Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Fottotur til Myvatn Island i September 2019

Selskapet Myvo ehf som blandt annet tar sikte på regelmessig å tilby fototurer til Myvatn Nord øst Island, utenom høysesongen, tilbyr nå 2 turer til Island i September.
Í mars 2019 gjennomførte jeg en tur fra Norge til Nord øst Island sammen med 3 flinke norske fotografer.

Ideen er å ta med maks 4 fotografer på hver tur og utnytte lokal kunnskap til å fotografere både kjente og ukjente områder på nord øst Island.

I september 2019 planlegges det 2 turer. Fra 14. til 21. og fra 21. til 28. september. Jeg henter deltakerne på flyplassen i Keflavik og lever de til bake samme sted 7 dager senere.

Dag 1 Fra flyplassen til overnattingssted i Reykjavik.
Dag 2 Fa Reykjavik til Myvatn med stopp ved Hvitserkur.
Dag 3 – 7 blandt annet Dettifoss, Godafoss, Aldeyarfoss og lokalt i Myvatssveit
Dag 8 fra Myvatn til Keflavik.

"Jeg var så heldig å få bli med på fototuren som Kristinn arrangerte i mars 2019. Turen ble vellykket på alle måter. Bilturen fra Reykjavik nordover til Myvatn er ganske lang, men dette var mitt første møte med Island og vi fikk et godt inntrykk av variasjonene i det Islandske landskapet. Kristinn hadde lagt opp et fleksibelt program for hele uka med gode muligheter til å improvisere etter været og gruppas ønsker.

Det er alltid en fordel å reise sammen med lokalkjente, og i tillegg til å besøke steder som ligger litt utenfor de mest kjente turistmålene fikk vi også innblikk i lokal historie og geografi. Myvatssveit er et spennende område og fotomotivene ligger rett utenfor døra. En slik tur anbefaler jeg gjerne.
Svein Kvakland delteker Mars 2019.


Vi hadde base på Geiteyarströnd i Myvatnssveit. Herfra hadde vi stor frihet til å velge flere steder innen rekkevidde for en dagstur og vi valgte i forhold til lyst og fotoforhold. Vi tok dagsturer til Dimmu Borgir, Godafoss, Dettifoss, Hverfjall, Høfdi (og andre fine steder rundt selve Myvatn), Blue lake, kraftverket, Namaskard osv. Vi tok en langtur til Husavik og Asbyrgi (Jökulsárgljúfur) og fikk med oss havn-motiver, imponerende bergformasjoner og fraflyttede gårder i solnedgang. Hverfjall er et imponerende krater-fjell hvor vi gikk opp ca. 500m og så rundt kraterkanten (3,2 km) og tok bilder av fjellet og de fine omgivelsene under veldig skiftende værforhold.
Terje Kolbu deltaker Mars 2019


Meld din interesse så raskt som mulig til Kristinn@hotmail.no
Svien Kvakland - Cold morning II
Cold morning II
Svien Kvakland
1 km fra geiteuyjarstrønd
Jarle Kvam - Hester like ved Kvitserkur
Hester like ved Kvitserkur
Jarle Kvam
Mellom Kvitserkur og Borgir hvor vi stoppet for fotografering mars 2019.
Terje Kolbu -  Ødegvård like nord fort Husavik
Ødegvård like nord fort Husavik
Terje Kolbu
Litt utenfor Husavik ligger et forlatt småbruk som er kjært men ukjent motiv.

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu