2680 Vågå – Et historisk praktverk fylt med inspirasjon

«2680 Vågå» forteller 30 års historie om Krogvold Workshop i tekst og bilder. Her er det mye inspirasjon å hente for alle som vil lære noe nytt.
Mellom to stive permer finner du 484 sider, hovedsakelig fylt med bilder tatt av deltakere på Krogvold Workshop på Vågå de siste 30 årene. Men tro ikke at dette er middelmådige, kjedelige bilder tatt av «glade feriefotografer». Dette er bilder tatt av dedikerte deltakere som har jobbet beinhardt for å forbedre seg selv som fotograf. Med denne boka får vi innblikk i tankene og den kreative prosessen til disse utvalgte deltakerne.

Til nesten alle bildene er det en kommentar fra både forfatteren og fra Morten Krogvold, som gir oss innblikk i prosessen som ligger bak. Det er meget nyttig hvis man selv ønsker inspirasjon til å forbedre seg.

De eldste bildene er fra den første workshopen på Vågå i 1989. Det var i stor grad investoren Lasse Finstad som inspirerte Krogvold til å starte med dette, og det ble en umiddelbar suksess. Selv med svært provisorisk mørkerom og framkallerutstyr, og organisering som ennå ikke var på profesjonelt nivå, ble de påfølgende workshopene raskt utsolgt.

En dag dukket norsk pressefotos grand old man, Johan Brun, opp som deltaker, og da ble det fart i sakene. Han fikk ordnet så hotellet bygget om trimrommet til mørkerom, og alt ble bedre organisert. Etter det har det gått slag i slag, med over 5000 deltakere.

Ildsjelene bak boka har jobbet hardt for å få tak i bilder, eller fotografene bak bilder de allerede kjente og ville ha med. Resultatet har blitt 3,8kg med inspirasjon og historie, dedikert til alle som har deltatt og vært villige til å bevege seg langt utenfor egen komfortsone for å skape noe bedre.

En rekke kjente mennesker har deltatt og fått et bilde i boka, både fotografer som Johan Brun og Arnfinn Johnsen, men også andre kunstnere som Marvin Halleraker (tegner i Aftenposten). Vi finner også et bilde av programleder Linda Eide og vår egen Arild Bergseth. Det er mangt et kjent navn som har hatt sin oppvåkning på disse workshopene. Morten Krogvold selv er naturligvis mest kjent for bildene sine, men Krogvold Workshop er udiskutabelt ett av hans største bidrag, og har betydd ubegripelig mye for norsk fotografi og fotointeresse, og ikke minst for Vågå ved å sette bygda på kartet.

Boka lanseres offisielt på Vågå (hvor ellers) fredag 19. september. En uke senere er det lansering i Oslo, i våre lokaler i Barcode, der billettene for lengst er revet bort, men vi vil invitere Morten tilbake for å signere boka i butikken vår ved en senere anledning.

For en så stor bok i den trykkekvaliteten vi ser her, er ikke 599 kroner å regne som annet enn billig.
 -
2680 Vågå
Foto: Trond Andersen - Morten Krogvold
Morten Krogvold
Foto: Trond Andersen
Foto: Line Engelstad -
Foto: Line Engelstad
Deltaker i 2013

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu