“Meg Selv MkII”

Tage Åsali Jenssen har oppgradert seg selv til en ny utgave med oppdatert erfaring og nyutviklet kunnskap.
Ny og bedre utgave
-Meg Selv MkII er nå i en ny og forbedret utgave med oppdatert erfaring og nyutviklet kunnskap. Denne modellen er utviklet spesielt mye over de siste månedene, der en god del fine fotobøker, både tekniske og estetiske, er implementert og ligger friskt i minnet.

Bredere Gammut
-MkII utgaven har bedre forståelse for farge, color management, profiler, og har i det siste produsert en del fine utskrifter. Kunnskapen er også forbedret innenfor fargerommene: sRGB, Adobe RGB og Lab, slik at en lettere kan rettferdiggjøre bildenes utrolige fargepotensial. Konvertering, skalering, og oppskarping går som en lek!

Ny eksponeringskontroll
-Eksponeringskontroll har fått et nytt ansikt, og modellen kan gjøre de utroligste lysmålinger, ved bruk av Manuell modus og spotmåling. Ved å benytte seg av den allerede godt utprøvde eksponeringsmetoden, bedre kjent som “The Zone System” av Ansel Adams, vil brukeren av MkII oppleve at HDR teknikk er overflødig - et begrep som raskt havner i glemmeboken. Alle elementer av motivet blir nøye studert og brukeren vil selv kunne sette de nødvendige blender- og lukkerverdier. MkII vil opplyse brukeren om de utrolige egenskapene som ligger i ISO verdiene 100 og 200, og hvor kjekt er det ikke med et godt stativ? MkII er utstyrt med det også!

Robusthet
-MkII tar plutselig færre, men bedre bilder, og har i det siste blitt utstyrt med et par nye "Sorel" vinterstøvler, og “Helly Hansen” dunjakke + matchende buksesett. Modellen har vært ute i flere timer i temperaturer ned mot -30 grader uten å miste humøret. Modellen kommer seg lettere vekk fra PC/Mac og har en helt annen pikseltetthet etter å ha tilbrakt noen timer i gymmen, og noen turer i skog og mark. Utstyr er blitt lettere og bære med seg. Det hele går med et smil! MkII har rett og slett et bedre balanse- og tyngdepunkt, slik at kamerautstyret kan håndholdes selv ved moderate til lange lukkertider.

Perspektivkontroll
-Har du noen gang lurt og fomlet med hvilke brennvidder som passer deg? MkII har god forståelse hva diverse brennvidder utrykker, og hva avstand fra motiv til kamera betyr i bildesammenhengen. Formatet som brukes er utprøvd og motivene rundt omkring dannes nå i hodet, før kameraet er satt til øyet! Hvem skulle trodd det i 2010? Objektivparken kan muligens holdes til et minimum, og kvaliteten kan settes i høysetet.

Fotografering slik det skal være!
-En vil oppleve at utstyret ikke lengre får skylden for bomskudd og dårlige bilder. MkII sitter ikke ved 100% forstørrelse og titter etter støy og pixelfeil. Harddisken er faktisk uten bilder av pc-benk, stiftemaskin og teipruller som tidligere var spennende motiver for støytest (høye ISO-egenskaper) i dunkel belysning. MkII har faktisk laget noen fantastiske album, og noen fotobøker er allerede trykket, og ventes snart i posten. Fotografering er plutselig blitt mye mere spennende!

-MkII lanseres "as we speak" og det foreligger ubegrensede firmwareoppgraderinger helt gratis. Det er best å komme i gang, det ryktes nemlig om en enda bedre utgave: Meg Selv MkIII.

........alt dette for at mitt trofaste EOS 5D skal få en lettere hverdag:)


__________________________________________

Har du noe på hjertet? Skriv gjerne et kåseri eller et leserinnlegg. Send det til desk(på)foto(dått)no
Tage Åsali Jenssen - Tage Åsali Jenssen
Tage Åsali Jenssen
Tage Åsali Jenssen
Tage Åsali Jenssen -
Tage Åsali Jenssen
Tage Åsali Jenssen -
Tage Åsali Jenssen
Tage Åsali Jenssen -
Tage Åsali Jenssen

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Roy M.
Bare ett spørsmål: Hvorfor heter det oppgradert når man har kjøpt et nytt kamera?
5.2.2010
Kent B.
Det mest fornuftige som har vært skrevet her på mange år.

Kent
5.2.2010
Lars Richard O.
Fint sagt mister :) Lyst å si noe om utviklingsprosessen fra MkI til MkII? Kan jo også være spennende lesning for andre som vil oppgradere.
5.2.2010
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu