Ståle V.
Er det så å forstå at jeg må ha følgende program for å overføre bildene fra min x-t1 til pc?

Tethered Shooting Software HS-V5

Min pc fra 2014 med Windows 10 finner kameraet og mappene bilder/film skal ligge i men bildene vises ikke, med unntak av et glimt jeg fikk. Har prøvd to forskjellige kortlesere og to forskjellige kabler til disse. Har også prøvd to forskjellige kabler mellom kamera og pc. Prøvde også et SanDisk 32 GB sdhc C4-kort . Et SanDisk 8GB sdhc 1 C10 virker heller ikke, muligens var det dette som glimtet til? Ingenting virker... Alt dette kan jo neppe være i stykker. Er løsningen å kjøpe en helt ny kortleser? Har hatt de to en stund. Har prøvd usb-kabel koblet opp mot fem forskjellige steder på pc.

Har noen en løsning til meg?
#1
#1
Audun S.
Har aldri hatt problemer med å overføre filer fra X-T1 via kortleser til PC eller Mac da jeg hadde denne modellen for en del år siden.
Jeg har heller ikke nå problemer med å overføre bildefiler fra min nyanskaffede brukte X-T1 til min Mac som som ble kjøpt i mars.

Ved overføring har jeg alltid brukt 2 Utforskervindu (PC) eller 2 Findervindu (Mac).

Vennlig hilsen Audun
Ståle V.
Jeg forstår deg slik da at du ikke bruker dette programmet. Husker ikke i detalj nå men har hatt problemer med de to kortleserne før med et annet kamera. Husker ikke om det var Ricoh GX 200 eller Canon Powershot G9, tror det var sistnevnte. Jeg ser Clas Ohlson har en kortleser til 209,90kr. Usb 2.0. Verdt et forsøk tror du?
Audun S.
Nei, bruker ikke noe slikt program.
Men jeg overfører JPG-bilder fra alle Fujikamera til mobil via Fuji sin app. Det funker fint.
#2
#2
Geir B.

Hei Ståle,

Overføring av bilder til PC (eller Mac) med minnekortet i kamera kan noen ganger by på problemer med mindre du har riktig software.

Det sikreste er å ta minnekortet ut av kamera og putte det inn i en kortleser. Dersom det ikke funker er det noe galt med kortleseren.

Jeg har en kortleser som sluttet å fungerer, så det kan sikkert skje. Jeg ville skaffet meg en ny kortleser.

MVH

Geir

Amatør med interesse for landskap.
Ståle V.
Da kjøper jeg en ny kortleser. Takk for innpill begge to.
Geir B.
Ut i fra opplysningene lenger nede kan det se ut som du like gjerne kan kjøpe en Mac med det samme. ;-)

MVH

Geir
Audun S.
1
Tja, vet ikke. Er ingen ekspert. Men har vært admin hjemme for 2 PC-er og 3 Mac, og synes det har vært svært mye enklere å drifte Macene.

Tilføyelse:
Min eldste av de to Macene jeg bruker nå er en Mac Mini late 2012 i7. Den fikk i 2019 500GB SSD og 16GB RAM, og den har Apples nyeste firmware. Den ble installert som en ny Mac da den fikk ny SSD og RAM.
Til den bruker jeg en Lexar kortleser som støtter de nye Lexarkortene jeg her med dobbel kontaktrekke på baksiden. Fuji X-T1 liker imidlertid ikke slikt kort, fikk lesefeil da jeg skulle se bildene på kamera. Bruker derfor Sandisk kort med bare 1 kontaktrekke på baksida.
På den nye bærbare Macen bruker jeg en USB-C hub med men kortleser for SD-kort og USB-3 kontakter.
Geir B.
1
Det med å kjøpe Mac var bare en flåsete spøk. :-)
Windows har sikkert blitt bedre med årene, men jeg gikk over fra Windows-basert PC til Mac i 2009 fordi PC ikke klarte å kjøre Adobes programmer uten å gå i stå. Og siden MacOS har Unix i bånn, er det mye enklere å programmere scripts etc.

MVH

Geir
Audun S.
På jobb-PC måtte admin legge inn driver for kortleseren for meg.
Har aldre trengt noe slik for Mac.
Ståle V.
Den ene kortleseren er umerket men på den andre står det Apacer mega steno mg820. Får søke på det men det blir vel en ny. Begge kortleserne virket i tidligere tider på denne pc-en.
Audun S.
Kan være driverproblematikk....
Geir B.
Driver for kortleser? Som du sier: Har aldri trengt det på Mac. Da er virkelig MS Windows på jordet. ;-)

MVH

Geir
Audun S.
1
Kan være noen restriksjoner som ble satt for å beskytte mot virus på jobb-PC.
Men harddisk kunne kobles til uten videre.
Ståle V.
3
Halvejula, problemet løste seg med ny kortleser! To gamle rett i søpla!
Audun S.
#3
#3
Odd P.
Etter som det er mange Mac-entusiaster her får jeg komme med min erfaring. Har brukt PC nesten fra den ble født og har aldri hatt noen problemer med kortlesere. Begynte med digital foto i 2002. Nå sitter jeg med en PC fra 2008 som virker utmerket. Eneste ekstra som er gjort er mer RAM og byttet harddisk som som sluttet å virke etter 8 år.
Ståle V.
Kanskje programmet "Tethered Shooting Software HS-V5" ville ha løst problemet på sin måte. Nå ble det ny kortleser. Litt rart at to kortlesere går i stykker samtidig, men så var det...
Åpne uskalert versjon i eget vindu