Hva Skjer-Kalenderen gir en oversikt over alle kurs/konkurranser/workshops/utstillinger som er rapportert inn til foto.no. Foto.no gir nå tilgang til de som arrangerer kurs/workshops eller driver utstillingslokaler å publisere selv rett til denne oversikten. Kontakt redaksjonen på desk@foto.no for å finne ut mer.
Når: 31.07 - 30.08
Temaet denne gangen er Fugl. Send inn bilder innen 12. august.
Les mer »
Når: 24.07 - 23.08
I dag er siste mulighet til å være med å kåre det beste sommerbildet.
Les mer »
Sted: Galleriveggen / Soon Smykkeverksted. Storgata 15, Vernissage 1.August kl. 12.00 Varighet 1.August til 29.September. Åpningstider: Tir-Fre 10-16, Lørdag 11-15 (søn/man stengt) 1555 Son
Når: 01.08 - 29.09
Etter 10 år i utlandet har Nina Reistad flyttet hjem, og stiller ut på sitt nye hjemsted Son. Motivene er hentet fra 2 serier som fotografen jobber med; bøker og brygger.
Les mer »
Sted: Saga Galleri Inderøy
Når: 25.06 - 23.08
NORDphotography feirer 10 år i 2020, og markerer dette med Sommer-utstillingen ICONS på SAGA Galleri på Inderøy.
Les mer »

Oppdag Oslo med kamera!Fotografering - Generell fotografering
Sted: Oslo
Når: 14.08 - 16.08
Bli med på en annerledes og inspirerede fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene i Oslo og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt bra hvis du følger at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor.
Les mer »
Når: 30.10 - 01.11
Bli med fotograf Olav Erik Storm på fotokurs på Venabygdsfjellet, og få teknisk innføring i kamerafunksjoner og praktisk fotografering ute i fjellet. Opplev fantastisk natur i et skifte mellom to årstider.
Les mer »
Analog portrettfotoworkshopFotografering - Portrettfoto
Sted: Tønsberg
Når: 28.08 - 30.08
Analog fotografering blir stadig mer populært og er fortsatt en flott måte å skape fotografier på. Gjennom en helgeworkshop kan du få utforske portrettfotografering med analoge mellomformat- og storformatkameraer. Vi kommer til å ha fokus på klassisk portrettfoto, inspirert av skuespillerportretter fra Hollywood i 1950- og 60-årene. Med Jo Michael de Figueiredo og Bjørn Joachimsen som instruktører får du jobbe i et stort og godt utstyrt studio og fotografere mannlige og kvinnelige modeller. [Tønsberg, 28.–30. august 2020]
Les mer »
Workshop i dyrefotograferingFotografering - Natur og dyr
Når: 22.08
Velkommen til en intensiv og morsom fotoworkshop med inspirasjon og læring i Tangen Dyrepark i Hedmark. Jeg tilbyr en mulighet til å lære mer om å fotografere dyr. Her finnes utrolige fotomuligheter – og vi skal få med oss så mye vi klarer i løpet av en dag. Du får anledning til å fotografere hvitøret silkeape, lama, hvithåndgibbon, emu, surikat, slanger, sebra, kenguru, påfugl – og mye mer! [Tangen, 22. august 2020].
Les mer »
Sted: Tønsberg
Når: 07.08 - 09.08
Har du lyst til å utvikle deg innen naturfotografering? Med mobilkamera eller vanlig kamera på tur er det mange små og store fotoskatter som bare venter på at du skal oppdage dem og fange dem. Den viktigste ferdigheten som trengs for å skape spennende naturfotografier er evnen til å se. Å se det andre går rett forbi – og ta bilder som vekker interesse.
Les mer »
Når: 26.08 - 16.06.21
Fotograf Damian Heinisch og fotoredaktør Laara Matsen er hovedmentorene ved Foto2, et ettårig deltidskurs i avansert fotografi ved Bilder Nordic. Sammen med ledende bransjeaktører som gjester, hjelper de å forme din fotografiske stemme og å lede deg i riktig retning.
Les mer »
Fotosafari på NigardsbreenFotografering - Landskap
Sted: Jostedal
Når: 08.08
Naturfotograf Antje Meier og brefører Ola Einang vil ta deg med på å utforske blåisen med kamera. Finne former, farger og komposisjoner til unike bre- og isbilder!
Les mer »
Når: 21.08 - 23.08
Lær å få bedre kontroll på kamera, ta bevisste valg for eksponering og andre viktige innstillinger, samt få et kreativt blikk på motivet. Denne helgen har vi fokus på landskap og portrett-fotografering!
Les mer »
Masterclass på SenjaFotografering - Generell fotografering
Når: 07.08 - 11.08
Fotograf Arnfinn Johnsen (www.fotograf-johnsen.no) har samlet sine kunnskaper til en super-workshop på Senja i august 2020. Arnfinn er født og oppvokst på Senja, er godt kjent med landskapet og vil dele sine opplevelser, erfaringer og kunnskaper med deg. Denne workshopen passer for deg som har en del erfaring og som behersker bruk av kamera og bildebehandlingsprogram. Du ønsker å ta steget til å kunne finne ditt personlige uttrykk som fotograf og møte deg selv i en kreativ prosess.
Les mer »
Workshop Nordlys AltaFotografering - Landskap
Når: 21.10 - 25.10
Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller ofte nordlyset himmelen. Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur og jakter på nordlyset! Statestikken for nordlys på disse kursene er 100%! Nytt i år er båttur med fuglefotografering på Altafjorden!
Les mer »
Sted: Panama
Når: 06.12 - 19.12
Bli med på et foto eventyr i eksotisk regnskog!
Les mer »
Venezia workshop, reise og gatelivs-fotoFotografering - Generell fotografering
Sted: Venezia
Når: 20.08 - 24.08
Adriaterhavets Dronning ligger som et levende museum på nordøst kysten av Italia – og er like fasinerende å fotografere - som hun kan være utfordrende. Jeg inviterer deg til en langhelg, tilsammen fem dagers intens opplevelse der du legger alle hverdagslige gjøremål til side og nyter tid og konsentrasjon til å gjøre noe du virkelig har lyst til. Jeg lover deg at du vil bli sett, hørt og oppmuntret av meg til å hente fram det aller beste du kan få til bak kamera.
Les mer »
Sted: California - Nevada - Utah
Når: 26.01.21 - 09.02.21
La din amerikanske foto-drøm bli virkelighet! Gi deg selv 14 dager med fotografering og naturopplevelser i kremen av USAs nasjonalparker; Bryce, Zion, Yosemite og Death Valley - samt Point Reyes og Valley of fire!
Les mer »
Workshop i Georgia: Rik kultur og heftig landskapFotografering - Generell fotografering
Sted: Georgia
Når: 16.09 - 24.09
Kaukasus kaller! Et av verdens eldste land, Georgia, har seilt opp fra glemselen som en favoritt de siste årene. Her snakker vi fabelaktig og utemmet natur, helt fra Svartehavets bølgeskvulp til øverste, ville fjelltopp. Stikkord er rik kultur, klostre, flere hundre år gamle svovelbad, gjestfrihet, høy vin- og matkultur – pluss svimlende utsikter og bildemuligheter som kan ta pusten fra oss. Bli med!
Les mer »
Sted: Færøyene
Når: 17.09 - 21.09
” – Takk for at jeg har fått oppleve Færøyene på en annen måte enn vanlig turist - hele turen har vært en fantastisk reise. Stor porsjon inspirasjon + motivasjon for å fotografere landskap i Norge :). Terningkast: 6.”
Les mer »
Åpne uskalert versjon i eget vindu