Finn M G.
Introduksjonsprisen på nye Canon-hus blir lagt mye høyere i Norge. Nordmenn har jo så mye penger - de kjøper uansett. Hos B&H i New York koster f.eks Canon EOS R5 $3899. Selv om man legger på 25% Norsk moms og tollbehandlingsgebyr blir det kr 45700. I butikk i Norge ligger prisen på kr 53700. Altså nesten 20% påslag. Omtrent det samme gjelder R6.
I USA koster R6 og 5D mk.IV det samme. Siden 5D koster litt over kr 25 tusen i Norge så vet vi vel sånn omtrentlig hvor prisen på R6 blir om et par måneder...

Ps: Nikon Norge er mye mer edruelig. Prisen på splitter nye Nikon Z7 II er $ 2999 i USA og kr 29.900 i Norge. Nesten så man burde skifte til Nikon, men tror jeg heller beholder min kjære 5D mk.IV.....
#1
#1
Kim L.
Det gjelder ikke bare Canon. Mange fotoprodukter gjorde et heftig prishopp da dollaren passerte tolv kroner i våres, men prisen har ikke gått ned selv om krona har styrket seg. Jeg mistenker at det kan skyldes at butikkene har kjøpt inn en hel masse varer mens prisen var høy, og nå må velge mellom merkelig høye priser, eller å selge med tap.
Finn M G.
1
Leveringsproblemer?
Du har kanskje rett i at noen kan ha kjøpt inn mer enn nødvendig mens krona var lav og at det gjenspeiles i noens priser. Eller kanskje de bare bruker det til unnskyldning for høye priser? At de har glemt å justere ned?
Men uansett: det gjelder ikke mitt eksempel siden det er kameraer som først nå er på vei til butikkhyllene.

Eller er de det? Jeg fant nemlig denne artikkelen hos Fstoppers: http://fstoppers.com/originals/if-canon-doesnt-fix-huge-p...rly-524686

Det viser seg nemlig at Canon har leveringsproblemer med de nye kamerahusene. Personer som forhåndsbestilte i juli har fortsatt ingen anelse om når de kan motta kameraet sitt.
Min konklusjon så langt blir derfor at prisen er satt kunstig høyt i Norge siden de rett og slett ikke har noe å levere.
Nikon derimot holder prisen lavt og kan sannsynligvis levere også!?
Åpne uskalert versjon i eget vindu