som en egen kategori innen fotografering.

Jeg har et håp om at vi åpner øynene våre ennå mer for fotograferingens uendelige muligheter, og at vi inkluderer fine art som en del av den.

Vibeke Alvestad Johansen
 -
Vibeke Alvestad Johansen - falling
falling
Vibeke Alvestad Johansen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu