karin s.

ser faktisk ut som nikon fortsatt henger med;) sikkert god økonomi!

Nikon Z6 II kamerahus
Nikon z 7 II !
spennende dette;)
kes
#1
#1
Egil S.
og da kan du selge Z5'n til meg ;-)
karin s.
er så fornøyd med den egil;)
Egil S.
det vil jeg tro, bare erter deg litt. bytter inn min z50 i z5 og satser på at det blir bra. syntes z50 ble for mye plastikk :-)
karin s.
Ja,z50 gir veldig flotte filer,og er lite og lett,det er en vurdering av hver enkel, men z5 er i en annen klasse,nå tar ikke jeg actionbilder og er ikke så opptatt av hastighet,men stilbilder,derfor passer z5 meg veldig godt,z6 er et kjempebra kamera,men fordyres av xqd kort og kortleser,samt at 5 har to kortplasser,kanskje ikke det viktigste vil noen si,men i enkelte situasjoner er det litt trygt å ha reserven. Ser det alt nå er flere z6 til salg.;)
Egil S.
1
Ikke noe å si på bildene fra Z50, men ville tilbake til fullformat. Bildene får en helt annen feel synes jeg. Jeg fotograferer fortsatt veldig «analogt» og er ikke opptatt av skuddtakt på kameraet. Hadde jeg drevet med actionfoto hadde jeg gått for D500. Tror jeg blir fornøyd med Z5 :-)
karin s.
har du byttet inn og fått z5?
Egil S.
1
Z50 på vei til Stjørdal foto for bytte i Z5. Venter i spenning på nytt kamera. Håper jeg ikke vil angre på byttet:)
karin s.
1
det tror jeg ikke du vil! større grep,bedre å holde j. ingen klikkelyder;) samme oppsett bak som z6, fantastiske filer, osv! du vil bli fornøyd!
Egil S.
1
Da er Z5 på vei fra Stjørdal. Om ikke alle, så gleder mitt hjerte seg :-)
karin s.
Egil S.
Audun S.
Fikk du bukt med støvet på brikken?
karin s.
2
ja, renset sensoren og fikk bort alt;)
#2
#2
Erlend S.
Det ser ut som hovedpoenget med Z7II er høydeformatbatterigrep. Jeg tror det er viktig for de som tar mange bilder, særlig i yrkessammenheng. Er det det samme med Z6II?
Jan Ottar O.
4
Det er ganske mye nytt under panseret for begge kameraene. To minnekortplasser skal nok kunne bidra til at hysteriske bryllupsfotografer blir fornøyde. :)

To prosessorer som skal bidra til kjappere skuddtakt, mye større buffer og etter sigende mye bedre autofokus. I tillegg er det nå øye-følgefokus også i videomodus. Man kan nå lade kameraet mens det er i bruk, slik at timelapse-fotografer kan koble til en batteriløsning som holder så lenge de måtte ønske. Skikkelig vertikalgrep kommer også, for de som er opptatt av slikt. Jeg for min del har aldri hatt problemer med å vri litt på armene, så jeg tviler på at det blir innkjøpt. :) 70-200 f/2,8 S er på tur i posten, så får jeg se etterhvert om det blir en Z6 II. :) Om det blir som jeg tror, så vil Z6 gå en hel del ned i pris, og da er det fullt mulig jeg kjøper ett til av dette kameraet, som jeg virkelig digger.

MVH JOO
Erlend S.
3
Jeg har litt lyst på både Nikon Z og Fuji mellomformat. Men lysten er større enn sparegrisen. Jeg kommer muligens til å oppgradere i 2042, hvis jeg vinner i pantelotteriet (i dag pantet jeg mange flasker, og den aller siste flaska trakk jeg lodd for).
Vidar H.
2
Fuji (med fare for å bli kastet ut av det gode selskap ;). )
Erlend S skrev:
Jeg har litt lyst på både Nikon Z og Fuji mellomformat. Men lysten er større enn sparegrisen. Jeg kommer muligens til å oppgradere i 2042, hvis jeg vinner i pantelotteriet (i dag pantet jeg mange flasker, og den aller siste flaska trakk jeg lodd for).


Mulig jeg er "litt" subjektiv her, men jeg hadde gått for fuji, du får mellomformat, optikk som ikke er så veldig mye større, eller like stor. Du får fuji sin fargetenkning og vanligvis hyppige firmware oppdateringer.

Men over til litt relevans i avsporingen her : kan noen forklare meg hvorfor Nikkor Z optikken skal være så lang og se så uinspirerende ut?

Designmessig var Nikkor F optikk penere og mindre. Verden går fremover, så vet jo at det må pakkes mer elementer inn i optikken for å korrigere for korrigeringen, men de fikk det til i sammarbeide med Giorgetto Giugiaro og hans selskap Italdesign. All god og korrigert optikk behøver ikke se ut som tidlig Sigma Art series?

Men nok om det, bra Nikon kommer med nye modeller, så kan bruktmarkedet få litt mer omløp :)
Jan Ottar O.
2
Mange anser det "kjedelige" designet som en fordel, da det er mindre appetittvekkende på den klåfingrede delen av befolkningen. Så langt har vel samtlige Z-objektiver vist seg å være langt bedre enn sine tilsvarende med F-fatning, så noe gjør Nikon riktig.

En annen ikke ubetydelig fordel er at kona ikke ser at jeg har investert i mye glass iom. at alle objektivene ser like ut for et utrenet øye. :D

MVH JOO
Vidar H.
1
Den optiske kvaliteten gjør jo Nikon Z systemet interessant, og de klarer kanskje etterhvert å lage objektiver med ok lysstyrke OG størrelse som ikke er gedigen. Tenker da særlig på den nye 50mm 1.2, tenkte « det var jo spennende» helt til jeg så dimensjonene. Men det er jo et nytt system. Så da får jeg «klare meg» med fuji og Leica i mellomtiden. Overlever nok. Så får vi håpe Nikon gjør det samme.
Erlend S.
1
Det kan komme lett og lyssterk pirat- eller originaloptikk der de ofrer litt hjørnelyshet og hjørneskarphet for å få det lett og kompakt. Å kutte hjørner på den måten har trolig Nikon litt motvilje mot å gjøre, siden hele ideen deres handler om glimrende optisk kvalitet. Jeg kan se for meg f.eks noe kompakt merket Voigtlander eller
Tamron.
Norvald O.
Mener du at Sigma og Tamron er 'Piratoptikk'??
Uavhengige optikkleverandører er vel like legitime som leverandører til dekk på bil.
Tor Einar K.
5
Tror neppe Erlend mente noe negativt med det. Utrykket er godt innarbeidet hos oss som har levd en stund.
Erlend S.
3
Absolutt, når jeg var ung var Tamron og Sigma blant de mest kjente "piratoptikkmerkene".
Piratoptikk betyr rett og slett optikk fra en annen leverandør enn kamerahusleverandøren.
Det finnes piratoptikk som er bedre enn den beste originaloptikken, eller iallfall har ett annet optisk uttrykk.
Jeg synes forøvrig det er morsomt at noen av disse "piratmerkene", har kommet med høyklasseoptikk :) Du tenker at "pirat" betyr noe ulovlig eller negativt. Det har det aldri gjort i fotoutstyrsverdenen, men en god del tidligere piratoptikk var billigere og mindre gode enn veldig god originaloptikk. Det er vel først i vårt årtusen at piratoptikken i veldig stor utstrekning har begynt å konkurrere på kvalitet i stedet for på pris.
Jeg har et glimrende 20 1.8 fra Sigma. Det kom like før de satte i gang med highendserien "Art", men egenskapene til objektivet er så gode at det kan ha vært en forløper til Art-serien.
Tor Einar K.
Dårlige utsikter til at det blir noe tredjepartsoptikk til Nikon Z. En representant for Sigma fortalte meg for en stund siden at de prioriterte Sony pga høyt volum og fri tilgang til tekniske spesifikasjoner.

Trøsten får være at Sigmas gamle Art optikk med adapter gir langt mer ytelse for pengene enn Nikons egen nyutviklede optikk. Art serien har også fordelen at den kan bygges om til Sony eller Canon om Nikon kollapser.
Erlend S.
Mulig Sigma ikke er viktig på Nikon Z. Jeg innbiller meg at Sigma Art og Nikon Z optikk er ment for å gjøre ca samme jobb med god kvalitet. Både Sigma Art og Nikon Z veier såpass mye at jeg har grunn til å tro at de ikke har kuttet optiske hjørner for å spare på glass/vekt/pris. Jeg tror Nikon Z tvert imot trenger optiske alternativer som er lettere og følgelig mindre perfekte. Lettere og mindre perfekt kan samtidig bety billigere. Med lettere optikk så kan Nikon Z også nærme seg å dekke behovet for lettvektskamera. Jeg anser Nikon Z for å ligge mest i proff- og prosjektsegmentet nå.
Tor Einar K.
1
Lettere optikk som de nyeste fastobjektivene fra Tamron skulle jeg gjerne sett at kom til Nikon.
Men dessverre er det slik at Nikon har så ubetydelige volum at det ikke er lønnsomt for tredjepartsprodusenter å tilpasse optikken sin for Z systemet.
Ulf Erik A.
Tja. langt mer for pengene er vel en ganske så odyøs betegnelse som kan bety hva som helst. Faktum er vel klart at Ikke alle Sigma art objektivene er så fantastiske. feks 45 mm-utgaven. Og de er svære og lite håndterbare på et lite Z-hus. Samtidig er det å håpe at tredjeparter er med på å utvikle objektiver mtp konkurransen. Men at de kan være gode nok for flere formål er greit. Med den stadig økende oppløsningen, må nok objektivene være av topp kvalitet som Nikon sin S-serie.
Erlend S.
1
Sigma Art er vel forbildet til Nikon ;) Fra spøk til alvor. Siga Art er såpass bra at Nikon har gjort en innsats for å konkurrere nettoop med de (og Canon) på kvalitet.
Nikon F optikk var laget for film. Film er mye bedre enn cmos til å fange opp skråttinnfallende lys. Derfor var biogonaktig mer eller mindre symmetrisk vidvinkeloptikk god på film. For å få lysstrålene til å komme mindre skrått inn på brikka så nytter det ikke med symmetriske vidvinkler. Da trenger man noe annet og større, f.eks retrofokus distagonaktig design.

Og Vidar, jeg synes også at Fuji frister mer enn Nikon, av de årsakene du var inne på, men Fuji ser ut til å være enda lenger vekk fra min økonomiske rekkevidde enn Nikon Z er. Jeg har forresten to Hasselbladobjektiver som kan tilpasses Fuji. HC 28 og 80mm, så kanskje Fuji kan lande innafor økonokmisk rekkevidde om noen få år?
#3
#3
Norvald O.
2
Nikon Z6 II kamerahus Nikon z 7 II !
Det var en voldsom diskusjon da Z6 og Z7 kom med bare en kortplass.
Nå er den diskusjonen over.
Etter hva jeg kan se på tester, så er autofokus også vesentlig bedre på grunn av to Expeed prosessorer.
...
Jeg har både Z6 og D850 med mange objektiver.
85mm F/ 1.8 Z mount er vel det beste objektivet jeg har vært borti så langt, selv om jeg har mange F mount objektiver av bra kvalitet.
..
Jag satser på å avvikle mitt Nikon F system (D850 kjøpt i Japan) samt ca et dusin objektiver og anskaffe et Nikon z 7 II samtnoen flere NIKON Z objektiver.
..
Hvis noen er interessert i Niko D850, så si fra.
Jeg øsker å selge til seriøse så jeg slipper tåpelige pruterunder på Finn.
Jan Ottar O.
2
Fikk mitt 85 mm f/1,8 S for en drøy uke siden, og det er uten tvil det beste objektivet jeg har eid så langt. :) I morgen kommer 70-200 f/2,8 S med postmannen, og det gleder jeg meg enormt til. :)
MVH JOO
Ulf Erik A.
Blir spennende å høre hva du synes om den nye 70-200 mm f2.8 S. Særlig om du har brukt F-utgaven. Jeg regner med at med stadig økt oppløsning på husene feks allerede med Z7, vil den nye optikken gi skarpere bilder enn hva F-optikken leverer.
#4
#4
Ulf Erik A.
Helt nye kamera fra Nikon
Spørsmålet for mange som har første generasjon av z- systemet nå er om det er verdt å oppgradere til generasjon II ?
På begge de nye kamaeraene er det nå to kortplasser men med et saktegående SD- kort tipper jeg at hastigheten som nå er økt, ikke vil bli fullt utnyttet med to kort fordi det lille vil forsinke farta. Skal man ha to kort, bør begge være XQD/CF som på D6 om man skal jobbe kjapt som i sport eller action. Farta på Z7II har økt fra 9 til 10 bilder/sek mens på Z6II fra 12 til 14 fps som er veldig bra. viktigere er forbedret AF og langt større buffer enn tidligere fra 35 til 124 på Z6 II. Batterigrepet for de som jobber profesjonelt er viktig. For de som jobber med video, er det også en rekke forbedringer som kan være avgjørende. Nikon hevder kamera nå kan stå i opptak uten tidsbegrensning ved at batteri kan byttes uten å stoppe opptak og lades underveis med en ladebank! Prisen er også spennende for mange sammenlignet med feks Canon som har lagt seg fryktelig høyt i pris.
Hva sier dere som har generasjon en?

Ulf E
Tor Einar K.
1
Jeg har både Z6 og Z7 men generasjon II frister ikke. Skulle gjerne hatt to kortplasser. Men uten vesentlige forbedringer i brukergrensesnittet legger jeg ikke mer penger i Nikon systemet.
Ronny R.
4
Hvis AF er blitt helt rå, så vil jeg vurdere den nye modellen. Ett pluss også er at det er kommet 4K60 video.
2 kortplasser og batterigrep har ingen betydning for mitt bruk.
Med bedre batterikapasitet og enda bedre søker, ville det vært mer aktuelt.
Ser ut som versjon 2 er en grei forbedring, og vil være en fin modell å investere i for de som kommer fra Nikon DSLR, men ett litt dyrt mellomlegg for de som allerede har Z6 eller Z7.

Jeg liker å ha det siste og beste, men akkurat her er jeg usikker på om jeg heller skal legge pengene i ett Z objektiv eller 2.
Det er vel ikke noen uavhengige tester tilgjengelige ennå, kun fra Nikon ambassadører.
Åpne uskalert versjon i eget vindu