Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Ta regi på portrettet - sammen med London fotografene Nina Rangøy og Jørn Tomter

Glem Trafalgar Square og Picadilly Circus. Tenk heller østkant-slitne bokseklubber og gate-murals, tanter fra Karibia som driver butikk, blandet med kule hipstere og trendykaffe barer.
London fotografene Nina Rangøy og Jørn Tomter som har tilsammen 50 års fartstid som fotografer i London, inviterer til en workshop der det fortellende portrettet står i kurs. I den lokale bydelen Hackney skal du ta regi på bildet ditt, lære deg tenke på journalistisk og konseptuelt, mens du har kontroll på det tekniske, det innholdsmessige og det mellom-mennesklige. Under workshopen vil vi ha et persongalleri klare til fotografering for deg, men du vil samtidig bli utfordret til å finne ditt eget prosjekt som forteller historier om stedet og menneskene du møter her.

Dette er hva deltagere fra 2018 sier:
At 5 dager kan gå så fort!
Kurset var utrolig lærerikt, utviklende og krevende. Nina og Jørn er fantastiske lærere med høy kompetanse, og en unik formidlingsevne. Det var lagt opp til spennende fotoshoot-avtaler der jeg virkelig måtte ut av komfortsonen, noe jeg lover gjorde litt vondt. Terningkast 6 :-)
Helga Hilmarsdóttir

Jeg har tidligere deltatt på flere fotoworkshops, men de kan ikke sammenlignes med denne med Nina og Jørn. Alt var lagt til rette for at deltagerne skulle få maksimalt utbytte av dagene i Hackney i London, uavhengig av ferdigheter bak kamera. En skikkelig læringskurve! Jeg vil gjerne delta på flere workshoper med disse to. Anbefales!
Marit Bratseth

Det blir en utfordrende workshop der vi inviterer deg til å gå litt utenfor komforsonen. I ukjent miljø og med fremmede mennesker skal du tørre å ta regi og by på deg selv. Mens vi veileder og gir deg tett oppfølging, er målet at du lærer hvordan du takler det ukjente og uforutsigbare, mens du holder fokus på bilde-ide, kvalitet og resultat. Du skal kunne reise hjem med erfaringen av at du har klart å komme i kontakt med et ekte bymiljø - i et av Londons kuleste nabolag - med portretter du kan være stolt av og bygge videre på. Jørn og Nina har jobbet med alle portrettets uttrykksmåter over lang tid, gjennom oppdrag for aviser, reklame, business, tradisjonell fotostudio- fotografering og egne personlige prosjekter. Fra nyhet og dokumentar, til konseptuelle prosjekter, byr vi på all den lærdom og erfaring vi har, og gleder oss enormt til å inspirere deg.

Vi vil bl.a ta for oss:
-Fotograferns forskjellige fortellervinkel
-Hvordan skape kontakt og ta regi i øyeblikket
-Hvordan fortelle en historie gjennom miljø og omgivelser
-Hvordan finne og gjennomføre ditt eget prosjekt
-Tekniske løsninger
-Regi og utvelgelse


 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu