Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Gate og reiselivs fotoworkshop i magiske Venezia 22-26 August 2019

Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordøst kysten av Italia – og er like fasinerende å fotografere - som hun kan være utfordrende. Jeg inviterer deg til en langhelg, tilsammen fem dagers intens opplevelse der du legger alle hverdagslige gjøremål til side og nyter tid og konsentrasjon til å gjøre noe du virkelig har lyst til. Jeg lover deg at du vil bli sett, hørt og oppmuntret av meg til å hente fram det aller beste du kan få til bak kamera. Dette blir det 6. året på rad som jeg inviterer til denne workshopen.
Dette sier en av fjorårets deltakere:
Fantastiske dager i Venezia! Jeg deltok på workshop i Venezia våren 2018 med et ønske om å komme i gang igjen etter noen år med lite fotografering.  Møtte Nina og en annen kursdeltager dagen før workshopen startet og det var som å møte noen man allerede kjente. Nina er tilstede, ekte og bidro med sin væremåte til å skape en trygghet og et fellesskap i gruppen som gjorde at alle, uavhengig av fotografisk nivå utfordret seg selv fotografisk og deltok aktivt i gruppen. Selv om dette var femte gangen hun holdt denne workshopen var det ingenting som tydet på at dette var noe om gikk på autopilot. Alt var godt planlagt, både når det gjelder det fotofaglige, gjennomføring av utflukt for å fotografere og sosiale sammenkomster. Programmet gir rom for å prøve seg på flere ulike stilarter og tilnærminger til fotografi og er svært godt sammensatt. Daglige billedgjennomganger og diskusjoner bidrar til å løfte en fremover og oppover. Jeg reiser hjem fra Venezia med lyst på mer, lyst til å komme tilbake for å fotografere byen jeg så vidt har blitt kjent med. Gjerne på workshop med Nina Rangøy. Sterk anbefaling! Roar Eriksen

Hvem er du?
Først og fremst så har du LYST til å fotografere og et ønske om å lære. Du har også et sterkt ønske om å få tilbakemelding på akkurat dine bilder og hva du gjør. Kanskje er du den som alltid har med deg kamera på reiser og som mener ferie og fotografi helt klart hører sammen? Kanskje er fotografering en pasjon du har hatt i mange år og nå er du klar for å gi deg selv påfyll? Eller kanskje jobber du med et prosjekt og vil bruke disse dagene som ramme? Fotografer på alle nivåer er velkomne, men jeg forutsetter at du har basis kunnskap om fotografering – og relativ kjennskap til ditt eget utsyr, (ta med håndboken til kamera) Jeg kan regulere nivået på undervisningen etter gruppen og individuelle behov. Har du mer erfaring blir ‘forventningene’ satt til ditt nivå.
Hvem er jeg?
Jeg har bodd i London i 30 år og livnært meg som frilansfotograf hovedsaklig for kunder som VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv, Scanpix, Expressen, Dagens Nyheter, Det Norske Veritas (DNVGL), Statoil, Wilhelmsen Shipping, Den Norske Bank og mange fler. Jeg har jobbet som fotolærer på City&Islington College i London, som bilderedaktør på fotodesken i Associated Press, og var Deputy Venue Photo Manager (fotosjef) på en av sports arenaene under OL i London. Jeg elsker å reise, lære språk og har en pasjon for å danse Argentinsk Tango. I det hele tatt elsker jeg å lære og deltar selv på mange forskjellige workshops. Jeg regner helt klart med å lære masse av deg! Før jeg begynte med workshop i Venezia reiste jeg ofte dit bl.a i forbindelse med jobb. Noen ganger har jeg vært frustert, fordi det virker som om alle motiv har vært fotografert før. Men i smug etter smug og over utallige broer finnes det alltid et motiv som drar meg videre. Det er noe helt spesielt å bevege seg i en by uten biler, der sansene blir vekket av kunstnerisk skjønnhet og rennessanse- historikk bak hvert hjørne.
Program:
Torsdag
Etter ankomst og innkvartering på hotellet samles vi senest kl 17.00 for å bli kjent med hverandre og hva dagene skal inneholde. Jeg holder en visuell intro for å ‘varme opp fotoblikket’ og vi fortsetter til felles middag på en lokal restaurant.
Fredag
Vi står opp ved soloppgang for å få med oss godt fotolys og drar ut på felles fotosafari til det yrende frukt og fiske markedet. Slik kommer vi i gang, og jeg vil være på plass, behjelpelig med råd og vink. Vi går tilbake til hotellet for frokost og fortsetter deretter med dagens faglige input. Fram til middag er så dagen din til å disponere som du vil:, løse oppgaver, spasere, utforske og finne dine favoritt motiv, når du vil hvile osv. Du jobber alene, eller kanskje i tospann om du ønsker mens jeg begynner med individuelle samtaler med dere. Vi tar oss god tid til bildegjennomgang og bilde-kritikk, der vi trener på evnen til å betrakte og gi verbal tilbakemelding.
Lørdag
I dag står vi opp før soloppgang for å gå samlet til Markusplassen der vi venter på en magisk soloppgang der vi trener på det ikoniske reise-bildet. Etter frokost og dagens input reiser vi i felleskap med båt til Burano, øya 11 km utenfor Venezia, kjent for sine mangefargede hus og slag av blonder og kniplinger. Tilbake på hotellet satser vi på en grundig gjennomgang av dagens fotofangst.
Søndag
Foruten frokost og dagens input vil dagen være til din disposisjon der du fotograferer i ditt eget tempo, jobber med ditt spesielle prosjekt og kanskje går tilbake til motiver du vil jobbe mer med. Denne dagen setter jeg av tid til individuell feedback til dere alle og når vi samles til kvelden er målet at bildene viser de bevisste valgene du har tatt. Vi spiser middag på en hyggelig lokal restaurant før vi fortsetter med natt-fotografering for de som ønsker det.
Mandag
Avreisedagen bruker du som du vil, mer fotografering, kanskje shopping, kanskje begge deler. Du får uansett en siste input fra meg med deg på veien rett etter frokost, så at du kan sette pris på hva du kan, gjøre mer av det, og vise deg fram.
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu