Bladet Fotografi har blitt nytt

Nummer 1, 2020 er et helt nytt blad på de fleste måter, og er nå mer et kunstfototidsskrift enn bladet slik vi kjenner det fra tidligere.
Vi sitter her med det nyeste nummeret av bladet fotografi, og trenger ikke engang åpne øynene for å vite at dette er nytt og annerledes. Papiret er av en høyere kvalitet og er nå matt, omslaget er ganske stivt, og ikke minst lukter det kvalitetstrykk. Jeg har grepet meg selv i å lukte på det flere ganger allerede – et godt tegn.

Når jeg åpner øynene og tar en nærmere kikk, ser jeg først at omslaget har fått helt ny layout, ny logo og ny fokus.

Inni er det (ikke overraskende) klar fokus på fotografier. De fleste er i svart hvit, men du finner også mange fargebilder. Borte er det tekniske stoffet som er erstattet av intervjuer med fotografer og andre personer i bransjen.

Kort fortalt har bladet gått fra å være et fotoblad som favnet mye av det som foregikk i fotoverden både innenlands og internasjonalt, til å være et kunstblad som fint kan fungere som en «Coffee table book». Hvis du ikke føler for å lese intervjuene i bladet, kan du kose deg lenge med å bla og se. Det er estetisk vakkert, kan gi inspirasjon til alle og gir et tydelig inntrykk av høy kvalitet.

Vi har tatt en prat med Hans-Olav Forsang, redaktør for Fotografi. Han forteller at man ser at fotografitidsskrifter over hele verden går dukken, og de ser den samme tendensen hos seg selv. Det var der for viktig å ta noen grep for å overleve.

– Vi har tatt noen grep for å bli mer 2020, og har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger. Noen få savner elementer vi har tatt ut, men vi håper at gamle lesere fortsatt vil følge oss, samtidig som vi tiltrekker oss nye, forklarer Forsang. Han sier at de retter seg mot alle som har lest bladet tidligere, men også mot både profesjonelle fotografer, som kanskje ikke har vært så opptatt av bladet tidligere, og entusiaster som er de viktigste i bransjen for tiden. I tillegg ønsker vi å rette oss mot folk som ikke fotograferer selv, men er interessert i fotografi – folk som går på utstillinger og andre arrangementer, sier redaktøren.

– Vi skal også jobbe med andre ting som events og arrangementer, og til lanseringen har vi allerede får 350 påmeldte på Facebook. Ikke alle de kommer med det er langt over forventet respons, avslutter Hans-Olav.

Uten å vurdere hva folk vil ha, synes vi dette har blitt et meget flott blad som behandler intervjuobjektene og bildene med den respekt de fortjener og gjengir det i et blad av høy kvalitet.

Dessuten lukter det godt.


Nylanseringen feires torsdag 6. februar kl 18.00 i Foto.nos lokaler i Barcode, der du er hjertelig velkommen.
Les mer om det på Facebook
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu