Kurs/Workshop
Innholdet i denne artiklen er ikke redaksjonelt

Masterclass Printing Vågå 20.-21. sept.

20. og 21. september inviterer Vågå Hotel, Per Arnfinn Persen og Morten Løberg til todagers workshop i «fine art printing» – altså printing i utstillingskvalitet – i Vågå. Kurset lærer deg alt du trenger for å kunne printe fotografier i beste kunstkvalitet i både sorthvitt og farger.
Du lærer å få kontroll på fargene, kalibrere skjermen din, velge riktig fotopapir og hvordan du unngår fallgrubene. Alt i hyggelige omgivelser med full forpleining. Og i tillegg får du med deg to store utskrifter av egne bilder – helt gratis!

Kurset i Vågå er i hovedsak det samme som vi holder i Oslo, men vi vil gjerne slå et slag for Vågå, av to grunner: Det er både sosialt og utbytterikt å «isolere» seg på et hyggelig hotell i to dager, med god mat og vin – og med et utvidet kveldsprogram som er både hyggelig og lærerikt. Vi kjenner Vågå Hotel godt etter å ha holdt kurs der ved flere anledninger de siste tiårene, og vi kan kalle det for Norges fotohotell, takket være Morten Krogvold Workshop som har hatt base her så lenge MKW har eksistert. Hotellet drives av Suat og Davia som sørger for en hjemmehyggelig atmosfære.

Vi samarbeider nært med papirleverandørene og Epson. Per Arnfinn (som er den teknisk begavede av oss to og som vet alt om Epson storformatskrivere) driver Profildata AS som leverer både skrivere, kalibreringsutstyr og fotopapir. Vi kjører Epsons siste flaggskip, Epson SC-P10000, til Vågå og skriver ut på kunstpapir i 110 cm bredde. Når du lærer du får beste kvalitet ut av både skriver og papir, blir resultatet de beste fotoutskriftene du har sett noen gang!

De to utskriftene du får med deg (maks størrelse 110x150 cm) ville kostet rundt 5.000 kroner om du skulle fått en lab til å printe for deg. Når kursavgiften er kr 4.900, skjønner til og med jeg at dette må lønne seg. En deltager på kurs tidligere i år solgte ett av bildene han printet ut for 30.000 kroner til utsmykning i en lokal bedrift. En annen solgte begge sine to bilder på en lokal kunstmesse. Du kan velge mellom kunstpapirer fra Canson, Epson, Hahnemuhle, Moab og Permajet.

Fotograf Morten Løberg har ansvaret for den bildemessige delen av workshopen. Han lærer deg forskjellene på papirtypene og hjelper deg å velge riktig papir til dine motiver. Han presenterer Fotografis store papirtest (som han har ansvaret for), med oversikt over rundt 400 forskjellige papirer til høykvalietsutskrift. Alle deltagerne får med seg en PDF-fil med alle testene.

Workshopen i Vågå kan kombineres med Morten Krogvold Masterclass (med Ralph Gibson) som starter på kveden 21. september.

Det som altså er så fint med Vågå er at vi er samlet i to døgn på hotellet med printere og fasiliteter tilgjengelig hele tiden.Vi har utvidet programmet på kveldstid, etter en god middag – med god vin til for den som ønsker. Den første kvelden blir det et inspirasjonsforedrag med fotograf Morten Løberg, hvor Morten forteller om sitt eget arbeid. Den andre kvelden blir det gjennomgang og bildekritikk av deltagernes bilder med Morten Krogvold og Morten Løberg i fellesskap. Det pleier å bli interessant, for Morten L og Morten K kan ha temmelig ulikt syn på hva som er godt og dårlig i et bilde (og vi snakker ikke sammen på forhånd). Så her har du mulighet til å få ærlige tilbakemeldinger på bildene du printer.

Og bare for å ha sagt det: Vi får mange spørsmål om printing, og erfaringen er krystallklar: Du trenger dette kurset! Vi garanterer at du får skikk på fargene, og på sorthvittbildene dine. Ikke mer uønsket fargestikk. Det du ser på skjermen din er det som kommer ut på print. For det er nå en gang slik at det tar to dager å lære dette ordentlig. Og det skader jo ikke at det skjer i en inspirerende og sosial atmosfære!
Morten Løberg - Odd Inge Teige´s
Odd Inge Teige´s "Klippfisk-kjærringa" sammen med Dag Nystuen
Morten Løberg
Morten Løberg - Kursdeltaker Ragna Gornitzka
Kursdeltaker Ragna Gornitzka
Morten Løberg
Epson pressebilde - Epson SureColor P10000
Epson SureColor P10000
Epson pressebilde

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu